A Brassó feltétlenül javítani akar a mérlegen

   

Eddig ugyanis nem sok babér termett nekik az Érsekújvárral szemben. Kétszer találkozott eddig egymással a két csapat, először szeptember 9-én Brassóban, ahol a ligaújonc (akkor még) nagy meglepetésre a hosszabbításban nyerni tudott a hazaiak ellen, másodszor pedig október 5-én, akkor sima, 6-2-es érsekújvári győzelem született, az akkor erősen megfogyatkozott Brassó ellen. A hazaiak várják kedvezőbb előjelekkel a találkozót, hiszen egyre kevesebb sérültjük van, így kezdenek visszatalálni szezon eleji formájukhoz, amit jól jelez a legutóbbi miskolci sikerük is. A tabellát illetően az a kérdés, hogy megszilárdítja-e második helyét az Érsekújvár vagy sikerül-e közelebb zárkóznia a Brassónak.

Greg Lindqvist, Brassó: „Nagyon kemény meccsre számítok az Érsekújvár ellen. Nagyon nagy menetelésben vagyunk, hiszen a Mol Liga meccsein kívül játszunk a román bajnokságban és a román kupában is. Szerencsére a kispadunk egyre hosszabbodik, ahogy fokozatosan térnek vissza korábbi sérültjeink, ez jelent némi könnyebbséget a számunkra. Már csak Bálint Zsolt hiányzik. Az Érsekújvár nagyon jó csapat, amely a szlovák iskolán nevelkedett. Ebből adódóan roppant veszélyesek, de itthon játszunk, ahol bárkit meg tudunk verni.”

Robert Spisák, Érsekújvár: „Mindkét meccsen szeretnénk nyerni vagy legalább pontot hozni, ami ha jól játszunk, sikerülhet. A csapat sajnos továbbra sem komplett, vannak sérültjeink, betegeink, de ezzel nem foglalkozunk, menni kell tovább az úton, a második hely megtartása a cél. A sorok feltehetően ugyanúgy fognak felállni, mint legutóbb, a Miskolc ellen.”

Brassó–HC Nové Zámky 2-5

   

Nem sikerült javítani a mérlegén a Brassónak, és ezzel a félidőhöz közeledve lépéshátrányba kerülhet a play-off helyekért folytatott küzdelemben. Pedig jól indult a meccs a brassóiaknak, Borsos szerzett vezetést 6 perc elteltével. Ezt még az első harmadban kiegyenlítette Ondrej Stefánka, majd a második harmad legelején, gyakorlatilag a kezdő buli után Uhnák révén az előny már az érsekújváriaknál volt. Félidőnél Ruzicka növelte a vendégek előnyét emberelőnyből. A 46. percben sikerült felzárkózniuk a hazaiaknak (Péter Róbert volt a gólszerző), de a koncentrációval most is baj volt, ismét szinte a kezdésből rögtön megérkezett Tarnóczy válasza, majd újabb két perc múlva emberelőnyből is eredményes volt az Érsekújvár, ezúttal az október hónap játákosa címre is jelölt Caládi szerzett gólt. Úgy tűnik, az érsekújváriak semlegesíteni tudták Bonart, nélküle pedig a többiek nem voltak képesek annyit hozzátenni a meccshez, hogy a maguk javára fordíthassák azt a brassóiak. Az Érsekújvár megszilárdította második helyét, a Brassó viszont most már a vesztett pontokat tekintve is csak ötödik.

Greg Lindqvist, ASC Corona Fenestela Brassó: “Megint nagyon jó meccset játszottunk, de mit sem számít mindez, ha nem szerzünk pontokat. Jól kezdtünk, mi szereztük meg a vezetést, és további óriási lehetőségeket hagytunk ki az első harmadban, még két vagy három gólt kellett volna szereznünk. Mindenki tudja, hogy az elhibázott lehetőségekért meg kell bűnhődni, és ez így volt velünk is. A második harmad 20. másodpercében gólt kaptunk, és onnantól minden sokkal nehezebb volt. A szlovákokat a hokivilágban mindenki remek taktikusokként ismeri el, akik pontosan tudják, mi kell ahhoz, hogy egy kedvező eredményt megtartsanak. És ma este ezt Brassóban is mindenki láthatta. A játékosaimnak csak a kihagyott helyzetekért tudok szemrehányást tenni.”

Robert Spisák, HC Nové Zámky: “Nagyon örülök az eredménynek, és elégedett vagyok a játékosaim munkájával is. Rosszul kezdtünk, de az egész csapat nagyszerű munkájával az eredményt a javunkra fordítottuk. Örülök, hogy mindenki betartotta az előzetesen megbeszélt taktikát és hogy a kapusunknak jó napja volt. Küzdeni fogunk minden pontért, szeretnénk legalább a második helyen végezni.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1200 néző. Játékvezetők: Lascar, Marius, Trandafir, Butucel.
Polc: 89,1% (Cergő)
K
Zima: 95,0% (Beno)
Wehrs, Nagy, Rawlyk, Bonar, Petres
1
Hrudík, Král, Uhnák, Stefanka M., Caladi
Laczkó, Hietamaki, Péter R., Zsók, Virág
2
Sucharda, Joanidis, Ruzicka, Dobry, Barcak
Imecs, János, Péter Zs., Borsos, Basilidesz
3
Lehocky, Kukla, Tarnóczy, Stefanka O., Púchovsky
Antal, Mastaleriu, Fodor, Mihailescu, Lőrincz
4
Németh, Klobucnik
Lindqvist Greg
E
Spisak Robert, Stefanka Miroslav
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:22 BRA Borsos Basilidesz
1-1 14:23 NZÁ Stefanka O. Púchovsky
1-2 20:21 NZÁ Uhnák Hrudík Caladi
1-3 31:08 NZÁ PP Ruzicka Joanidis Dobry
2-3 45:30 BRA Péter R. Zsók Virág
2-4 46:10 NZÁ Tarnóczy Púchovsky
2-5 48:11 NZÁ PP Caladi Stefanka M. Uhnák
40 Kapura lövések száma 46
20 Kiállításpercek 28
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum