Jó esélyünk van arra, hogy érvényesítsük a papírformát

   

Miért üvöltött a játékosokkal Scandella a 6-0-s első harmad után? Mi különbözteti meg a profi sportolót az amatőrtől? Mi kell ahhoz, hogy nyerjünk vasárnap, és mi, hogy mégse? Kiderül az aktuális Godó-blogból.

“A Horvátország elleni eredményről kár beszélni, legszívesebben mindkét csapat játékosai befejezték volna ezt a meccset húsz perc után ? kezdte helyzetértékelését Ladányi Balázs, a válogatott szélsője. ? Nem volt egy súlycsoportban a két csapat, nagyjából olyan volt, mintha egy pehelysúlyú bokszolót 3-4 súlycsoporttal feljebb küldtek volna ringbe. Néhány perc alatt biztossá vált a győzelmünk.

Kevesen gondolnák, hogy a 6-0-s első harmad után milyen fejmosást kaptunk Diego Scandellától, micsoda üvöltés volt az öltözőben. Mert egy dolog az eredmény, de a taktikát be kell tartani minden körülmények között. Ebben a tekintetben érzett hiányosságokat a szövetségi kapitány, s ennek hangot is adott.

A második harmadban fele annyi gólt ütöttünk, de az öltözőben dicséretet kaptunk. Scandella mester elmondta, ezt szereti: ha kér valamit, azt betartják a játékosai. Nem azt kérte tőlünk az edző, hogy lőjünk nekik 10 felett, hanem hogy végig pörögjünk  meccsen.  Természetesen így is voltak gyengébb periódusok, de a pörgés megmaradt.

Ha továbbra is tartani tudjuk ezt a szemléletet, márpedig miért ne tudnánk, ha folyamatosan megkövetelik tőlünk, akkor nem hiszem, hogy nagy baj érhet minket ezen a tornán. Bízom benne, hogy maradtak az ütőkben gólok. 1-2 ember esetében mindenképpen, remélem, vasárnap ki is jönnek onnan. Ha tényleg azt csináljuk amit kell, és ahogy eddig tettük, akkor jó esélyünk van arra, hogy érvényesítsük a papírformát.

Nem nagyon emlékszem olyanra, hogy ilyen gyenge csapat ellen az egész meccsen végig tudtunk menni megállás nélkül. Most igen, mert az edző kérte. Ha így játszunk, akkor förtelmes pechsorozat kell ahhoz, hogy a hollandok megállítsanak minket, de mint tudjuk, egyszer mindenki elcsúszhat a jégen. Hogy messze ne menjünk, mi is megvertük már Svédországot és Finnországot. Ráadásul a magyar és a holland hoki között nincs akkora szakadék, mint a magyar és a svéd között. Persze ez tétmeccs, az meg barátságos volt, de a svédek és a finnek sem veszteni jöttek hozzánk, nagyon nagy blama volt számukra az a vereség. Az a célunk, hogy ez a botlás ne ma történjen meg velünk.

Fotó: Mudra László (Magyar Jégkorong Szövetség)

Úgy érzem, nagyon egyben van a társaság. Csak ismételni tudom magam, Diego Scandella mondanivalója és ahogy azt átadja, mindig megragad az ember fejében. Elmondta, hogy 25 éve edzősködik. Játékosként és edzőként is tudja, milyen 10 góllal nyerni és milyen 10 góllal kikapni. Tudja, hogy nagyon nehéz 60 percen át koncentrálni ekkora különbségnél. De mégis ez a feladat. Mert ez különbözteti meg a profi sportolót az amatőrtől.

Nem tudok mást mondani, hihetetlen, ahogy Diego Scandella motiválja a játékosait, most érzem igazán, milyen nagyon fontos a mentális felkészítés.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum