Egy kicsit visszaadhatok abból, amit eddig itt kaptam

   

Diego Scandella 2006 és 2009 között három divízió 1-es és egy A csoportos világbajnokságon dolgozott Pat Cortina másodedzőjeként a magyar válogatottnál. Jövő pénteken debütál Magyarország szövetségi kapitányaként. Kijelölte 28 fős játékoskeretét, hétfőn reggel érkezik hazánkba, kedd délelőtt találkozik a csapattal.

A 48 éves kanadai-olasz Diego Scandella évek óta a svájci élvonaban küzdő Ambri-Piotta másodedzője. Dolgozott a kanadai válogatott mellett ? jellemzően az európai túrákon ?, 2010-ben Svájc, 2011-ben ? éppen Magyarország ellenében, Luciano Basile mellett ? Spanyolország szakmai munkáját segítette a világbajnokságon. Pénteken egy olimpiai selejtező mérkőzésen mutatkozik be új szerepkörében. A Jégkorongblog a Pakk jégkorongmagazin segítségével érte el svájci otthonában a kiváló trénert.

“Kicsit szorossá vált az utóbbi hetekben a munkabeosztásom és a programom, de ez egyáltalán nem rossz, sőt. Nagyon jól érzem magam a sok feladat közben.

Sajnos némileg gyengébben megy a svájci klubcsapatomnak mostanában, de a múlt héten új vezetőedző érkezett hozzánk, és lassan kezdenek majd jönni az eredmények is. (Serge Pellettier-vel 5-ből 3 meccset nyert az Ambri és csak egyszer kapott ki a rendes játékidőben, a csapat elmozdult az utolsó helyről ? HBlog). Az új edzővel korábban már dolgoztunk együtt Davosban és a Team Canada mellett is, igazán nagyszerű szakember.”

De természetesen elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogy miként került ismét közel a magyar válogatotthoz. “Finnországban a világbajnokságon találkoztam a magyar szövetség képviselőivel, Kovács Csabával és Kovács Zoltánnal. Mindig örülök, amikor magyarországi ismerősökkel beszélgethetek, pláne amikor a hoki világából ismerős arcokkal, ez akkor sem volt másként. Beszélgettünk általánosságokról is, de persze a hokiról is. Csaba kérdezte, hogy lenne-e kedvem és időm a válogatott mellett segíteni a vezetőedző, Kevin Primeau munkáját, és hogy a klubcsapatom elengedne-e. Azt válaszoltam, hogy megkérdezem, de természetesen örömmel segítenék, hiszen ismerem a srácokat és Kevint is, szívesen jövök vissza Magyarországra.

Aztán amikor a legutóbbi hívást kaptam, akkor egy kicsit változott a helyzet. Gőzerővel keresték a következő szövetségi kapitányt, de a novemberi olimpiai selejtező tornára ideiglenes kinevezéssel rám gondoltak. Az az igazság, ha korábban nem töltöttem volna ennyi időt a magyar válogatott mellett, akkor valószínűleg nemet mondtam volna. De ismerem a játékosok nagy részét, és úgy érzem, egy kicsit visszaadhatok abból a megbecsülésből, szeretetből és tiszteletből, amit eddig kaptam a magyar szövetségtől, a válogatott játékosoktól és szurkolóktól.

Már lassan inkább három, mint két évtizede vagyok edző, és ez idő jelentős részét másodedzőként dolgoztam le, de voltam már vezetőedző juniorválogatottnál és az olaszországi Serie A Brunico nevű csapatánál is. Utóbbinál több mint 2 évet töltöttem el, mielőtt Svájcba igazoltam volna. Sok és különböző nemzetiségű vezetőedző, szövetségi kapitány jobbkezeként dolgoztam eddig, akiktől rengeteget tanultam. Ha nem szerénytelenség azt mondani, ez a szakma ugye nem elsajátítható könyvekből, itt élesben mennek a dolgok.

A legjobb tudásomat fogom hozni és adni a magyar válogatottnál is. Pályafutásom során mindvégig alárendelem magam a munkámnak és a hokinak. Mindenkinek egyértelmű lesz, hogy ezt várom el a játékosoktól is. De ez nem lesz számukra újdonság, és el kell mondanom, mindig 100%-ot nyújtott ez a társaság, amíg együtt dolgoztunk. Ez most sem lehet másként.

Nagyon számítok az idősebb játékosokra abban, hogy hozzáállásukkal segítik a munkámat. Remélem, azzal a büszkeséggel fognak edzeni és meccset játszani, ahogy azt mindig is tették. A fiatalok közül nem mindenkit ismerek, de majd az edzőtáborban jégen és szárazon mindenki megmutathatja magát, és azt, amit tud.

Izgatottan és boldogan érkezem majd hétfő reggel vissza Magyarországra, szerencsére sikerült az esti jegyemet átírni. Ez a fél nap is sokat számít, mert sok megbeszélni való és munka vár rám a hosszú hétvége előtti néhány napban. Várom a viszontlátást, és mindent megteszek, megteszünk, hogy ne okozzunk csalódást a hokit szerető és követő magyar embereknek.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum