A védekező munkán kell javítani

   

A legutóbbi 5 hazai mérkőzését megnyerte, és a 6.-on is pontot szerzett a Fehérvár, a Dornbirn ellen ezt a szériát folytatná Jan Neliba csapata. Ugyanakkor ezt az ellenfelet még nem sikerült az EBEL-ben legyőzni, a dornbirni meccset a hazaiak nyerték.

“Szeretnénk feledtetni a znojmói mérkőzést, ahol nem úgy jöttek ki a dolgok, ahogy szerettük volna ? mondta Énekes Lajos, a Sapa Fehévár AV19 edzője blogunknak. ? Ezért Neliba mester már a szombati edzésen több időt fordított a hibaelemzésre és -javításra. Ez végül is a védekező munkával volt kapcsolatos. Ez minden mérkőzésen a siker alapja, ha ezen a területen úrrá tudunk lenni, akkor képesek leszünk az olyan mérkőzéseken is nyerni, vagy pontot szerezni, ahol nem a legjobban megy a játék.

Ehhez persze támadásokra is szükség van, és a hivatalos statisztika ellenére pénteken nagyon keveset lőttünk kapura. Az első harmadban mindössze 4-et, és az egész meccsen is csak 26-ot. A cél az, hogy egyszerűbb játékra törekedjünk, és az észak-amerikai hokinyelvben Észak-Dél-játéknak nevezett hokit játsszuk, tehát a gyorsabb előre-hátra mozgást erőltessük, a lassabb oldalirányú mozgással szemben. Az elvárás eddig is ez volt, de Jan Neliba jelezte, mostantól erőteljesebben követeli ezt meg.

Sérültünk nincs szerencsére, az összeállítás ezért valószínűleg nem változik. A kapuskérdés csak vasárnap dől el. Adam Munro nagyon jól védett Znojmóban, ettől függetlenül Bálizs Bence szerepeltetése is ugyanannyira esélyes.

A Dornbirn egyáltalán nem gyenge csapat, kifejezetten jó, erős játékosok alkotják keretét, sok AHL-es hokisuk van. Idegenben meg is tapasztaltuk, hogy ha nem vagyunk felkészülve fejben és fizikailag, akkor kellőképpen meg tudják keseríteni az életünket. Nyerni szeretnénk már csak azért is, hogy pontokkal a zsebünkben térjünk egyhetes pihenőre, és válogatott játékosaink sikerélménnyel várják az előttük álló komoly feladatokat.”

A Dornbirn egy héten belül harmadik idegenbeli mérkőzését játssza ? eddig egy pontot sem szerzett ?, ráadásul két meghatározó játékosa, John Hecimovic és Chris Harand sérülés miatt már az előző meccsen is hiányzott.

Sapa Fehérvár AV19

17:30

Dorbirner EC

EBEL. Székesfehérvár, 2012. november 4. Játékvezetők: Altersberger, Fajdiga, Hofer, Kovács B.
Munro (Bálizs) K Enzerhofer (Desrochers)
Horváth, Hetényi P., Sofron, Vas M., Ladányi 1 Magnan-Grenier, D’Aversa, Aquino, Bois, Keith
Sille, Orbán, Bailey, Benk, Magosi 2  Henrich, Slivnik, Kozak, MacMillen, Mitchell
Durco, Pratt, Banham, Johansson, Mihály Á. 3  Aarsson, Fussenegger, Petrik, M. Lebler, Feichtner
Tokaji, Pozsgai, Kovács Cs., Sikorcin, Metcalfe 4  Trummer, Wilfan, Putnik, Haussle
Jan Neliba E  Dave MacQueen

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum