A védekezésen dolgoznunk kell

   

Csalódott magyar, örömittas holland nyilatkozatok az olimpiai előselejtező utolsó meccse után.

Diego Scandella, szövetségi kapitány, Magyarország: “Jobb eredményre számítottunk, nem tagadom. Többször sikerült felállnunk, és egészen a legvégéig vezettünk. Úgy gondolom, jó esélyeink voltak, hogy nyerjünk, de ilyen a játék, elkövetünk hibákat. Most mindenki elkövetett, én is, a játékosok is. Ezek pedig sokba kerültek, viszont ki szeretném emelni, hogy ma egy csapatként veszítettünk, nem lehet senkit bűnbaknak állítani. Ha mindenképp meg kell nevezni a felelőst, az én vagyok. Mindenki reménykedett, hogy túljutunk ezen a selejtezőn, csalódottak vagyunk. Viszont ezután előre kell nézni, és mindent elkövetni, hogy a világbajnokságon a maximumot tudja nyújtani a csapat áprilisban. Például a védekezésen dolgoznunk kell addig.”

Barry Smith, szövetségi kapitány, Hollandia: “Nagyon örülök, tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, de sikerült elérnünk, amit kitűztünk magunk elé. Az első harmadban nekünk sikerült jobban érvényesíteni az akaratunkat, aztán a másodikban a magyaroknak, a harmadikban pedig itt is, ott is voltak helyzetek, gólok. Nem biztos, hogy büntetőlövésekkel volt a legjobb eldönteni ezt a meccset, de nem szólhatunk egy szót se, számunkra csak az az egy számít, hogy sikerült vennünk ezt az akadályt. Ez egy nagyon nagy győzelem Hollandiának, a holland hokinak, úgy érzem sikerült egy lépcsővel feljebb jutnunk. A következő még nehezebb lesz, de állunk elébe. Büszke vagyok minden játékosomra, mindegyikük top játékos, és nagyszerűen hozták, amit vártam tőlük. Ezen múlt a sikerünk. Most az ünneplés következik, iszom ma száz sört, aztán holnap elkezdek gondolkodni a jövőről és a következő kihívásokról.”

Kovács Csaba: “El kell ismerni, hogy ez egy kudarc, elképesztően csalódott vagyok. Tovább kellett volna jutnunk, az utolsó percekben vezettünk is, a semmiről jöttünk vissza a meccsbe. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy egy ilyen meccsen nem szabad hat gólt kapni, jobban kell védekezni. A végén talán több lövést engedtünk a kelleténél, bizonytalanok voltunk a védekező harmadban. A hosszabbításban nekünk volt több lehetőségünk, de sajnos nem tudtuk belőni őket. Utána pedig a büntetőknél én is, és a Jani is (Hári János) kihagytuk. Sajnálom, hogy hazai pályán nem sikerült megörvendeztetnünk a szurkolóinkat, akik remek hangulatot teremtettek most is. Tanulnunk kell ezekből a meccsekből, mert a hazai világbajnokságon is hasonlóan nagy nyomás alatt fogunk majd játszani. Ki kell elemeznünk a hibákat, és jobban ki kell használnunk a hazai pályát.”

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum