Újra itthon játszik a Patriot

   

A habarovszki Amurszkije Tyigri 9000 km-t repült, hogy Nemesékkel játsszon. Nincs jó szériában a magyar csapat, de a legutóbbi két hazai meccset sikerült behúzni. Szerdán és csütörtökön újra a káposztásmegyeri Jégpalotában játszik az orosz junior jégkorong bajnokság (MHL) egyetlen magyar alakulata, a Patriot Budapest. A kelet-európai elitligában idén debütáló budapesti csapat az orosz Amurszkije Tyigrit fogadja. A klub újdonsült szolgáltatásaként a mérkőzések előtt sajtóközleményben tájékoztat a csapat körüli aktualitásokról. Ebből idézünk.

“A Patriot tudta, mit vállal, amikor csatlakozott Európa legerősebb junior jégkorongbajnokságához, az MHL-hez, de néha még a csapatot is megdöbbenti az az iram, amit ez a sorozat megkövetel. Az orosz profiliga, a KHL utánpótlás-bajnoksága ugyanis nem csak színvonalában és tempójában hasonlít nagy testvérére, de az egy szezonban lejátszott meccsek és a megtett kilométerek száma is szinte azonos, nem is beszélve a játékosokat érő terhelésről.

A Patriot másfél hónap leforgása alatt már 26 meccset játszott, ez pedig bármilyen sorozatban komoly kihívás, nem hogy az MHL-ben. (Összehasonlításképpen: az EBEL-ben 17 meccsen vannak túl a csapatok, míg a legaktívabb Mol Liga-csapatok is csak 20 mérkőzést játszottak – F. K.) Október közepén például 11 nap alatt 8-szor léptek pályára, és eközben több ezer kilométert repültek, hogy a hazai mérkőzések után Moszkvában, majd Lettországban is játsszanak.

Nem csoda, hogy a magyar, cseh, szlovák és orosz játékosokból álló keret négy vereséggel és igencsak fáradtan tért haza a keleti túráról. A csapat vezetősége ezért úgy döntött, a fiúk kimenőt kapnak a hétvégére, így hazai pályán most újult erővel fogadhatják az orosz Amurszkije Tyigrit.

“Nagyon sokat kivett a csapatból a CSKA Moszkva juniorcsapata (Krasznaja Armija) és a HK Riga néven játszó U20-as lett válogatott ellen vívott négy meccs, ezért döntöttünk a pihentetés mellett. Három hátvédünk is vállsérüléssel küszködik, a kezdő kapusunk, Jan Ilasenko pedig agyrázkódással fekszik otthon, így a keret sem teljes – nyilatkozta Igor Tóth edzőasszisztens, aki nem csak az előzmények miatt számít nehéz találkozókra. – Az MHL-ben nincs könnyű meccs. Teljesen mindegy, hogy a táblázat tetejéről vagy aljáról érkezik a rivális, mert szinte mindegyik jó játékosokból álló, jó hokit játszó orosz csapat.”

Annak ellenére, hogy a Patriot aktuális ellenfelére, a stabil középcsapatnak számító Amurszkije Tyigrire is tökéletesen ráillenek az elmondottak, a hazaiak kedvező előjelekkel várhatják a találkozót. A több mint 9000 kilométeres távolságból, a szinte Japán szomszédságában található Habarovszkból érkező Amuri Tigrisek ugyanis utolsó négy meccsükből hármat elvesztettek, és csak egy napjuk lesz kiheverni a Karlovy Varyban elszenvedett súlyos vereségeket (6-0 és 3-0).

Nemes Benjámin, a Patriot magyar támadója is úgy véli, hogy a hazai pálya mellett a pihenő jelenthet komoly előnyt számukra: “Nagyon jól jött most ez a pár nap, éreztem utána az edzésen is, hogy jobban mennek a lábaim. Mindemellett az öltözőben is lényegesen jobb lett a hangulat, mivel mindenki a családdal, a barátnőjével töltötte a hétvégét. Sokkal vidámabb a társaság, de persze a jégen már komoly munka folyik – nyilatkozta a fiatal tehetség, akinek a káposztásmegyeri Jégpalota tényleg hazai pálya. – Mielőtt pár éve Svédországba szerződtem, előtte itt játszottam, így nekem, mondhatni ez a második otthonom. Persze magyarként könnyű dolgom van, de a többiek is kezdik megszokni.” A magyar csatár már 4 gólnál és 5 gólpassznál jár a szezonban.

De nem csak számára fontos, hogy hazai pályán játszhat, hanem az egész keretnek. A fiúk remélik, hogy lelkes és népes közönség előtt bizonyíthatnak az október 31-én 18 órakor és november 1-jén 15:30-kor kezdődő találkozókon. A Patriot kortól és nemtől függetlenül várja a minőségi jégkorong szerelmeseit és azokat is, akik még csak ismerkednek a sportággal. Sőt, a két mérkőzés a kisgyerekes családok számára is kiváló program, ugyanis 150 cm alatt ingyenes a belépés a káposztásmegyeri Jégpalotába.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 22., vasárnap
VB 12:30 GBRSLO 3-1VÉGE
VB 16:00 HUNKAZ 0-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 POLITA 1-3VÉGE
április 23., hétfő
VB 16:00 SLOPOL 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAHUN 2-3VÉGE
  • SPORT 1
április 24., kedd
VB 16:00 KAZGBR 6-1VÉGE
  • SPORT 1
április 25., szerda
VB 12:30 ITAKAZ 3-0VÉGE
  • SPORT 1
VB 16:00 GBRPOL 2-1ÉLŐ
  • SPORT 1
VB 19:30 SLOHUN 
  • SPORT 1
április 26., csütörtök
VB 19:00 POLHUN 
  • SPORT 1
április 27., péntek
VB 16:00 KAZSLO 
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAGBR 
  • SPORT 1
április 28., szombat
VB 12:30 KAZPOL 
VB 16:00 SLOITA 
VB 19:30 HUNGBR 
  • SPORT 1
Partnerünk