Három távoli meccs vár a Fehérvárra

 

Az Innsbruck, Villach, Salzburg tengelyen mozog Jan Neliba csapata péntektől keddig. A szerdai esti fantasztikus győzelem után nem volt sok idő az örömködésre, csütörtökön reggel fél 10-kor útra kelt a Sapa Fehérvár AV19. Hétfőig haza sem jönnek.

“Jól sikerült, de nagyon nehéz mérkőzés volt a Vienna Capitalsszal játszott ? mondta Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője. ? Jól kezdtünk, kihasználtuk, hogy a bécsiek fél lábbal még a buszon voltak. Két gólt gyorsan berámoltunk, jókor jöttek ezek a találatok. Jól gazdálkodtunk az előnnyel, de ez egy másodpercre sem jelentette azt, hogy biztossá vált, megnyerjük a mérkőzést. Az volt a lényeg, hogy minél tovább elkerüljük a kapott gólt.

Erősen és jól védekeztünk, de voltak veszélyes támadásaink is, bár a Capitals jóval többet lőtt kapura. Hozzá kell tenni, hogy a jobb kapusteljesítmény a mi oldalunkon volt, ez is befolyásolta a végeredményt. Mindent megtettünk a sikerért egy nagyon erős ellenféllel szemben. Bár természetesen voltak hibáink, de mindenki igyekezett maximálisan betartani Jan Neliba vezetőedző utasításait.

Az este és a csütörtök reggel is csomagolással telt, néhány éjszakát nem itthon tölt a társaság. Reggel elindultunk Innsbruckba, ahol a hosszú utazást követően csütörtökön alszunk egyet a pénteki meccset megelőzően. Sőt délelőtt egyet mozgunk is a jégen. A meccs után sem indulunk haza, hanem szombat délelőtt is Innsbruckban tréningezünk, kipróbáljuk, milyen szabad téren hokizni. Ezt követően indulunk Villachba, a szombat éjszakát itt töltjük. Vasárnap egy villachi edzést követően várjuk majd a délutáni meccset, ha azt lefújták, akkor indulunk vissza Székesfehérvárra.

Nagyon nem fog megunni minket a család, mivel kedden korán ismét útra kelünk, aznap Salzburgban játszunk. Kilométerben így is megleszünk, de nagy könnyebbség, hogy Innsbruckban és Villachban is úgy léphetünk jégre, hogy előző éjszaka ott aludtunk, nem egy sokórás buszozásból esünk be.

A játékoskeretünk ugyanaz lesz, mint a szerdai volt. Pozsgai Tamás nem épült fel sérüléséből, kihagyja a hétvégét. Harlan Pratt sem utazik velünk, mert kislányát szerdán megműtötték ? ezért is rohant el a meccs végén ?, mellette a helye. A légiós bekkünk pénteken autóval utazik Innsbruckba, így nem marad le a meccsről.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Ugyanezt a játékunkat szeretnénk folytatni, bár itt egy kicsit másként kell majd hokiznunk. Ezzel a nagy tempóval az Innsbruck ellen várhatóan több lehetőségünk adódik, mint szerdán, de vigyáznunk kell, hogy mindez ne vigyen el rossz irányba minket. A taktikát, a fegyelmezettséget be kell tartani, és a figyelem sem lankadhat. Emellett az adódó lehetőségeket gólra kell váltanunk. Ez a siker alapja.”

Az innsbruckiak legnagyobb sztárja az osztrákok harmadik számú NHL-játékosa, Andreas Nödl. Az erőcsatár 12 mérkőzésen még csak 3 gólt lőtt. Sortársa, Francis Lemieux sokkal veszélyesebb kapura, 12 gólnál tart, csak két EBEL-játékos lőtt nála többet a szezonban. Az Innsbruck emberelőnyös játéka minőségében nem tér el jelentősen a Fehérvárétól, de a hátrányos védekezése igen, kétszer annyi gólt kapott ilyen helyzetben, mint a magyar EBEL-csapat.

HC TWK Innsbruck

19:15

Sapa Fehérvár AV19

EBEL. Innsbruck. Játékvezetők: Auger, Wallner, Gehsler, Kalb.
Tragust (Machreich) K Munro (Bálizs)
Lindner, Insana, Höller, Lemieux, Nödl 1 Horváth, Hetényi P., Sofron, Vas M., Ladányi
Pittl, Stern, McGregor, Bartlett, Schennach 2 Durco, Pratt, Banham, Johansson, Metcalfe
Switzer, Manavian, Hanschitz, Fox, Mössmer 3 Sille, Orbán, Kovács Cs., Sikorcin, Mihály Á.
Pedevilla, Echtler, Steiner, Hörtnagl 4 Tokaji, Bailey, Benk, Magosi, Hajós
Daniel Naud E Jan Neliba

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum