Kétarcú bajnok Fehérváron

   

A pénteki játékot és eredményt ismételné meg a Fehérvár.“Hibák mindig vannak egy csapat játékában, de a Graz ellen már sokkal pontosabban hajtotta végre a csapat a Jan Neliba által elvárt játékrendszert, a megvalósítás pedig sokkal fegyelmezettebb játékkal párosult, mint korábban – mondta Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője a Jégkorongblognak. – Elégedettek voltunk a csapat játékával, és arról beszéltünk, hogy az ilyen egygólos meccsek, amelyek pozitívan végződnek, nagyon sok erőt adnak a győztes csapatnak. szakmailag is ezek a legértékesebb győzelmek, az ilyen csatákból lehet a legtöbbet profitálni. Jó iramú és jó játékot hozó meccsre számítunk vasárnap is, az eddigiekhez hasonlóan természetesen a két pont megszerzésére törünk.”

A sorokban nem történik változás, Sille Tamás még nem játszhat. Az edzők egy változtatáson gondolkodnak, a 13. csatár ezúttal vagy Hajós Roland, vagy Tóth Adrián lesz. A kapuban ismét Adam Munro kap bizalmat.

Az EBEL-címvédő Linz számára nem kezdődött jól a szezon. Jelenleg a 7. helyen áll, egy ponttal gyűjtött többet a bajnokcsapat a Fehérvárnál. Ugyanakkor lebecsülni vagy könnyedén venni koránt sem lehet Rob Daum csapatát, már csak azért sem, mert továbbra is nagyon jó erőkből áll, ráadásul idegenben jobban muzsikál, mint odahaza. Hét vendégmeccséből négyet megnyert. Elég ha csak annyit mondunk, hogy legutóbb Villachban 6-3-ra, előtte Salzburgban 5-3-ra nyert, de Grazból is elhozta a két pontot a ráadásban. Ebből is látszik, idén elsősorban hazai pályán vannak gondjai, ezt mi is tudhatjuk, hiszen a legmélyebb ponton lévő Volán 4-1-re nyert Linzben.

Legutóbb 5-1-re maradt alul odahaza a Linz a Medvescakkal szemben. A liga egykori legjobb kapusát, Westlundot ismét le kellett cserélni, az amerikai jelenleg 89,5%-kal áll. A Linz háza tájáról származó információk szerint hamarosan két idegenlégiós állása is veszélybe kerülhet a csapatnál, Westlund mellett a harmadik sorban használt tengerentúli szélsővel, Brett Engelhardttal elégedetlenek nagyon, aki alig lő gólt, viszont –9-cel áll, ami egy légióstól édeskevés. A cserékre két héten belül sor kerülhet, ha nem történik változás, ugyanis november 11-ig van módjuk a csapatoknak a try out időszakot kihasználva a legegyszerűbben cserélniük a játékoskeretben.

Sapa Fehérvár AV19

17:30

EHC Black Wings Linz

EBEL. Székesfehérvár, 2012. október 28. Játékvezetők: Fussi, Sporer, Nagy A., Németh M.
Munro (Bálizs) K Hirn (Westlund)
Horváth, Hetényi P., Sofron, Vas M., Ladányi 1  Murphy, Hedlund, Lebler, Ouellette, Irmen
Durco, Pratt, Banham, Johansson, Mihály Á. 2  Dorion, MacDonald, Spannring, Hisey, Leahy
Pozsgai, Tokaji, Kovács Cs., Sikorcin, Metcalfe 3 R. Lukas, Mitterdorfer, Baumgartner, Oberkofler, Engelhardt
Orbán, Hajós/Tóth A., Bailey, Benk, Magosi 4 Mayr, Scholz, Wolf, Ph. Lukas, Mairitsch
Jan Neliba E  Rob Daum

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 22., vasárnap
VB 12:30 GBRSLO 3-1VÉGE
VB 16:00 HUNKAZ 0-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 POLITA 1-3VÉGE
április 23., hétfő
VB 16:00 SLOPOL 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAHUN 2-3VÉGE
  • SPORT 1
április 24., kedd
VB 16:00 KAZGBR 6-1VÉGE
  • SPORT 1
április 25., szerda
VB 12:30 ITAKAZ 3-0VÉGE
  • SPORT 1
VB 16:00 GBRPOL 5-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 SLOHUN 4-1VÉGE
  • SPORT 1
április 26., csütörtök
VB 19:00 POLHUN 
  • SPORT 1
április 27., péntek
VB 16:00 KAZSLO 
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAGBR 
  • SPORT 1
április 28., szombat
VB 12:30 KAZPOL 
VB 16:00 SLOITA 
VB 19:30 HUNGBR 
  • SPORT 1
Partnerünk