Románia nem lőtt gólt Japánban

 

Dél-Korea is nullára verte a túlnyomórészt Mol Ligában edződő székely-magyar játékosokból álló Románia válogatottját az olimpiai selejtezők japán csoportjában. Szomszédaink jól állták a sarat a számukra már tét nélküli, de a koreaiaknak nagyon is fontos meccsen, többet lőttek kapura, de a 20. és a 45. percben lőtt Kim-gólokkal az ázsiaiak nyertek. Petres Tivadarék helyt álltak a nagyon erős mezőnyben, három moderált vereséggel térhetnek haza, becsülettel küzdöttek.

Már az első harmadban eldöntötték az oroszok elleni mérkőzést. Az EHT finnországi állomásán a cseh-orosz mérkőzés a torna győztesének kilétéről döntött, Irgl és Tlusty első harmadbeli góljaira csak Medvegyev tudott válaszolni a második játékrészben, így a csehek 2-1-re nyertek. Az oroszoknak így végül csak a harmadik hely jutott, miután a finnek legyőzték 3-1-re a svédeket, így a házigazda a második helyen végzett, míg a svédek pontot sem szereztek a Karjala-kupán.

A szlovén EIHC-tornán világbajnoki riválisunk, Olaszország szerzett pont nélkül végzett, ugyanis a franciáktól is kikapott 6-3-ra, a honosított Adam Dennist az első harmad után lecserélték, négy gólt kapott. A másik oldalon Treille-testvérek villogtak, Lhenry kapus pedig gólpasszt is jegyzett. Az két EBEL-es ország mérkőzésén a szlovénok bemutatták, miként kell emberelőnyben játszani, hét emberfórjukból négyet is kihasználva 6-3-as győzelmet arattak az osztrákok ellen, ezzel megnyerve saját tornájukat.

A Deutschland Cup keretein belül a házigazda németek 2-0-ra gyűrték le a svájciakat egy kettős emberelőnyös és egy üres kapus góllal, Endras hibátlanul védett. Gebei Péter a Kanadával játszott meccs után a Svájc elleni vezetését is megkapta a hazaiaktól. Az esti mérkőzésen a szlovákok kiköszörülték a csorbát, a főleg DEL-esekből álló Team Canadát 5-2-re verték a KHL-es Janussal a  kapuban.

A World Junior Challenge-ben helyosztó mérkőzéseket rendeztek, az orosz fiatalok 4-1-re legyőzték az ötödik helyért a cseheket, míg a bronzmeccsen a svájciak visszavágtak a kelet-kanadaiaknak a csoportkörben elszenvedett vereségért, mégpedig nem is kicsit, 6-0-ra nyertek az európaiak, ám a mérkőzés teljes képéhez hozzátartozik a záró húsz percben kiosztott 215 büntetésperc, ami rekord a tornán. A világ egyik legerősebb juniortornáján a döntőre vasárnap kerül sor, Nyugat-Kanada és az USA válogatottja között.

Olimpiai selejtezőtorna, Ukrajna
Olimpiai selejtezőtorna, Japán
EHT-torna, Karjala-kupa, Finnország
EIHC-torna, Szlovénia
Deutschland Cup, Németország
Subway Super Series, Kanada
World Junior Challenge, Kanada

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum