A Patriotból válogatnak a szlovákok

   

Két Patriot-hokis is eredményesen szerepelt a szlovák U20-as válogatottban.

A szlovák U20-as válogatott a múlt hét végén Norvégiában négyes tornán vett részt, amelyen a házigazda mellett Svájc és Németország vett részt. Szlovákia hat pontot szerezve megnyerte a tornát. A szlovák szelektben ott volt a Patriot Budapest két játékosa is, a hátvéd David Bajanik és a csatár Vladimir Dolnik. Mindketten játszottak mindhárom meccsen, gólpasszaik is voltak. U. N. Owen összefoglalóját olvashatják.

A hokej.sk portálnak még októberben adott interjút A magyar Patriot szlovák vezéregyéniségei címmel a Patriot két szlovák hokisa, Michal Salka és Miroslav Bozik. Közülük Salka az elmúlt szezonban a cseh junior extraligás Litvinovban játszott, ebben az idényben a felnőtt extraligában induló szlovák U20-as válogatottal dolgozta végig a nyári felkészülést, de ott végül nem kapott szerződést, és így elfogadta a budapesti ajánlatot.

Fotó: mfafoto

A cseh junior extraligát és az MHL-t így hasonlította össze: “Az MHL valamivel magasabb színvonalú, technikásabb és gyorsabb a játék. Nincs olyan sok test test elleni játék, általában éppen a keménység hatásos az oroszok ellen.”

Bozik az elmúlt szezonban a vilniusi HC Baltika csapatában szerepelt az MHL B csoportjában, tehát ő most egy szinttel följebb lépett. Az MHL két csoportját így hasonlította össze: “Az A csoportban főleg a kapusok jobbak. Taktikai szempontból nem tudom összehasonlítani a két szintet, mert végül is orosz csapatokról van szó, és minden orosz csapat ugyanazt a gyors korcsolyázáson és összjátékon alapuló
játékrendszert alkalmazza.”

Bozik azt is elmondta, hogy a Patriotban nincs egyénieskedés, a hokisok nem elsősorban saját magukra akarják felhívni a figyelmet: “A mi csapatunkban nincsenek sztárok, tehát a győzelmekért egy mindenkiért és mindenki egyért alapon kell küzdenünk. Egyelőre ezt teljesítjük, ezért olyan csapatok ellen is tudunk győzni, amelyek a tabella első felében tanyáznak.”

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum