Kiköszörülni a csorbát

   

A Mol Liga pénteki játéknapján az UTE a ligaelső Dab.Docler otthonába látogat. Van elszámolnivalója a liláknak az újvárosiakkal szemben, hiszen a két csapat legutóbbi mérkőzésén a szezon legsúlyosabb vereségét szenvedték el, 10-0-ra kaptak ki a DAB-tól. Akkor Stephan Lundh is elismerte, hogy nem számított ilyen arányú győzelemre a hazaiak ellen. Hozzá kell tenni, hogy két hónap után már csak két olyan csapat van a ligában, aki ellen a liláknak nem nem jött össze a győzelem vagy legalább a pontszerzés: az egyik a HSC, a másik a Dunaújváros. Itt lesz az újabb alkalom otthonában meglepni a címvédőt, még ha a papírforma szerint országos egyes mérkőzésre is van kilátás. A vendégeknél Vecaj és Fekti továbbra is sérült, de Ódry sem 100%-os.

Szilassy Zoltán, Dab.Docler: „Készülünk nagyon, a legutóbbi összecsapáson minden harmad nagyon jól sikerült. Jó passzban vagyunk, jól és eredményesen játszunk az utóbbi időben, mind támadásban, mind a védekezésben, amit jól mutat a két meccsen kapott nulla gól is. Újabb sérültjeink nincsenek, Papp Csaba már edz, Vaszjunyin javul. Sevela családi okok miatt hazament, a pénteki mérkőzésre kimenőt kapott, így Kiss Tamás kezd majd a kapuban. A végleges keret a holnap délelőtti edzés után áll össze, akkor derül ki, hogy ezúttal is bevetik-e a 16 éves Mátyásy Bencét.

Ancsin János, UTE: “Szoros meccset szeretnénk játszani pénteken. Nehéz dolgunk lesz, nagyon erős csapat a DAB, de mindenképpen be szeretnénk bizonyítani, hogy a múltkori 10-0 nem volt reális eredmény, ennél jobb csapat a mienk.”

Dab.Docler–UTE 5-1

   

Nem volt sok esélye az újpestieknek a listavezető ellen pénteken este, fél óra alatt minden fontos kérdés eldőlt. Az első harmadban négy és fél perc alatt szerzett tekintélyes, háromgólos vezetést a Dunaújváros, és túl sokat nem is kellett erőlködniük ehhez. Az újpestiek alig tudtak bejutni a támadóharmadba, a Dab letámadása az egész pályán komoly zavarokat okozott soraikban. Azari nyitotta meg a gólok sorát előnyben, Szappanos egyenlő létszám mellett növelte az előnyt, a 12. percben pedig emberhátrányban Kiss Ákos korcsolyázott el egy az újpestiek által elhagyott koronggal a kapu előteréig. Azari tudta egyedül tartani vele a lépést, így a Kiss által középreadott korongot senkitől sem zavartatva üthette a hálóba. Egy szórványos újpesti ellentámadás végén a Kissről lepattanó korongot Virág Csaba kotorta be, ezzel lett 3-1 az első harmad végeredménye. Szünet után Pavuk kígyózott át az újpesti védelmen, passza Virág Tamást találta kihagyhatatlan helyzetben. A 33. percben az ortörése után visszatérő Papp Csaba ütött gólt a bátyja és Mestyán átadásából. Újabb gól már nem esett a mérkőzésen, egyedül egy Erdélyi Péter-Pál Zoltán bunyó okozott izgalmat. Erdélyi a jégen és a kapott kiállításpercekben is ellenfele fölé kerekedett. A vége 5-1 lett, izgalommentesen nyert a Dab.Docler.

Fotó: Mudra László (Dabdocler.hu)

Stephan Lundh, Dab.Docler: Legutóbb 10-0-ra nyertünk, most kicsit kevésbé koncentráltunk, de ez egy ilyen hosszú sorozat végén és egy hosszabb szünet előtt belefér. Hülye hibákat is elkövettünk, aminek ma nem volt rossz vége, de majd beszélnünk kell róla, de négy sorral végig akartuk játszani a meccset. Most szerdáig szünet, utána nagyon kemény és fájdalmas edzések jönnek.

Ancsin János, UTE: Szám szerint nem vagyok elégedetlen az eredménnyel, de a játékkal játékkal viszont igen. Félidőig pontosan ugyanúgy játszottunk, mint legutóbb, ami akkor a 10-0-hoz vezetett. Meg kell oldanunk, hogy kevésbé tiszteljük a Dunaújvárost, amikor ellenük játszunk.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 800 néző. Játékvezetők: Mayer, Németh, Abonyi, Mayer.
Kiss T.: 95,5% (Valentincik)
K
Pleszkán: 88,9% (Hajek)
Lindgren, Kiss D., Szappanos, Galanisz, Pavuk
1
Zalavári, Maklári, Kovács, Szirányi, Pál
Hüffner, Chvatal, Virág T., Azari, Kiss Á.
2
Bereczki, Sommer, Szajbert, Pichler, Farkas
Nagy R., Erdélyi P., Somogyi, Peterdi, Gröschl
3
Garbacz, Dorner, Virág Cs., Reiter, Németh
Tőkési, Mestyán, Szabados, Papp V., Papp Cs.
4
Kukucska, Turbucz, Fülöp, Dömötör, Meretei
Stephan Lundh, Szilassy Zoltán
E
Fekti Bálint, Janne Sinkkonen
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:01 DAB PP Azari Virág T.
2-0 09:31 DAB Szappanos Nagy R.
3-0 11:24 DAB SH Azari Kiss Á.
3-1 16:04 UTE Virág Cs. Dömötör Turbucz
4-1 23:02 DAB Virág T. Pavuk
5-1 32:27 DAB Papp Cs. Papp V. Mestyán
45 Kapura lövések száma 22
57 Kiállításpercek 14
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum