Ennél igazából minden jobb

   

Ez a szezon eddig nem Tóth Adriánról szól. Két EBEL-meccsre nevezték edzői, Bécsben és Znojmóban összesen 10 cserét sem töltött a jégen. Klubcsapatában nem jut szerephez, így a válogatott bő keretéből is kikerült, pedig áprilisban még a vb-részvételért harcolt. Az okokról és a jövőbeni lehetőségekről beszélgettünk a 22 éves csatárral.

Mivel a Sapa Fehérvár AV19 farmcsapata megszűnt, a felnőttek között máshol nem tud játszani, csak az EBEL-ben. A junior EBEL-ből már kinőtt, így egyedül az U23-asra bővített magyar juniorbajnokság marad számára, ahol eddig 4 meccsen 12 pontot szerzett. Ez azonban aligha viszi előre pályafutását. Miért nem játszik az EBEL-ben, és mi lehet a megoldás a jelenlegi helyzetben?

“Igazából egyik kérdésre sem tudom a választ ? mondta Tóth Adrián a Jégkorongblognak. ? A szezon elején, szeptemberben felmerült az a lehetőség, hogy kölcsönbe elmehetek Miskolcra játszani, viszont amikor komolyabban visszatértünk erre a kérdésre, nagyjából egy hónapja, a vezetőség már nem egyezett bele ebbe a tervembe. Utána jött az új edző, amivel vége is lett ennek az ügynek. Azóta viszont ugyanúgy nem játszom, mint előtte. Hogy miért, és hogy meddig nem fogok, azt nem tudom megmondani, mert én sem tudom.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Kérdeztem erről még anno Kevin Primeau-t is, hogy miért van ez, nincsen velem megelégedve, vagy ennyire gyenge lennék? Erre ő azt válaszolta, hogy erről szó sincs, nincs baj az edzésmunkámmal, csak nehéz most, mert nem megy a csapatnak, és így nem tud játszatni, szóval röviden ennyit tudok most így mondani a velem kapcsolatos dolgokról. Azért is furcsa ez, mert a felkészülési mérkőzéseken végig játszottam, és nem jelezték az edzők, hogy elégedetlenek velem.

Természetesen továbbra is ugyanúgy készülök, mint ha bármikor játszanék, mert igazából nem tudok mit tenni. Nem akarom így elrontani a karrierem, mert úgy érzem, hogy ennél sokkal több van bennem. Értetlenül állok a dolgok előtt. Legutóbb, néhány meccsel ezelőtt például azt mondta az edzői stáb, hogy készüljek, valószínűleg játszom. A meccs délelőtti edzése előtt megint mondták, hogy készüljek, mi több, úgy is edzettünk, hogy én is öltözni fogok, de az edzés után szóltak, hogy mégsem.

És az egészben igazából az a legrosszabb, legalábbis nekem, hogy senkitől sem kapok indokot, hogy miért van ez. Ennyire gyenge vagyok, nem teljesítek jól? Mert igazából ezt is elfogadom, csak hát senki sem indokolja meg. És tudom, ha 13. csatárként neveznek a meccsekre, akkor sem sok jégidő vár rám, az se lenne nagy előrelépés, de .”

Adódik a kérdés: akkor most végül is meddig vár és mire számít? “Mint mondtam, volt szó róla, hogy kölcsönben a Mol Ligában folytatom pályafutásomat, de a vezetőség nem engedett el. Szóval nem tudok mit csinálni, mint edzeni tovább és remélni, hogy változik majd a helyzet.”

Ocskay Gábor szakosztály-igazgatót is megkérdeztük Tóth Adrián helyzetéről. “Igen, valóban volt szó a kölcsönadásáról. Nem járultunk hozzá, hogy távozzon, egyelőre nálunk edz. Próbál bekerülni a csapatba, ez a feladata ezekben a hetekben. Nem könnyű a helyzete, mert jelenleg nem fér be, Kevin Primeau után Jan Nelibánál sem. A későbbiekben szóba kerülhet a kölcsönadása, vagy az eligazolása, de egyelőre marad a Fehérvárnál.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum