Nagyon észnél kell lennünk

   

Vasárnap este UTE-Brassó derbire kerül sor a Megyeri úton. Mindkét csapat túlórára kényszerült pénteken, a lilák a Csíkszeredát izzasztották meg nagyon, a brassóiak pedig Érsekújváron nyertek büntetőkkel. Ancsin János és Kjell Lindqvist játékosai is hadilábon állnak a helyzetkihasználással, elsősorban ez az oka annak, hogy mindketten a táblázat második felében foglalnak helyet. Az UTE már tavaly is viszonylag szoros meccseket játszott a Brassó ellen, és tegnap is megmutatta a HSC-nek, hogy nem lehet félvállról venni. A brassóiaknak a Lindqvist által emlegetett csúnyácska gólok továbbra sem nagyon jönnek össze, de legalább a győzelem újra sikerült nekik, ráadásul egy közvetlen vetélytárstól sikerült pontot szerezniük.

Fotó: UTE

“Szeretném, hogyha ugyanúgy tudnánk játszani vasárnap, mint tegnap ─ nyilatkozta Ancsin János, az UTE edzője. ─ A szezon egyik legjobb meccsét játszottuk a Csíkszereda ellen. Ha képesek leszünk ezt a szintet hozni, illetve találunk pár gólt is, akkor meg tudjuk verni a Brassót. Sérültjeink sajnos még mindig vannak, Garbacz, Fekti, Reiter és Vecaj nem játszik vasárnap.”

“Nagyon megerősödött az Újpest ─ mondta Greg Lindqvist, a Brassó svéd edzője ─, mindenkinek megkeserítik az életét. Legutóbb is nagyon megszenvedtünk a Megyeri úton, csak büntetőkkel tudtunk nyerni, tegnap pedig a Csíkszereda is majdnem ott hagyta a fogát. Nagyon kemény és kiegyenlített lett a liga, nem lehet senkit sem félvállról venni. Minden pontra szükségünk van, győzni szeretnénk, de nagyon észnél kell lennünk ehhez.”

UTE–Brassó 3-2

   

Tavaly december 5-e után először nyert hazai pályán az UTE. A mérkőzéshez mindkét csapat nagyon egyszerű képlettel állt fel: az UTE feltett szándéka, hogy minden csapattól legalább pontot raboljon, a Brassónak pedig minden egyes győzelem élet-halál kérdés a rájátszásba jutásról szőtt álmaik valóra váltásához. Ennek megfelelően éles, változatos meccset hozott a találkozó, ahol ugyan a Brassó szerzett vezetést Imecs Attila révén a hetedik percben, de erre a lilák sorozatban három góllal válaszoltak. A 9. percben Pál Zoltán emberelőnyből egyenlített, a 28. percben Farkas találata már a vezetést jelentette a hazai csapat számára, majd a 33. percben Németh Péter kétgólosra növelte az UTE előnyét.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Hogy senki ne dőlhessen hátra, arról Petres gondoskodott, aki 39 másodperccel a második harmad vége előtt, emberhátrányban, egygólosra csökkentette a két csapat közötti különbséget. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a 39. percben kissé elszabadultak az indulatok, aminek összesen 83 percnyi büntetés lett a vége, az UTE-tól Farkas, a Brassóból Rawlyk és Wehrs mehetett az öltözőbe. A harmadik harmadban folytatódott a kiállítások özöne, a brassói próbálkozások rendre meghiúsultak, az UTE tartotta egygólos előnyét. Az utolsó percre aztán a vendégek végképp megnehezítették saját dolgukat, összesen három kisbüntetést és egy fegyelmi büntetést szedtek össze, az egyenlítés így nem is sikerülhetett. Másodszor nyert ebben a szezonban rendes játékidőben az UTE, először a Megyeri úton, 11 és fél hónap után örülhetett a Megyeri úti közönség felhőtlenül.

Ancsin János, UTE: „Végre sikerült! Hogyha most jópofa lennék, akkor azt mondanám, hogy most lőttünk három gólt… Mindig azt mondom, hogyha hármat lövünk, akkor általában tudunk nyerni. Úgy érzem, az első két harmadban jobban játszottunk, mint a Brassó és több góllal is vezethettünk volna. Sajnos még rutintalanok vagyunk, így a második harmad végén a verekedés minket zavart meg. Pedig utána a harmadik harmadban volt öt perc előnyünk, amiben így nagyon hagytuk, hogy ránk jöjjenek a vendégek. A végén egy jó kapusteljesítménnyel, hatalmas szívvel teli játékkal, akarattal és talán egy kis szerencsével tudtunk nyerni. Hosszú idő után ezt már nagyon megérdemeltük. Gratulálok a fiúknak, és remélem, holnapig ki tudják pihenni az elmúlt két meccs fáradalmait, és felpörgeti őket a győzelem. ”

Greg Lindqvist, ASC Corona Fenestela Brassó: „ A Nove Zámky ellen jól játszottunk a legutóbbi meccsen, ma sajnos nem jött ki a lépés. Elkezdhetném emlegetni a bírói döntéseket, de nem lenne értelme. Amúgy sem lehet csupán erre fogni egy vereséget, sok minden közre játszott, hogy nem tudtunk ma nyerni. Az UTE nagyon keményen hajtott a meccsen, az elején nem nagyon tudtuk hozni a játékunkat, aztán kaptunk rengeteg kiállítást, amiből párat megkérdőjeleznék. Így két góllal is tudott vezetni az Újpest. Persze voltak nagy helyzeteink, főleg a harmadik harmadban, amiket be kellett volna lőnünk és akkor végződhetett volna másként is ez a meccs. Ez nem az a meccs, amire sokáig emlékezni szeretnék. Most haza kell mennünk és átgondolni, mit kell tennünk a jövőben. Rossz szituáció ez a játékosoknak és nekem is. Éppen jól ment a szekér mostanában, úgy érzem visszaléptünk egyet. Javítanunk kell, mert ott szeretnénk lenni a rájátszásban. ”

Erste Liga, Megyeri út, 172 néző. Játékvezetők: Haszonits, Mayer, Bedő, Ozsváth.
Hajek: 96,0% (Pleszkán)
K
Polc: 91,2% (Cergő)
Zalavári, Sommer, Kovács, Szirányi, Pál
1
Wehrs, Hietamaki, Péter R., Zsók, Petres
Dorner, Bereczki, Virág Csaba, Szajbert, Németh
2
Rawlyk, Nagy Cs., Borsos, Barinka, Virág Csanád
Maklári, Pichler, Farkas, Ódry
3
Laczkó, János, Antal, Imecs, Basilidesz
Meretei, Jankovics, Dömötör
4
Péter Zs., Fodor Cs., Mihailescu
Fekti Bálint, Sinkkonen Janne
E
Lindqvist Greg
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:10 BRA Imecs Antal Nagy Cs.
1-1 09:08 UTE PP Pál Sommer Kovács
2-1 27:10 UTE Farkas Ódry
3-1 32:46 UTE Németh
3-2 39:21 BRA SH Petres Zsók
34 Kapura lövések száma 50
39 Kiállításpercek 80
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum