Nagyon sokat fejlődtünk

   

Októberben Szappanos Dávid, a Dab.Docler csatára A hónap játékosa a MOL Ligában.

Blogunk idén játékot indított, melyben arra kértük olvasóinkat, hogy szavazzanak válasszák meg, ki volt az adott hónap legjobb MOL ligás jégkorongosa. Szeptemberben mi magunk választottuk ki az öt jelöltet, akik közül olvasóink Martin Salugát látták a legjobbnak. Októberben az edzők jelöltek egy-egy játékost saját csapatukból, a következők álltak csatába: Erik Caladi (HC Nové Zámky), Stanislav Kozuch (HSC Csíkszereda), Pleszkán József (UTE), Szappanos Dávid (Dab.Docler), Szirányi Bence (Miskolc), Szőke Attila (FTC) és Kevin Wehrs (Brassó).

Olvasóink szavazatai alapján október legjobb Mol ligás játékosa Szappanos Dávid, a Dab.Docler csatára lett, aki a miskolci Szirányi Bencével csatázott. Reményeink szerint az ezért járó díjat és a legszerencsésebb szavazó tárgynyereményét a következő hazai mérkőzésen tudjuk átadni.

A győzelemhez ezúttal a voksok 45%-a kellett. Ebből az alkalomból beszélgettünk a jászberényi játékossal, aki a második szezonját tölti Dunaújvárosban: “Először is meg kell mondjam, nagyon meglepődtem, amikor értesültem arról, hogy enyém lett a díj, mert pár nappal ezelőtt, amikor utoljára megnéztem a szavazás állását, Bence még nagyon sokkal vezetett, úgyhogy nem is nagyon foglalkoztam vele többet. De nagyon megtisztelő ez a cím számomra.”

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A szezonban kimagasló teljesítményt nyújtó dunaújvárosi első sor tagját arról is kérdeztük, minek tulajdonítható ez a pontérzékenység: “Egyértelműen azt kell mondjam, hogy ennek a sornak. Nekem is azóta megy a pontgyártás igazán, mióta összekerültem Pavuk Attilával és Galanisz Nikandrosszal. Előtte Pavukkal már játszottam egy sorban, úgyhogy talán Görög (Galanisz) lehet a kulcs, de nagyon jól megyünk így hárman, az biztos. Az is igaz ugyanakkor, hogy az első sor tagjaként sokkal több jégidőt is kapunk, ráadásul sokat vagyunk bent emberelőnyben is.”

Emellett a 26 éves játékos nem felejtette el megemlíteni a kiváló edzői stábot sem: “Stephan Lundh személyében nagyon komoly edzője van a csapatnak. Mindenkivel személyesen beszélget, edzésen is, de meccsek alatt is. Mindenkihez van egy jó gondolata. Volt olyan csapatmegbeszélés, amikor mindenki egyénre szabott feladatot kapott. Nekünk például Pavuk Attilával általában az a feladatunk, hogy minél többet korizzunk, tartsuk az ellenfél harmadában a korongot, és ott nagy sebességgel forgassuk meg az ellenfél játékosait. Emellett természetesen sokat kondizunk és sokat vagyunk jégen is, nem nagyon van szünnap a programban. Ehhez jön még, hogy tavaly a Nationalligában és a MOL Ligában együttesen tényleg rengeteg mérkőzést játszottunk. Ez olyan állóképességet és meccsrutint ad, amit mással nem lehet pótolni. Emiatt nagyon sokat tudtunk fejlődni.”

Nem csak ő vagy a sora, de az egész csapat nagyon jól teljesít eddig idén. Nem meglepő módon október legjobb MOL ligás játékosa a csapat fő erényét éppen a fizikai állóképességben látja: “Kondiban mindenkinél jobbak vagyunk a bajnokságban. Ez meglátszik a meccseken is, hiszen sokszor egy vagy két harmadon keresztül képesek az ellenfelek velünk tartani a lépést, aztán a harmadik játékrészre kijön az a különbség, amit 60 percen keresztül pörögni képes négy sor jelent.”

A hétvégi olimpiai előselejtező kapcsán rákérdeztünk a válogatottságra is: “Régi vágyam, hogy bekerüljek a válogatottba. Eddig kétszer hívtak be a kerethez, egyszer kiestem a keretszűkítésnél, egyszer bent maradtam, így egy fehérvári tornán játszhattam három mérkőzésen (ez még Sator kapitánykodása idején történt, 2010 novemberében egy felkészülési tornán Japán, Franciaország és Ausztria ellen). Az idei az eddigi legjobb szezonom, úgyhogy kíváncsian vártam a kerethirdetést. Azt nem mondom, hogy számítottam rá, hogy benne leszek, mert az ember sosem számíthat rá. Nehéz erre mit mondani, ez a mindenkori szövetségi kapitány kompetenciája. Dolgozni kell tovább.”

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum