Galanisz a 100. gólját lőheti

   

Legutóbbi öt meccsét elvesztette a HSC Csíkszereda, nem is emlékszünk hasonlóra. Fontos tudni, hogy 18.30-kor kezdődik a DAB–HSC meccs.Még akkor is ritka ez a sorozat, ha hozzátesszük, az első három kudarc a Kontinentális Kupában érte Novakékat. Ezt követően Miskolcon hatalmas, Pesterzsébeten jelentős pofonba szaladt bele a HSC. Mindez azonban senkit nem téveszt meg, még így is, sőt így aztán végképp kiváló csatára lehet számítani Újvárosban.

Stephan Lundh, a Dab.Docler edzője is így vélekedik, a HSC Csíkszereda legutóbbi eredményeitől függetlenül:  “Úgy gondolom, mindenképpen felpörögnek a pofonoktól az erdélyi fiúk. Beszéltem Timo Lahtinennel, aki elmondta, hogy negyven órát töltöttek buszon, mert a gépük késett, ezért végül az autópályát választották a Miskolc-meccs előtt. E mellé néhány játékosuk megbetegedett. A 14 gól tehát egyrészt az energiahiánynak köszönhető, persze a Miskolc is nagyon jó csapat.

A Szereda otthon vert meg minket egyedüliként a mezőnyből, ez egy olyan csorba, amit mindenképpen ki szeretnénk köszörülni. Nem egy gyors csapat, de nagyon okos,  tapasztalt játékosaik vannak, akik képesek meccseket eldönteni. Nagyon nehéz összecsapásra számítok. Három meccset játszunk négy nap alatt, sok játékost szeretnék rotálni, hogy mindenki maximum teljesítményen pöröghessen, és senki ne fáradjon ki. Minden meccsen győzni akarunk, remélem, hétfőn sem ér minket meglepetés.”

Komoly jubileum előtt áll Galanisz Nikandrosz vasárnap beütötte 99. Mol Liga-gólját, így az aktuális mérkőzésen a liga történetében ő lehet az első játékos, aki eléri a 100. találatot. A hétfői lesz a 144. meccse a Mol Ligában. Az első sorban Strenk Hunor megy ezúttal Szappanos Dávid és Galanisz Nikandrosz mellett.

Dab.Docler–HSC Csíkszereda 6-0

   

A biztos dunaújvárosi győzelem ellenére is becsülettel küzdve, állva halt meg a Csíkszereda. Jó iramban kezdődött a mérkőzés, kiegyenlített, gyors játék folyt a jégen, egy kontrából ugyan Somogyi révén vezetést szerzett a Dab, de a csíkiaknak voltak lehetőségei. A kilencedik percben Becze lökte palánkra ellenfelét, Gröschl elégtételt próbált venni, és a halmazati büntetések eredményeképpen Becze mehetett zuhanyozni. Ezzel a HSC második sora is jelentősen meggyengült. Innentől a játék egyoldalúbbá vált, a HSC első sorára hárultak a támadások, a többiek inkább az eredményt óvták, a mérkőzés szaggatottabb lett, csak a Dunaújváros volt képes iramot diktálni. Ezt meg is tették a piros-fehérek, és szép lassan felőrölték ellenfelüket. A második harmad elején Hüffner lőtt passzát lőtte el kapásból Kiss Ákos, a szépségdíjas mozdulat pedig gólt eredményezett.

A 33. percben kettős emberelőnybe került a HSC, két teljes percig 5 a 3 ellen játszhatott, de lövésig sem igen jutott el. Ahogy az lenni szokott, az eltékozolt lehetőség megbosszulta magát, a következő dunaújvárosi előnyből Peterdi lőtt gólt. A harmadik harmadban előbb egy kontrát lőtt be Szappanos, majd egy kapu előtti kavarodásban Galanisz lövésébe ért bele. Ezt a nap második bunyója követte, Somogyi és Bíró Tamás között, ezúttal a hazai csatár kapott végleges fegyelmit. Egy perccel a meccs vége előtt Kiss Ákos is megszerezte a maga második gólját, takarásból, nagyon pontosan lőtt a kapu oldalába. A vége biztos, hatgólos dunaújvárosi győzelem, de a csíkiak végig becsülettel küzdöttek, olykor Sevela minden tudására szükség volt ahhoz, hogy kapott gól nélkül hozza le a mérkőzést.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Stephan Lundh, Dab.Docler: “Tökéletes este volt, jobbak, gyorsabbak voltunk, mint a HSC. Nagyon fontos volt ez a győzelem, mert a csíkszeredaiak évek óta mumusaink. Örülök, hogy nullára hoztuk a meccset, nálunk van a liga legjobb kapusa.”

Timo Lahtinen, HSC Csíkszereda: “A DAB túl jó ellenfél mindenkinek ebben a ligában, egyelőre kiemelkedik a mezőnyből. A célunk, hogy utolérjük őket, de ez nem könnyű. Ma csak két sorral tudtunk felállni, így nagyon nehéz dolgunk volt, sajnos nem tudtuk megszorítani őket. Remélem, nemsokára felépülnek a sérült és beteg játékosaink, és nagyobb kihívást jelentünk majd a liga csapatainak.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 950 néző. Játékvezetők: Varjú, Németh, Abonyi, Márkus.
Sevela: 100% (Kiss T.)
K
Kozuch: 87,0% (Ruczuj)
Lindgren, Tőkési, Szappanos, Galanisz, Strenk
1
Adorján, Molnár Sz., Novák, Hurtaj Lubomir, Mihály
Erdélyi P., Kiss D., Somogyi, Gröschl, Peterdi
2
Kósa, Péter, Bálint, Tranca, Becze
Hüffner, Chvatal, Virág, Azari, Pavuk
3
Bors, Szőcs, Bíró T., Bíró O.
Nagy R., Mestyán, Szabados, Papp V., Kiss Á.
4
Moldován, Molnár Zsolt
Stephan Lundh, Szilassy Zoltán
E
Timo Lahtinen, Nagy Béla
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:18 DAB Somogyi Peterdi Galanisz
2-0 22:31 DAB PP Kiss Á. Hüffner
3-0 37:01 DAB PP Peterdi Gröschl Hüffner
4-0 42:53 DAB Szappanos Kiss D.
5-0 45:49 DAB Szappanos Galanisz
6-0 58:38 DAB PP Kiss Á. Erdélyi P.
46 Kapura lövések száma 33
63 Kiállításpercek 64
Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum