A Miskolc végre legyőzné a DAB-ot

   

Igazi rangadóval folytatódik a nemzetközi szünet után a Mol Liga. A harmadik helyezett Miskolci Jegesmedvék a Dab.Doclert fogadják. A péntek este fél hétkor kezdődő mérkőzésen több újonc is bemutatkozhat. A Miskolciak ugyanis három, míg a vendégek egy játékossal bővítették keretüket. A dunaújvárosiak magabiztosan vezetik a mezőnyt, a hazai csapat viszont a masszív középmezőny tagja, és minden pontra szüksége van a rájátszásba jutáshoz. A tét nagy, a meccs izgalmasnak ígérkezik két jó csapat között, mi kell még egy telt házhoz?

“Sokan, sokfelé voltunk az elmúlt héten – kezdte az esélylatolgatást Tim Kehler, a Miskolc edzője –, hiszen én négy játékossal a junor válogatottal voltam, ketten a felnőtt válogatottban játszottak, a többiek pedig itthon készültek. Nagyon meg voltam elégedve azzal, hogy milyen állapotban találtam a játékosokat. Kedden egy remek edzőmérkőzést játszottunk a Sanokkal, ez nagyszerű felvezetés volt a szezon folytatására. Pénteki ellenfelünk eddig három meccsből háromszor győzött ellenünk, de egyre szorosabbak voltak a találkozóink. Ideje lenne, hogy végre győzzünk is. Az biztos, hogy nagyon nagy erőfeszítéseket fogubnk tenni ennek érdekében. Három játékos is érkezett hozzánk az elmúlt két hétben, Tóth Adrián, Justin Smith és Dave Cowen. Ők még csak ismerkednek a többiekkel, de az máris látszik, hogy hasznosak lehetnek a számunkra. Érkezésükkel nőtt a kispadunk hossza, végre igazi versenyhelyzet alakult ki a csapatba kerülésért. Véleményem szerint az ilyen versenyhelyzetek erősítik a csapatot, mindenkit több és jobb munkára sarkallnak, segítenek a fejlődésben. Pénteken este mindhárom új játékosunk játszani fog, de hogy ki fog kimaradni, azt csak a délelőtti edzés után fogom eldönteni.”

“Nagyon jó az eddigi mérlegünk a Miskolc ellen – monda blogunknak Stephan Lundh, a Dab.Docler vezetőedzője. De ez mármind csak történelem, ebből nem lehet megélni a jövőben. Mindhárom meccs nagyon nehéz volt a Miskolc ellen, és most sem számítok arra, hogy könnyű lesz. Sajnos van három beteg játékosunk. Lindgren, Galanisz és Peterdi közül legfeljebb Lindgren játékára lehet valami nagyon halvány esély. Fontos játékosok ők, de a hiányzásuk egyúttal lehetőséget nyújt másoknak, például Azarinak, Kiss Ákosnak arra, hogy előrelépjenek, és megmutassák magukat. Az biztos, hogy négy sorral fogunk játszani, de csak péntek délelőtt, az edzés után fog kiderülni, kik lépnek a hiányzók helyére. A fiam játékára csak akkor kerülhet sor, ha a sárga kártyája addigra megérkezik.”

Miskolc–Dab.Docler 4-1

   

403 nap után tudta legyőzni a Miskolc a Dunaújvárost, élesedik a harc az alapszakasz második helyéért. A mérkőzés első fele többnyire a kapusok teljesítményéről szólt, hiszen mindkét csapat szép számmal dolgozott ki helyzetet, ám ezek rendre elakadtak Budaiban és Sevelában. A vendégek még azt a luxust is megengedték maguknak, hogy a 26. percben 5 perc plusz végleges fegyelmi büntetéssel sújtott Cowan kiállítását követő ötperces emberfórt is kihasználatlanul hagyják. A gólcsendet a 34. percben Czuba törte meg, aki emberelőnyben lőtte be Hegyi Ádám és Saluga passzát. Innentől aztán felgyorsultak az események, hiszen két perccel később Somogyi egy kapusról kipattanó korongot kotort a hálóba, amivel egyenlített a DAB. 16 másodperccel azonban a második harmad vége előtt újra Czuba volt eredményes, visszaállítva ezzel az egygólos miskolci előnyt. Alig telt el két perc a harmadik harmadból, amikor Mestyán kiállítását követően Nagy Gergő már a második miskolci emberelőnyös gólt szerezte, ezzel 3-1-re alakítva az eredményt. A kegyelemdöfést szeptember hónap Mol ligás játékosa, Martin Saluga vitte be a címvédőnek, aki újabb emberelőnyt értékesített az 57. Percben, ezzel 4-1-re alakítva a végeredményt. A Miskolc elsősorban 50%-os emberelőny-kihasználásának köszönhetően megérdemelten szerezte meg a győzelmet a roppant fegyelmezetlenül játszó DAB ellen.

Tim Kehler, Miskolci Jegesmedvék: – Egészen kitűnő mérkőzés volt. Úgy érzem a három új játékosunk új energiákat pumpált a csapatba. Budai a szezon legjobb teljesítményét nyújtotta, a csapat pedig mind emberhátrányban, mind előnyben remekül játszott, és ezzel nyertük meg a meccset. Azért is különösen értékes ez a győzelem, mert menet közben elvesztettük két hátvédünket, ám a többiek mind felnőttek a feladathoz.

Stephan Lundh, Dab.Docler: – Ezen az estén a Miskolc volt a jobb. Elvesztegettünk egy 5 perces előnyt, a hazaiak viszont jól használták ki a sajátjaikat. Ma ez volt a legfontosabb, döntő különbség a két csapat között.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1000 néző. Játékvezetők: Halassy, Németh, Kormos, Székely.
Budai K.: 97,4% (Gyenes)
K
Sevela: 90,5% (Kiss T.)
Láda, Hegyi Á., Tóth, Fodor, Nagy Gergő
1
Kiss D., Szappanos, Strenk, Pavuk
Atkinson, Cowan, Dubek, Rafaj, Saluga
2
Hüffner, Chvatal, Virág, Azari, Kiss Á.
Gőz, Szirányi, Nagy K., Szilágyi, Smith
3
Nagy R., Tőkési, Somogyi, Peterdi, Gröschl
Orosz, Miskolczi, Czuba, Ritó, Wéber
4
Lundh, Mestyán, Papp V., Szabados, Papp Cs.
Kehler Tim
E
Lundh Stephan, Szilassy Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 33:56 MIS PP Czuba Hegyi Á. Saluga
1-1 35:58 DAB Somogyi Gröschl Szappanos
2-1 39:44 MIS Czuba Saluga Nagy Gergő
3-1 42:28 MIS PP Nagy Gergő Fodor Hegyi Á.
4-1 56:49 MIS PP Saluga Szirányi Atkinson
42 Kapura lövések száma 39
29 Kiállításpercek 12
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum