Recchi szerint most kell megállapodni

 

A háromszoros Stanley Kupa-győztes, 1652 NHL-mérkőzésen 1533 pontig jutó szélső a Boston Globe-nak nyilatkozott. Tapasztalatai szerint a dolgok innen már csak rosszabbra fordulhatnak a játékosok számára. Márpedig tapasztalata van bőven, hiszen megélte az ezt megelőző mindkét lockoutot és részt vett egy 10 napos játékossztrájkban is 1992-ben, ráadásul jelenleg résztulajdonosa a WHL-es Kamloops Blazersnek is, tehát rálátása van mindkét oldalra.

“Az a véleményem, hogy minél tovább tart a lockout, a játékosok innentől már csak egyre rosszabb ajánlatokat fognak kapni. Minél több meccs marad el, a bevételek úgy fognak csökkenni. Ezt a szponzorok nem fogják finanszírozni, szóval ez a pénz elvész. Hogyan akarnak akkor jobb feltételeket kiharcolni? Személy szerint azt gondolom, most van itt az ideje a megegyezésnek.”

A csatár szerint a mostani vitás kérdések nem határozzák meg alapvetően a játékosok jövedelmét: “A játékosok mindig megkapták a pénzüket. Mindentől függetlenül mindig kifizették őket. Nézzük a legutóbbi megállapodást. Az lett a vége, hogy bevezettük a fizetési sapkát. Mindenki azt gondolta, hogy a játékosok rossz üzletet kötöttek. De végül minden nagyszerűen alakult, nem? Tök mindegy, milyen a rendszer vagy milyen volt, a játékosok jól kerestek. Teljesen mindegy, milyen kollektív szerződést írtak alá, a tulajdonosok mindig megtalálták a módját, hogy többet fizessenek. Ezért mondom, állapodjanak meg és menjenek vissza a jégre. A pénz abban van.”

Mindeközben az NHL és az NHLPA között minden tárgyalás megszakadt, telefonon sem egyeztetnek, a frontok teljesen megmerevedtek.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum