Megszakítaná rossz sorozatát a HSC

   

Viszontagságos hetek vannak a HSC Csíkszereda mögött, utoljára október 15-én nyert a csapat. Azóta megjárták Bajorországot, voltak egy Mol Liga túrán is, kis túlzással több időt töltöttek buszon, mint egy helyben. Mindez meg is látszott az eredményeken. A Kontinentális Kupa várható vereségei után a becsülettel küzdő csapat a miskolci katasztrofális vereségbe, a Ferencváros ellen az utolsó pillanatokban hosszabbításra adott meccsbe és a sima dunaújvárosi zakóba szaladt bele. Hazatérésüket követően a Steaua ellen játszottak, és hazai pályán büntetőkkel kaptak ki 6-5-re. Ennél csak jobb jöhet, mondják a csíki szurkolók, de az első lépés nem lesz egyszerű, hiszen a masszív Miskolc lesz az ellenfél pénteken késő délután.

“Nem lehet mentséget felhozni az elmúlt mérkőzések eredményeire, de hogy őszinte legyek, nagyon vártam már, hogy egyszer végre hazaérjünk – vágott az esélylatolgatásba Timo Lahtinen, a HSC Csíkszereda mestere. – Az elmúlt két hétben állandóan úton voltunk, és ezzel nem tudtunk megbírkózni. A csapat mentálisan és fizikailag is elfáradt ebben, fásult lett. Éppen ezért a legfontosabb feladatunk a hazaérkezésünk óta az volt, hogy felrázzuk, felfrissítsük a csapatot. Néhány jeges edzés helyett is másfajta foglalkozásokat iktattunk a programba, volt kocogás, úszás is. Igyekeztünk a játékosokat kicsit kivenni abból a taposómalomból, amibe az utóbbi időben kerültek. Sajnos továbbra is vannak sérültjeink, Góga szerdán már megpróbálkozott a játékkal, igaz, csatárposzton vetettük be. A lényeg az volt, hogy ismét érezze a mérkőzéshelyzeteket. Remélem, ő holnap is tud majd játszani. Flinta is korcsolyázik már, de rá még nem számíthatok, sajnos Nagy István felépülése még sokáig tart majd, most abban bízunk, hogy talán karácsonykor már újra köztünk lehet.”

“A liga egyik legjobb csapatával fogunk játszani – mondta Tim Kehler, a Miskolc edzője. – Biztos vagyok abban, hogy a múltkori 14-1 után ellenfelünk nagyon motivált lesz, és vissza akar majd vágni nekünk. Tudjuk, hogy sok utazáson voltak túl, sok sérült és beteg játékosuk volt. Most, hogy végre hazaértek, biztosan fittebb és egészségesebb csapat lesz az ellenfelünk. A HSC nagyon jó csapat, nagy tiszteletet érdemel az ellenfelektől. Remek játékosok játszanak a soraiban, elsősorban Novakra és Hurtajra gondolok. A jó eredmény kulcsa az lehet, mennyire tudjuk őket megakadályozni a jó és eredményes játékban. A stabil védőmunka az alap, abból kell építkeznünk, a korongot és a kínálkozó lehetőségeket megbecsülve. Szerencsére nincs beteg vvagy sérült játékosunk, ám mégsincs velünk mindenki, és ennek örömteli oka van. Szirányi Bencéék most várják első gyermeküket, felesége mindennapos, ezért otthon maradt vele. Ha a baba hamar megszületik, elképzelhető, hogy utánunk jön, de úgy készülünk, hogy most nélküle lépünk pályára.”

HSC Csíkszereda–Miskolc 6-1

   

Részben visszaadta a miskolci kölcsönt a HSC Csíkszereda. A székelyek biztos győzelmet arattak a vendég borsodi csapat ellen a Mol Liga pénteki első mérkőzésén. Hamar megszerezte a vezetést a HSC, Popovics kiállítását sikerült kihasználni. Előtte a Miskolc is játszhatott emberelőnyben, de nem járt sikerrel. A második harmad közepén Moldován növelte a csíki előnyt, erre Nagy Gergő válaszolt, de Molnár Zsolt hamar visszaállította a kétgólos vezetést. A harmadik harmad rendkívül eseménydúsra sikeredett. Három csíkszeredai gól esett, Moldován egyenlő létszám mellett, Adorján emberelőnyben, Novak emberhátrányban volt eredményes. Ezen kívül megítéltek két büntetőt, egyet ide, egyet oda, ezek kimaradtak, na és volt még több remekbe szabott szabálytalanság is, amelyet a felajzott játékosok több esetben is igyekeztek ökölharccal lezárni. Nem csoda, hogy két-két 10 perces fegyelmi, a csíki oldalon egy 5+20 perces büntetés, a miskolciaknál pedig Popovics révén egy végleges kiállítás is esett. Szoros lesz ez a párharc, az eddigi négy meccsből mindketten egyet buktak hazai pályán szoros eredménnyel, egyet pedig megnyertek fölényesen.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 600 néző. Játékvezetők: Gergely, Toparceanu, Csata, Redai.
Kozuch: 96,3% (Ruczuj)
K
Budai K.: 82,9% (Gyenes)
Adorján, Góga, Novák, Hurtaj, Mihály
1
Láda, Hegyi, Saluga, Fodor, Nagy Gergő
Kósa, Péter, Bíró O., Tranca, Becze
2
Atkinson, Budai R., Nagy K., Czuba, Dubek
Bors, Molnár Sz., Szőcs, Molnár Zsolt, Moldován
3
Gőz, Orosz, Popovics, Szilágyi, Sijka
Molnár Zsombor, Bíró T.
4
Miskolczi, Wéber, Ritó, Rafaj
Lahtinen Timo, Nagy Béla
E
Kehler Tim
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:09 SCC PP Bíró O. Tranca
2-0 27:07 SCC Moldován Szőcs Péter
2-1 32:26 MIS PP Nagy Gergő Fodor Hegyi
3-1 35:51 SCC Molnár Zsolt Szőcs
4-1 43:38 SCC Moldován Szőcs Novák
5-1 46:16 SCC PP Adorján Hurtaj
6-1 58:12 SCC SH Novák
35 Kapura lövések száma 27
67 Kiállításpercek 71
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum