Örökrangadó, negyedik felvonás

   

A 9 pontból eddig 6 az FTC-é, 3 az UTE-é, de a lilák már kétszer is hosszabbításra kényszerítették Hoffmannékat. Kedd este hattól a Megyeri úton az UTE–FTC örökrangadó idei negyedik kiadását láthatják az érdeklődők. Bár a két fővárosi csapat jelenleg az utolsó két helyet foglalja el a táblázaton, eddigi összecsapásaik rendkívül élvezetesek és izgalmasak voltak. Az UTE súlyos vereséggel a háta mögött fogadja örök riválisát, a vendégek jobb előjelekkel érkeznek, 1-3-ról felállva nyertek hosszabbításban a HSC Csíkszereda ellen, de ez nem jelent semmit, mert a két fővárosi csapat összecsapása mindig háromesélyes, egy Újpest–Ferencváros mindig tartogat meglepetéseket, izgalmakat, sose lehetünk biztosak az eredményben.

“Minden rangadóra nagyon készülünk, nincs ez máshogy most sem – nyilatkozta Ancsin János, az UTE edzője a derbi előtt. – Otthon szeretnénk tartani a három pontot, közelebb akarunk kerülni a Ferencvároshoz a tabellán. Remélem a meccs képe is olyan lesz, amit elvárunk, megpróbáljuk a vasárnapi vereség után felrázni a srácokat. Remélem az a meccs csak egy egymeccses kisiklás volt, és a Fradi ellen meg tudjuk mutatni, mire vagyunk képesek.”

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

“Nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk, presztízscsata lesz a javából – mondta Dobos Tamás vezetőedző. – Mindenkitől 100%-os koncentrációt várok, a fiúk is érzik a meccs fontosságát. Mindenkinek szeretnék lehetőséget adni, remélem élnek is vele a játékosok. Lassan mindenki felépül sérüléséből, Nagy Lászlón és Németh Ádámon kívül mindenki rendelkezésre áll, Meravy válla is egyre jobb, kérdés, vállalja e a játékot.”

UTE–Ferencváros-ESMTK 2-4

   

Ismét szoros eredmény született az örökrangadón, de a 60 perc leteltével a ferencvárosiak lehettek boldogabbak. Jól kezdett a vendégcsapat, 5 perc sem telt el, amikor Pilcsik révén vezetést szerzett. A fiatal csatárnak ez már a kilencedik gólja volt a szezonban, ami mellé még 7 assziszt is társul, ezzel csapata harmadik legeredményesebbje. Erre Pichler válaszolt a szünet előtt emberelőnyből, neki ez az ötödik találata volt a szezonban, és ezzel ő vezeti a házi góllövőlistát Újpesten. A második harmadban jóval aktívabb volt a Ferencváros, mint az UTE, gól azonban csak az utolsó két percben esett, akkor viszont kettő is. Előbb Saliji, majd 40 másodperccel később Horváth Dávid volt eredményes, így 40 perc után két gól volt a vendégek előnye. Az utolsó játékrész ismét kiegyenlítettebb lett. Előbb Zalavári emberelőnyös góljával zárkózott fel az UTE, majd nem sokkal később Borbás állította be a végeredményt. A Ferencváros gyűjtögeti a pontokat és lassacskán látótávolságukba kerül a tabella negyedik helyezettje.

Fotó: UTE

Ancsin János, UTE: „Igazi rangadót játszottunk, egy nagyon jó Ferencváros ellen. Így utólag úgy látom, hogy talán a második harmadban a negyven másodperc alatt kapott két gól miatt nem tudtunk nyerni. De hát utólag könnyű mondani. Jobban használta ki a helyzeteit ma a Fradi.”

Dobos Tamás, Ferencváros-ESMTK: „Jól kezdtünk, aztán zavar támadt a rendszerben. Kapkodtunk a harmadik harmad közepéig, utána találtuk csak meg magunkat, de a lényeg, hogy hazavihetjük a három pontot. Elégedett vagyok a csapatom küzdő szellemével, a játékfelfogással azonban nem mindig voltam elégedett.”

Erste Liga, Megyeri út, 250 néző. Játékvezetők: Nagy, Haszonits, Bedő, Vas.
Pleszkán: 90,5% (Hajek)
K
Szőke: 93,8% (Meravy)
Zalavári, Maklári, Kovács, Szirányi, Pál Zoltán
1
Hoffmann, Hrajnoha, Gergely Csaba, Dancsfalvi, Pilcsik
Bereczki, Sommer, Virág, Pichler, Farkas
2
Erdélyi, Győri, Borbás, Kiss, Roczanov
Garbacz, Dorner, Meretei, Dömötör, Németh P.
3
Lencsés, Revák, Berta, Feil, Saliji
Balla, Szajbert, Fülöp, Schellin, Nagy P. Z.
4
Géczi, Lévai, Horváth D., Fekecs, Hegyi Á. Z.
Fekti Bálint, Janne Sinkkonen
E
Dobos Tamás, Horváth Csaba
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:34 FTC Pilcsik Dancsfalvi
1-1 18:30 UTE PP Pichler Maklári Farkas
1-2 38:30 FTC Saliji Berta Hrajnoha
1-3 39:10 FTC Horváth D. Fekecs Hegyi Á. Z.
2-3 54:27 UTE PP Zalavári Pál Zoltán Maklári
2-4 57:37 FTC Borbás Hegyi Á. Z. Kiss
32 Kapura lövések száma 42
10 Kiállításpercek 12
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum