Jó játékra és bravúros eredményre törekszünk

   

Az egy hónapja gyengélkedő Villach otthonában törleszthet a hazai vereségért a Fehérvár.

“Az eredménytől függetlenül is kifejezetten jól játszott a csapat pénteken Innsbruckban ? kezdte a szokásos értékelését Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője. ? Az első harmad egyáltalán nem volt könnyű, ekkor még nem lehetett sejteni sem, hogy mi lesz a meccs vége. Jól tartották magukat, helyzeteket is kidolgoztak és a védekezésük is megfelelő volt.

De a második húsz percben megtörtük őket. Hozzá kell tenni, hogy egy erősebb kapusteljesítménnyel szorosabb meccset játszhattunk volna, de játékerőben is felülmúltuk a hazaiakat. Gyorsaságban, szervezettségben és ötletességben is jobbak voltunk. Ezt a sikert nem kell túlértékelni, de örülünk a két pontnak, a mutatott játéknak, a gólkülönbségnek, a shutoutnak és Hajós Roland első EBEL-góljának.

De vissza kell térnünk az átlagos EBEL-meccsek előtti felkészüléshez, mert vasárnap már Villachban lépünk jégre. Szombaton egy nagyon jó hangulatú edzést tartottunk a csodálatos innsbrucki szabad téri jégpályán. Ez a tréning még jobban feldobta a csapat hangulatát. Szikrázó napsütésben, 10-12 fokban mozogtunk. Utána elindultunk Villachba, a szombat éjszakát már itt is töltöttük. Nem lesz nehéz szakmai feladat a nagy arányú siker után a földön tartani a játékosokat, pontosan tudják, milyen feladat vár ránk vasárnap.

A Villach nincs ugyan jó szériában, de esélyt sem akar majd adni nekünk a győzelemre, ebben biztosak vagyunk. Viszont mi mindent megteszünk, hogy csalódást okozzunk a hazai szurkolóknak. Jó játékra és bravúros eredményre törekszünk. A két csapatnak több fronton is van elszámolni valója egymással, biztos vagyok benne, hogy jó hangulatú, kemény meccset játszunk.

Ha minden játékosunk annyit tesz hozzá ehhez a meccshez is, mint az elmúlt hetekben tett, akkor van esélyünk, és tovább bizonyíthatjuk, hogy jó úton járunk. Vasárnap délelőtt alakítjuk ki a végleges taktikát a mérkőzésre, de bizonyára igyekszünk majd ismét élni azzal a fegyverrel, ami az utóbbi meccseken ragyogóan bejött, a sorok kevergetésével. Megpróbáljuk a negyedik sorunkat ráküldeni az ő legjobbjaikra. Idegenben csak próbálkozni tudunk ezzel, hiszen a hazaiak cserélnek másodjára, de igyekszünk rájuk kényszeríteni ezt a lépést.”

A magyar csapat a péntekivel megegyező felállásban várja a villachi meccset.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Villacher SV

17:30

Sapa Fehérvár AV19

EBEL. Villach, 2012. november 18. Játékvezetők: Berneker, Trilar, Hribar, Rakovic.
Lamoureux (Höneckl) K Munro (Bálizs)
Cole, Hotham, Taylor, Damon, Hughes 1 Sille, Orbán, Bailey, Benk, Magosi
Pretnar, Altmann, Grabner, Ryan, Pusa 2 Durco, Pratt, Banham, Johansson, Metcalfe
Bacher, Steiner, Pewal, Peintner, Petrik 3 Horváth, Hetényi P., Sofron, Vas M., Ladányi
Platzer, Wiedergut, Göhringer, Nageler, Hartl 4 Tokaji, Kovács Cs., Sikorcin, Mihály Á., Hajós
Hannu Jarvenpaa E Jan Neliba

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum