A negyedik sor megverte Mursakékat

   

Hetényi Péter megúszta fülcimpavarrással a fejlövést, Sille Tamás olyan, mint aki nem hosszú sérülésből tér vissza, és újra van négy jó sor a Fehérvárban. Az EBEL legjobb NHL-lockoutosa, Jan Mursak elvesztette a Benk Andrásékkal vívott meccset.

“Azt kaptuk a meccstől, amit vártunk ? értékelte a ljubljanai győzelmet Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője. ? Tudtuk, hogy nehéz lesz, és az is benne volt a pakliban, hogy jó játékkal is ki lehet kapni Ljubljanában. Minden játékosunk mindent megtett a sikerért. Jól kezdtük a meccset, fontos volt ez a sikerhez, még akkor is, ha az Olimpija felzárkózott, és fordítani tudott. Nem volt könnyű a folytatás sem.

Jan Neliba taktikája azon alapult, hogy minél többször a Bailey-féle negyedik sorunk találkozzon a Ljubljana első sorával. Magosiék feladata az volt, hogy kemény, agresszív játékkal zavarják meg Mursakékat. Ez főleg a meccs első felében kiválóan sikerült is, és érdekes volt látni, hogy a hazai edző nem reagál erre a helyzetre, pedig neki lett volna lehetősége rá változtatni. Pedig a negyedik sorunk kiváló munkájának látható jelei voltak a meccs vége felé is, nem túlzás, ha úgy értékeljük, az ő munkájuk sikere alapozta meg a győzelmet. Órási eredmény, hogy az eddig a meccseket +2-3 ponttal záró első soruk ezen az estén ?1-gyel zárt.

A második harmadban hátrányba kerültünk, de ez inkább inspirálta, mintsem letörte csapatunkat. Erőteljes, jó játékra voltunk képesek az utolsó húsz percben. Azt kértük a játékosoktól a második szünetben, hogy ne csak menjünk előre, ne csak szépen hokizzunk, hanem nagy számban lövéssel fejezzük be az akciókat, ha másképp nem megy, próbáljunk melós gólokat szerezni. A srácok tökéletesen megfogadták a tanácsot, annyit lőttek kapura egy harmad alatt, mint addig 40 percen át, és két szép góllal megfordították a meccset.

Végig fegyelmezett játékot nyújtottunk, sok kifejezetten jó teljesítmény akadt csapatunkban, de az egész gárda egyenletesen jól játszott, mindenki hozzátett a sikerhez, ami biztató a jövőre nézve.”

Énekes Lajosnál érdeklődtünk Hetényi Péter állapotáról is. A fiatal hátvédet teljes erővel fejen találta egy lövés a második harmad végén. Az eset elsőre súlyosnak tűnt, a játékos elterült a jégen, és erősen vérzett a feje. Nagyszerű hír, hogy a látvány ellenére megúszta a komolyabb sérülést. A fülcimpáját vissza kellett varrni, de a jelek szerint pénteken újra számíthatnak játékára a szakvezetők.

Sille Tamás első mérkőzését játszotta hosszú sérülése után, az ő játékára is kitértünk: “A megszokott jó formáját hozta ezúttal is, úgy játszott, mint aki szezon közben bemelegedve lép jégre, folyamatosan játékban van. Nyoma sem volt a hosszú kihagyásnak, sokat erősödött a védelmünk a visszatérésével.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum