Meg kell tanulniuk a nemzeti válogatottban játszani

   

Két meccs után 1-1-re áll U18-as válogatottunk Franciaországgal. Glen Williamson alaposan értékelte csapata helyzetét.

“Ez egy elsősorban a fejlesztésre és a tanulásra koncentráló edzőtábor, ahol arra is kíváncsiak vagyunk, kitől milyen teljesítményt várhatunk tétmérkőzésen, akkor, ha nyomás alatt kell játszania ? mondta blogunknak Glen Williamson, az U18-as válogatott szövetségi edzője a franciaországi felkészülés kellős közepén. ? Akik most velünk vannak, azért lettek válogatott kerettagok, mert az a véleményünk rólunk, hogy meg tudnak felelni ennek a feladatnak. Nem azt nézzük, melyik klubban játszanak, az érdekel bennünket, mit várhatunk tőlük. Akik most kimaradtak, azok sem szabad, hogy feladják, lesz még ilyen edzőtábor, és akkor másokat is biztosan meg fogunk nézni.

A tábor legfontosabb célja, hogy mindenkinek tisztában legyünk a képességeivel, és mindenki tisztában legyen a saját képességeivel. A játékosoknak meg kell tanulniuk csapatban játszani, és meg kell tanulniuk a nemzeti válogatottban játszani. Ez esetenként azt is jelentheti, hogy itt mást várunk el valakitől, mint amit a klubjában játszik. Játékrendszereket akarunk megtanítani és megtanulni, a fiataloknak pedig képeseknek kell lenniük arra, hogy ezt megértsék, ebben tudjanak gondolkodni, megtalálják a helyüket, megértsék a feladatukat, alávessék magukat a csapat érdekeinek.

Olyan játékosokat keresünk, akik együtt a legerősebb csapatot alkotják. Meg kell értenie mindenkinek, hogy nem feltétlenül a bajnokságban legeredményesebb játékosok alkotják együtt a legerősebb válogatottat. Egy dolog a bajnokságban lövöldözni a gólokat, és egy egészen másik dolog a válogatottban játszani. Olyanokat keresünk, akik képesek alkalmazkodni az elvárásokhoz. Lehet, hogy valaki otthon gólerős, és a nemzetközi meccseken nem lesz képes erre. Nekünk azt kell megnéznünk, hogy ebben az esetben tudjuk-e használni a játékost, vagy valaki másra van inkább szükségünk.

A franciák elleni három mérkőzés jó alkalom arra, hogy a velünk levő játékosok megmutassák, mit sajátítottak el a foglalkozások alkalmával. Erős ellenféllel játszunk, a fiatalok állandóan nyomás alatt vannak ezeken a meccseken. Hozzá kell szokni ehhez a helyzethez, a világbajnokságon eredményt várnak el tőlünk, és az ellenfeleink is nyerni akarnak majd. Szeretnénk erős ellenféllel játszva is viszontlátni azokat a játékelemeket, amelyeket elvárunk az egyes játékosoktól, illetve a csapattól.

A tábor végén minden játékost egyenként értékelünk. Elmondjuk a kerettagoknak, mik az erősségeik, mik a gyengéik, miben kellene fejlődniük, milyen munkát javaslunk nekik. A fiataloktól és klubedzőjüktől azt  várjuk el, hogy a javaslataink alapján dolgozzanak tovább a klubjukban a következő találkozásunkig.”

Csütörtökön Franciaország, pénteken viszont Magyarország nyerte a három felvonásból álló páros mérkőzést. A fiatalok szombaton délután harmadszor is megmérkőznek egymással Meribelben.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum