Finisben a válogatott felkészülése

   

Az Arénában folyamatosan készül a jég, a magyar jégkorong-válogatott pedig szerda délután sajtótájékoztatót tartott a káposztásmegyeri Jégpalotában.

Az eseményen megjelent Imre Lajos csapatvezető, Diego Scandella szövetségi kapitány, Németh Miklós, az MJSZ elnöke, Szollár Domokos, a MOL kommunikációs igazgatója, valamint három játékos: Szélig Viktor csapatkapitány, Bartalis István és Bálizs Bence. Bevezetőjében Németh Miklós a szövetség munkájának újabb nemzetközi elismeréseként értékelte, hogy négy éven belül másodszor rendezhetünk olimpiai előselejtezőt. Mint mondta, számítanak a közönség buzdítására, ami minden bizonnyal meg is lesz, hiszen időarányosan nagyon jól állnak a jegyeladással: “Bár még nincs telt ház, de van hátra egy-két nap, és a várva várt győzelmek után vasárnapra az is összejöhet.”

Diego Scandella azzal kezdte az elmúlt néhány nap értékelését, hogy mindig nagyon jó érzésekkel jön Magyarországra, nem volt ez másként ez alkalommal sem. A bő keretet intenzív egyeztetések után Kangyal Balázzsal állították össze. Természetesen a tornagyőzelem a cél, de egyelőre csak az első, litvánok elleni mérkőzésre koncentrálnak, mert hiába közhely, tényleg mindig a következő meccs a legfontosabb. A szövetségi kapitány elégedetten nyilatkozott a csapat edzésmunkájáról: “Nagyon intenzív és kemény edzéseken vagyunk túl. A fiúk nagy kedvvel és elszántsággal végzik el a rájuk kiszabott munkát, de ezt el is várom olyan játékosoktól, akik a hazájukat képviselik egy tornán, hiszen ennél nagyobb megtiszteltetés nem érhet egy sportolót. Hátra van még a lehető legütőképesebb csapat kialakítása, vagyis a keretszűkítés, ez minden edző legnehezebb feladata.” Ez utóbbira, vagyis a kerethirdetésre a csütörtöki edzést követően kerül majd sor.

Fotó: Mudra László

Ezt követően Szélig Viktor vette át a szót. Mint a csapatkapitány elmondta, az utóbbi hetekben kiújult egy gyermekkorból visszamaradt fülgyulladása, emiatt egy-két napot kórházban kellett töltenie, úgyhogy mielőtt hazajött, nem volt élete formájában, de azóta az elvégzett edzésmunka és a hazai koszt megtette jótékony hatását, mára már nincsenek kondicionális problémái. “Mindig nagy öröm a csapatot látni, szerintem ez a válogatott jó elegye a rutinosabb és fiatalabb játékosoknak. Mindenki a nulláról indul, és onnan kell bebizonyítania, hogy helye van a csapatban.” A szombati jótékonysági akció kapcsán annak a reményének adott hangot, hogy ezúttal is szép számú plüssmaci jön össze, következésképpen sok gyermeknek tudnak majd örömet okozni a Heim Pál Gyermekkórházban: “Ahány maci, annyi mosoly!”

Bálizs Bence nagyon örül annak, hogy eddig jó szezonja van az EBEL-ben, reméli, hogy ezt a formát sikerül megőriznie az előselejtező hétvégéjére is. Egy kérdés kapcsán annak a véleményének adott hangot, hogy nem jelent sem előnyt, sem hátrányt, hogy ismerik a horvát válogatottat, ráadásul a jelenlegi keretből ő csak két játékost ismer személyesen. “Tovább akarunk jutni, és ehhez mindenkit le kell győznünk.” A lassan hat éve Svédországban légióskodó Bartalis István Bálizzsal összehasonlítva kevésbé volt elégedett a szezonjával, hiszen csak a 3?4. sorban kap bizonyítási lehetőséget, ahol kevesebb jégidő mellett egészen mások a feladatai és sokkal egyszerűbb játékot is várnak el tőle: “Ennek ellenére nagyon várom már az olimpiai előselejtezőt, hiszen mindig nagyon jó a válogatottban játszani. Ráadásul ilyen tornán még nem szerepeltem pályafutásom során.”

Az eseményen elhangzott még, hogy Tokaji Viktor a 200., Sofron István pedig az 50. válogatottságát ünnepli a hétvégén.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum