Utol akarjuk érni a Brassót

   

Két hét szünet után folytatja a Ferencváros férfi jégkorong csapata a Mol Liga-sorozatot. Ráadásul kemény ellenféllel kell szembenéznie a zöld-fehéreknek, vasárnap a HSC Csíkszereda látogat Pesterzsébetre. Dobos Tamás edző javaslatára edzőmérkőzésre is sor került a szünetben, a csapat Nagytapolcsányban játszott a szlovák másodosztályban szereplő városi csapattal és 6-5-re hozta a meccset.

Roczanov Dezső visszatérése után sajnos csak néhány edzésen tudott megfelelően dolgozni, derekára panaszkodva hazautazott Székesfehérvárra, idegbecsípődése miatt injekciózzák. Szőke Attila kihagyott több edzést, a szeme gyulladt be, majd az egyre több játékost megfertőző vírussal bajlódott sokáig. Meravy viszont visszatérhet a kapuba. Horváth Dávid négy napot töltött kórházban, orrcsonttörést szenvedett a fiatal csatár az egyik edzésen. Az ő visszatérése hetekbe telik. Garip Saliji sem tudja valószínűleg vállalni a játékot, ugyanaz a vírus döntötte le lábáról, mint Szőke Attilát.

Fotó: Mudra László (jégkorong blog)

“Sokat dolgoztunk a szünetben, igyekeztünk jól kihasználni az időt ─ mondta blogunknak Dobos Tamás, a Ferencváros edzője. ─ Sajnos ez alatt az idő alatt a csapat nagy része átesett egy vírusos betegségen, így a Topolcany ellen jóformán csak azokat nem tudtam megnézni, akiket szerettem volna. Remélem, az elvégzett munka meglátszik majd a csapaton, nagyon szeretnénk nyerni a Csíkszereda ellen, hiszen a Brassó legutóbb nyert Érsekújváron, és ezzel egy picit nőtt a különbség a táblázaton. Feljebb akarunk lépni, utól akarjuk érni a Brassót, minden pontra nagy szükségünk van.”

“Holnap nagyon nehéz meccsre számítunk az FTC ellen ─ áll Antal Előd előzetesében. ─ Játékosaink fáradtak, hiszen többüknek nyolc nap alatt ez lesz a hatodik meccsük és nem elhanyagolandó tény az sem, hogy ebből hármat Japánban játszottak. A meccsek közötti pihenőidőt utazással töltötték. De ezeket félretéve, természetesen a három pont megszerzése a célunk holnap. A Ferencvárossal van törleszteni valónk, hiszen az utóbbi két párharcot ők nyerték. Holnap az a csapat jöhet ki győztesnek, amelyik a védekezésben minimálisra csökkenti a hibáit. Nekünk ez a szándékunk. A felállításunk nem változik a pénteki meccshez képest, továbbra is Nagy István az aki nem tart velünk, más mindenki egészséges.”

Ferencváros–HSC Csíkszereda 2-8

   

Egy rettenetes négy perc pecsételte meg végleg a Ferencváros sorsát. Jól kezdte a meccset a HSC, a hetedik percben Góga a vezetést is megszerezte nekik. A vezetést Fekecs kiállítása alatt Hurtaj toldotta meg, de nagyon hamar érkezett a válasz, Revák szezonbeli második góljával 2-1-re alakult a meccs. A második harmadban aktívabb volt a Ferencváros, nem utolsósorban a három csíki kiállításnak köszönhetően, gólt azonban ismét a HSC szerzett, a második hazai kiállításból a második góljukat ütötték, ezúttal Mihály Ede volt eredményes. A harmadik harmad kétgólos hazai hátránnyal kezdődött tehát, de a hazai erőfeszítések nem vezettek eredményre, a 48. percben viszont Mihály Ede második góljával már 4-1-re ment a HSC. Az 51. és az 55. perc között látványosan összeomlott a hazai csapat. Tranca, Hurtaj, Novak és Moldován góljaival a háromgólos előny hétgólosra nött 4 perc alatt. Dobos Tamás időkérése csak arra volt elég, hogy megfékezze a gólszüretet, Borbás még kozmetikázott az eredményen, de maradt a nagyarányú csíki győzelem.

Fotó: Mudra László (Jégkorong blog)

Dobos Tamás, Ferencváros-ESMTK: Öt perc alatt kaptunk ki. Nem játszottunk rosszul az első két harmadban, annak ellenére, hogy a Csíkszereda vezetett végig. A harmadik harmadban 5 perc alatt kaptunk három gólt, amely megpecsételte a sorsunkat. Sok a sérült, beteg játékosunk, de ez nem mentség a harmadik harmadban mutatott játékunkra. Össze kell szednünk magunkat, ha a Dunaújváros ellen keresni akarunk valamit.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 208 néző. Játékvezetők: Kovács, Halassy, Juhász, Vas.
Meravy: 73,3% (Szőke)
K
Kozuch: 91,7% (Ruczuj)
Hoffmann, Lévai, Gergely, Dancsfalvi, Pilcsik
1
Papp, Góga, Novák, Hurtaj, Mihály
Erdélyi, Győri, Borbás, Kiss, Hegyi Á. Z.
2
Kósa, Péter, Molnár Zsolt, Moldován, Szőcs
Lencsés, Revák, Berta, Feil, Fekecs
3
Adorján, Molnár Sz., Tranca, Bíró O., Becze
Léránt
4
Bors, Flinta, Molnár Zsombor, Bíró T.
Dobos Tamás, Horváth Csaba
E
Timo Lahtinen, Nagy Béla
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:06 SCC Góga Becze Szőcs
0-2 18:12 SCC PP Hurtaj Novák Papp
1-2 19:32 FTC Revák Erdélyi Pilcsik
1-3 31:55 SCC PP Mihály Hurtaj Góga
1-4 47:51 SCC Mihály Novák Hurtaj
1-5 50:35 SCC Tranca Becze Bíró O.
1-6 51:21 SCC Hurtaj Góga Novák
1-7 53:01 SCC Novák Hurtaj
1-8 54:28 SCC Moldován
2-8 55:01 FTC Borbás Kiss Hegyi Á. Z.
24 Kapura lövések száma 30
6 Kiállításpercek 8
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum