Mindenki felvette a kesztyűt

   

A második helyezés lesz a tét vasárnap este Miskolcon. A hazaiak előzhetnek, az Érsekújvár kárára. A Dunaújváros elleni miskolci győzelem és az Érsekújvár hazai veresége a Brassótól megteremtette a lehetőséget arra, hogy a vendéglátó Jegesmedvék feljöjjenek a második helyre az Érsekújvár elé, és ehhez egyetlen, bár egyáltalán könnyű feladatot kell megoldaniuk, győzni kell a szlovákiai csapat ellen. A körbeverések miatt ugyan még bármi lehetséges a szezonban, de éppen ezért van különös jelentősége annak, hogy a csapatok egymás elleni párbaja hogy végződik. A Miskolc-Érsekújvár csaták eddig két remek mérkőzésen két miskolci győzelmet hoztak a Népkertben, a hazai szurkolók és vezetők abban bíznak, hogy folytatódik a hagyomány, Érsekújváron pedig azt remélik, ezúttal másképp lesz, mint eddig.

Fotó: Mudra László

“Remek győzelmet arattunk pénteken ─ kezdte Tim Kehler, a Miskolc edzője ─, ebből kell erőt merítenünk vasárnap estére is. A motivációval nem lesz baj, mindenki tudja, hogy ha rendes játékidőben nyerni tudunk, akkor helyet cserélünk vasárnapi ellenfelünkkel. Bár hosszú még a szezon, de jól esik a játékosnak, edzőnek is, ha a csapat jól áll a táblázaton év közben is. Sajnos nem múlt el nyomtalanul a pénteki meccs, Gőz Balázs megsérült, lehet, hogy egy teljes hetet is ki kell hagyjon. Nélküle hat hátvéddel fogunk felállni. Popovics Patrik eltiltása viszont letelt, így ő kerül be a keretbe. Eddig nagyon jók a tapasztalataink a három új játékos érkezésével. Egészséges verseny alakult ki a csapatba kerülésért, óriási a hajtás az edzéseken, mérkőzéseken, mindenki játszani szeretne, mindenki felvette a kesztyűt.”

“Nagyon jó meccset játszottunk pénteken ─ kezdte Robert Spisák, a HC Nové Zámky edzője ─, épp csak a helyzeteket nem tudtuk kihasználni. A büntetők pedig olyanok, mint a lutri, hol az egyik, hol a másik csapatnak sikerül jobban, most a Brassó volt szerencsésebb. Előre kell nézzünk, itt a következő rangadó, Miskolcra megyünk, akik nagyon közel kerültek hozzánk a táblázaton. Természetesen nem hagyjuk magunkat, szeretnénk nagyon jó mérkőzésen nyerni és megvédeni a második helyünket. Ehhez azonban minden tudásunkra szükségünk lesz, és fejben is nagyon rendben kell legyünk. Az új játékosokkal meg voltam elégedve, bár Hardi Márton legutóbb nem tudott szóhoz jutni, de jön velünk Miskolcra is, készen áll ő is a bevetésre.”

Miskolc–Érsekújvár 7-3

   

Sorozatban második mérkőzésén produkált 50%-os emberelőny-kihasználást a Miskolc. Győzelmével második. A hazaiak nagyon határozottan kezdték a mérkőzést, ennek eredményeként már az ötödik percben 3-0-s vezetésre tettek szert. Sorrendben Fodor, Láda, illetve Saluga volt eredményes. A borsodiak hozták a pénteken DAB ellen mutatott fórkihasználást, hiszen az első két kiállításból is gólt szereztek, ráadásul Saluga még a késleltetett kiállítás alatt talált be. A 8. percben Ruzicka hozta belátható távolságra a vendégeket, góljával 3-1-re módosította az állást. A második harmad negyedik percében Ritó használt ki egy újabb késleltetett kiállítást, ezzel újra háromgólosra növelve a két csapat közötti különbséget. A 42. percben Saluga saját maga második, csapata ötödik találatát szerezte, amire két percen belül Sucharda válaszolt, 5-2-re módosítva az állást. Az 51. Percben Fodor a változatosság kedvéért egy újabb emberelőnyt értékesített, amivel már 6-2-re vezetett a Miskolc. Erre szintén nagyon hamar, 70 másodpercen belül válaszolt az Érsekújvár, szintén emberfórból. A hazaiak szemszögéből a pontot az i-re Tyler Czuba tette fel, aki az 58. percben újra emberelőnyből volt eredményes, beállítva ezzel a 7-3-as végeredményt. Győzelmével a Miskolc feljött a második helyre, az Érsekújvár visszaesett a harmadikra.

Fotó: Jezoviczki Máté (Miskolci Jegesmedvék)

Tim Kehler, Miskolci Jegesmedvék: Tökéletesen kezdtük a mérkőzést, hiszen percek alatt lőttünk három gólt. Az Érsekújvár azonban nagyon veszélyes csapat, mindig meg tudnak ijeszteni, és így volt ez most is. A második harmadtól azonban a védekezésünk stabilabbá vált, a harmadikban pedig támadásban javultunk fel, így megérdemelt győzelmet arattunk.

Robert Spisak, HC Nové Zámky: A meccs elejét elrontottuk, egyszerű hibákból kaptuk sorra a gólokat. Próbáltunk mindig visszajönni, de túl sok – néha túl szigorú – kiállítást kaptunk, így ez nem sikerült.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1200 néző. Játékvezetők: Varjú, Németh, Berger, Sipos.
Budai K.: 88,5% (Gyenes)
K
Zima: 84,8% (Beno)
Láda, Hegyi, Tóth, Fodor, Nagy Gergő
1
Hrudík, Král, Uhnák, Stefanka M., Mihajlov
Atkinson, Cowan, Dubek, Rafaj, Saluga
2
Sucharda, Joanidis, Ruzicka, Dobry, Varga
Orosz, Szirányi, Nagy K., Szilágyi, Smith
3
Lehocky, Baron, Barcak, Stefanka O., Púchovsky
Popovics, Miskolczi, Czuba, Ritó, Sijka
4
Vojtkó, Németh, Tarnóczy, Klobucnik, Hardi M.
Kehler Tim
E
Spisak Robert, Stefanka Miroslav
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:52 MIS Fodor Nagy Gergő Tóth
2-0 04:03 MIS PP Láda Nagy Gergő Hegyi
3-0 04:59 MIS Saluga Czuba
3-1 07:44 NZÁ Ruzicka
4-1 23:38 MIS Ritó Miskolczi
5-1 41:26 MIS Saluga Dubek
5-2 43:26 NZÁ Sucharda Varga
6-2 50:05 MIS PP Fodor Nagy Gergő Tóth
6-3 51:12 NZÁ PP Král Stefanka M. Uhnák
7-3 57:03 MIS PP Czuba Dubek Atkinson
46 Kapura lövések száma 26
8 Kiállításpercek 24
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum