Az első hazai győzelemre várva

   

A pénteki játéknap harmadik Mol Liga-mérkőzésén az Újpest fogadja a HSC Csíkszeredát. Bár a hazaiak jóval masszívabbak, mint az elmúlt két évben bármikor, hazai pályán egyelőre még győzelem nélkül állnak, a Miskolc és a Brassó ellen sikerült túlórázniuk, de mindkétszer ellenfeleik nyertek.

“Remélem jót tett a szünet nekünk – mondja Ancsin János a klub által készített előzetesben. – Úgy érzem, újult erővel vágunk neki a küzdelmeknek a MOL Ligában. Pénteken nehéz meccs vár ránk a Csíkszereda ellen, de a pontszerzés lebeg a szemünk előtt.  Mostantól minden csapattól pontot szeretnénk rabolni, kiváltképpen hazai pályán.”

Legutóbb a nyolc felfüggesztett játékosát nélkülöző HSC nyert a Megyeri úton 3-0-ra. A székelyek nagy része a román válogatott tagjaként Japánban járt az elmúlt héten, kérdés, mennyire sikerült kipihenni a gyötrően hosszú repülőutat. Aggodalomra adhat okot a csíkiaknál, hogy Novak megsérült a Steaua elleni minapi román bajnoki mérkőzésen, az első harmad után már nem is folytatta a játékot, pénteki szereplése kétséges. Nagy István lábadozik sérüléséből, de még nem vethető be, így két értékes játékos hiányozhat a vendégeknél.

UTE–HSC Csíkszereda 2-3

   

Az UTE pontot szerzett, Maklári duplázott, a Szereda hosszabbításban nyert. Ancsin János a mérkőzés előtti beharangozóban azt nyilatkozta, hogy feltett szándékuk minden eléjük kerülő csapattól pontot rabolni. Ez a Csíkszereda ellen sikerült, nagyon kevés hiányzott a még nagyobb bravúrhoz. Az első harmad végén, Becze és Góga kiállítása miatt kettős emberelőnybe került az UTE, amit 3 másodperccel a harmad vége előtt Maklári értékesített, Pichler Ádám passzából. A lilák a 28. percben kétgólosra növelték előnyüket, újra Maklári volt eredményes, ezúttal egyenlő létszám mellett. Meretei Márkó adta az asszisztot. A HSC-nek csak majd’ 10 perccel később sikerült megkezdenie a felzárkózást, Hurtaj szimpla emberelőnyből talált be. Ezzel azonban még csak a hátrányt sikerült csökkentenie Timo Lahtinen tanítványainak, az egyenlítésre még újabb 10 percet várni kellett. A 48. percben aztán Becze értékesítette Bíró passzát, ezzel egyenlített a Csíkszereda. Mivel a meccsből hátralévő 12 percben további gólokat egyik csapatnak sem sikerült szereznie, így a Mol Liga pénteki fordulójának második mérkőzésén is jöhetett a hosszabbítás. Ebben is remekül helytállt az UTE, azonban 34 másodperccel a végső dudaszó előtt Papp Szabolcs megszerezte a győzelmet jelentő gólt a Csíkszeredának, ezzel lett 2-3 a mérkőzés végeredménye.

Ancsin János, UTE: “A liga egyik legjobb csapata ellen ismét pontokat engedtünk ki a kezeink közül. Úgy gondolom, hogy nem érdemeltünk vereséget, a végén egy elkerülhető góllal kaptunk ki. Nagy szerencséje volt így a Csíkszeredának. Az első két harmadban jobbak voltunk, a harmadik harmadban főleg a vége felé nagyon ránk jöttek. Megint mondhatom azt, hogy ha három gólt lövünk, akkor nyerhettünk volna. De mindig olyan sok a ha. Most ők lőttek hármat…”
Timo Lahtinen, HSC Csíkszereda: “Nagyon okosan játszott az UTE ma, egyáltalán nem vagyok elégedett a játékunkkal. Mentálisan nagyon nem voltunk ott, főleg a meccs elején. Túl sok teret, és időt hagytunk az Újpestnek, hogy játsszák a játékukat. A csapatom nem volt elég jó, bár a lényeg, hogy győztünk. Mindenképpen helyre kell tennünk a fejeket vasárnapig, nehéz meccsek várnak ránk.”
Erste Liga, Megyeri út, 190 néző. Játékvezetők: Babic, Wolf, Abonyi, Márkus.
Pleszkán: 92,7% (Hajek)
K
Kozuch: 95,5% (Ruczuj)
Zalavári, Sommer, Kovács, Szirányi, Pál
1
Papp, Góga, Novák, Hurtaj, Mihály
Dorner, Bereczki, Virág, Szajbert, Németh
2
Adorján, Bors, Bíró O., Tranca, Becze
Kukucska, Maklári, Pichler, Farkas L. S., Ódry
3
Péter, Kósa, Szőcs, Molnár Zsolt, Moldován
Dömötör, Meretei, Jankovics, Nagy P. Z.
4
Molnár Sz., Flinta, Molnár Zsombor, Bíró T.
Fekti Bálint, Sinkkonen Janne
E
Lahtinen Timo, Nagy Béla
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 19:57 UTE PP2 Maklári Farkas L. S. Ódry
2-0 27:10 UTE Maklári Meretei
2-1 36:22 SCC PP Hurtaj Góga Novák
2-2 47:21 SCC Becze Bíró O.
2-3 64:26 SCC Papp
44 Kapura lövések száma 41
26 Kiállításpercek 10
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum