Újabb nagy skalp

   

A szombati bravúros győzelem után a vasárnapi ismétlés a cél. Magyarország?Csehország női ifjúsági meccs 12.30-kor a Jégpalotában.

“Azt hiszem, nem járok messze az igazságtól, ha azt mondom, szombaton újabb nagy skalpot szereztünk ? értékelte a történteket Gömöri Csaba, a magyar női ifjúsági válogatott szövetségi edzője. ? Ez a győzelem a cseh válogatott ellen egy újabb kis történelmi siker. Ki merem mondani, nem csak a női hokié, hanem a magyar hokié. Szerintem még soha nem győztük le Csehország válogatottját semmilyen mérkőzésen.

Gondolkoztam, hogy miket is kellene írnom ebben a beszámolóban. Sok mindenről kellene beszélni, hogy mitől voltunk ma ilyen jók, és miért tudtunk végig vezetni a világ 6. legjobb csapata ellen. Azt hiszem, hogy ennél sokkal fontosabb dolog, ami eszembe jut így pár órával a meccs után. Ez pedig egy szó, de sokszor leírva. KÖSZÖNET. KÖSZÖNET. KÖSZÖNET!!!

Köszönet először is a játékosaimnak! Azoknak, akik szombaton végig játszottak, és azoknak is, akik ezúttal nem léphettek pályára, de a felkészülést hatalmas lendülettel és alázattal kezdték meg. Másodszor köszönet a kollégáknak, a stábnak, akik ma megint nagyon topon voltak, és mindent beleadtak, mindenre figyeltek, ügyeltek.

Fotó: mfafoto

Köszönöm a csapat mellett hónapok óta dolgozó sportpszichológusoknak, akik szintén tettek hozzá. Azoknak is köszönet, akik lehetővé tették, hogy a mai meccsre kis pici lányhokisok bekísérhessenek válogatott játékosokat a jégre. Elárulom, ez nem csak a pici gyerekeknek volt nagy élmény, de a játékosaimnak is. Jó volt látni, hogy ott állnak sorban az utódok.

Köszönet a szüleiknek, akik áldoztak időt, energiát erre, és jöttek egy szóra, mert érezték, hogy ez egy nagyon jó dolog.

És aztán nagy köszönet a szurkolóknak, akik eljöttek, vagy akik csak otthonról szorítottak nekünk. Jó volt látni, hallani a nézőket, akik nem csak Budapestről, de például Székesfehérvárról vagy máshonnan eljöttek.

Azt hiszem, nő a tábor, és minden egyes meccsel nőni fog a szimpatizánsok serege. Ilyen meccsekkel lehet népszerűsíteni a női hokit, és ha csak 2-3 emberhez került ezzel közelebb a sport és a női szakág, akkor megérte.

Persze mindig megköszönöm, most is ezt teszem, a kluboknak a munkáját. A hétköznapok szürke, sokszor gondoktól nem mentes erőfeszítéseit. Itt mindenképp fel kell sorolnom a KMH EWHL-csapat indítását, a felkészülési meccsek lehetőségét, és azt, hogy sok lány szem előtt játszik emiatt is.

A jégkorong-szövetség segítségét és a játékosok szüleinek a támogatását sem feledhetjük el. Ez így együtt hozza és ma is ez hozta meg a győzelmet. Szoktuk mondani, Kemény Dénes után szabadon: “Nem jó játékosokat nehéz találni, hanem belőlük egy jó csapatot csinálni.” Na ez igaz nálunk is. Azt a vak is látja, hogy van pár zseni ebben a csapatban, van jó néhány olyan játékos, aki melóval, szorgalommal éri el ugyanazt a teljesítményt, akad olyan is, aki nehezen illeszkedik be, de valahogyan a nagy eseményeken a csapat kialakul, elkezd működni, és ez ennek a csapatnak az egyik erénye.

A másik, hogy imádnak hokizni. És ez a legfontosabb. Ez egy játék, egy nemes és nagyon gyors, élvezhető játék. Ha valaki ezt azért csinálja, mert valaki mondja neki, vagy munkának tekinti, akkor az nem fog elérni semmit. Igen, keményen kell dolgozni fizikálisan, mentálisan a legjobbnak lenni, de közben ez egy nemes sport, ahol olykor nyersz, olykor veszítesz, de játszottál, és ennél nincs szebb.

A meccsről a statisztika és a jegyzőkönyv és az eredményjelző mindent elárul. A győzelmet nem kell megmagyarázni, és azt hiszem, ma este még ünnepelni is lehet. Azt gondolom, hogy ilyen meccsek kellenek a vb-felkészüléshez. Soha ne induljon rosszabbul egy világbajnoki felkészülés, főleg ha az A csoportos!

Lehet, sokszor írom le ezt, hogy A csoport, de ahogy a viccben is van, olyan jó hallani! Annyit személyeskedhetek, hogy elmondom, amikor a bemelegítés alatt átnéztem a másik térfélre, azért lúdbőrös lettem. Csehország az ellenfél! Gyermekkorunk álma volt, hogy cseh vagy finn, kanadai csapat ellen hokizzunk, de ez akkor ott nem adathatott meg. Mára ezek a lányok ezt kivívták, kibrusztolták maguknak. Igen, ott vannak a világ 8 legjobbja közt, és tudnak ilyen meccset játszani.

Ez erőt ad mindenkinek a következő meccsekre. Már a vasárnapira is. Amikor a visszavágásra fog készülni a cseh csapat. És nem lesz könnyű ellenállni nekik. Egy teljesen más csapattal játszunk. Ki kell próbálnunk mindenkit, van, akit más poszton, más sorban.

Szombaton kicsit felforgattuk a világranglistát, vasárnap felforgatjuk a csapatunkat azért, hogy mindenki megmutathassa, mire képes, és bizonyíthassa, helye van ebben a csapatban.

Aki kilátogat vasárnap, annak természetesen nem ígérhetjük, hogy újra győzni fogunk, de azt, hogy ezért mindent megteszünk, az biztos. Mert ez az alap, a minimális elvárt ennél a csapatnál. Az, hogy a pályára a szívüket ki kell tenni, ahogy ezt Buzás Norbert barátom mondani szokta.

Várunk mindenkit vasárnap 12.30-kor a Jégpalotában, mert azt gondolom, érdemes későbbre halasztani az ebédet, és megtekinteni ezt a hokicsemegét.”

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum