A hírnevet kell visszaszerezni

   

Robert Spisak, az Érsekújvár edzője így gondolkodik a Ferencváros elleni meccsre készülve. Két ellentétes tendenciát mutató csapat találkozik, hiszen a Ferencváros az utóbbi hetekben egyre jobb formába lendül, legutóbb Dunaújvárosban lőtt ötöt a címvédőnek, ami a szezonban még senkinek sem sikerült, de egyébként sem mondható általános jelenségnek a Mol Liga eddigi történetében. Ezzel szemben az Érsekújvár némileg megtorpanni látszik, hétfőn az UTE verte meg saját otthonában.

Ráadásul jelenleg ugyan második a tabellán, de vesztett pontok tekintetében a harmadik Miskolccal szemben egy pont az előnye, a jelenleg negyedik Csíkszereda viszont eddig néggyel kevesebbet hullajtott el. Nagyon szoros az élmezőny és a jelenlegi sereghajtók fokozatos felzárkózásával minden pontnak kiemelt jelentősége lehet.

Robert Spisak (Érsekújvár, vezetőedző): “Miután hétfőn elvesztettük a hazai meccsünket az UTE ellen, a Mol Liga következő fordulójában a Ferencváros-meccsen szeretnénk bizonyítani. Vissza kell szereznünk a hírnevünket, harcolni kell a győzelemért, jó és gyors játékkal szórakoztatni a közönséget. Ez a feladatunk.”

Dobos Tamás (Ferencváros, vezetőedző): “A javuló eredményesség ellenére nem vagyok elégedett a csapat teljesítményével. Nyerhető meccseket adtunk el, mert elfelejtettük, hogy 3×20 percig tartanak. Ilyen volt az UTE-val játszott rangadó, és habár a DAB volt az ellenfél, de 3-0 után nem kellett volna ott sem kikapni. De ahogy a bajnokságot kezdtük és ahogy egy ideig mentek a dolgok, ahhoz képest jól állunk. Mentálisan kell még erősödnünk, mert fizikailag rendben vagyunk. Végre van négy sorunk, és a csapat megtanult négy sorral játszani. Így már nem kell félnünk senkitől, a harmadik harmadot általában meg is tudjuk nyerni ennek köszönhetően. Hátrányból is vissza tudunk jönni, mert fittek vagyunk. Érsekújvárra is komoly tervekkel utazunk.

Roczanov Dezső szerdán visszaérkezett hozzánk, de még akklimatizálódik, pénteken nem játszik. Meravy kapus és Németh Ádám sajnos még egy hétig nem áll rendelkezésre, és Nagy Lászlóra sem számíthatok még.”

Érsekújvár–Ferencváros 7-4

   

Egy nagyon aktív FTC érkezett Érsekújvárra, de a hazaiak minden harmadot egy góllal megnyertek. Kiss Gábor góljai foglalták keretbe a mérkőzést, azonban 0-1 után mindhárom gólt Stefankáék lőtték, miként a 7-4 előtti hármat is. A HC Nové Zámkyban Ruzicka duplázott, mindkét Stefanka gólt szerzett, és két másik extraligás, Caladi és Uhnák is szép gyűjtögette a pontokat. A Ferencváros folytatta az utóbbi időben megszokott gólerős játékát idegenben, de gyenge védekezése miatt Dunaújváros után Érsekújváron is hét gólt kapott, így pedig nehéz nyerni a Mol Ligában. Dobos Tamás csapata vasárnap a HSC Csíkszereda ellen javíthat.

Robert Spisák, HC Nové Zámky: Nem túl jól kezdtünk, mi kaptuk a meccs első gólját. Azután feljavultunk, és néhány szép kombinációt tudtunk bemutatni támadásban, amelyek góllal végződtek. Agressíven játszottunk ellenfelünk kapuja előtt, de sokat hibáztunk hátul, amelyekből könnyű gólokat ajándékoztunk ellenfelünknek.

Dobos Tamás, Ferencváros-ESMTK: 3-2-nél visszavehettük volna a mérkőzés irányítását, de egy nagy hibából gólt kaptunk. Ezek után már csak futottunk az eredmény után. Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez.

Erste Liga, Érsekújvár, 356 néző. Játékvezetők: Wolf, Halassy, Márkus, Abonyi.
Zima: 89,2% (Beno)
K
Szőke: 81,6% (Meravy)
Hrudík, Král, Uhnák, Stefanka M., Caladi
1
Lévai, Hrajnoha, Gergely, Dancsfalvi, Pilcsik
Sucharda, Joanidis, Ruzicka, Dobry, Barcak
2
Erdélyi, Győri, Borbás, Kiss, Hegyi Á. Z.
Lehocky, Németh V., Tarnóczy, Stefanka O., Púchovsky
3
Lencsés, Revák, Berta, Feil, Saliji
Kukla, Hardi M., Fiala, Klobucnik, Spisák
4
Horváth, Léránt, Hegyi D., Fodor Z.
Spisak Robert, Miroslav Stefanka
E
Dobos Tamás, Horváth Csaba
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 10:38 FTC Kiss Borbás Hegyi Á. Z.
1-1 12:27 NZÁ Púchovsky Németh V. Tarnóczy
2-1 15:36 NZÁ Ruzicka Joanidis Sucharda
3-1 31:29 NZÁ Stefanka M. Hrudík Uhnák
3-2 34:28 FTC PP Gergely Győri Dancsfalvi
4-2 35:01 NZÁ Ruzicka Dobry Barcak
4-3 38:56 FTC Saliji Berta Feil
5-3 39:40 NZÁ Caladi Stefanka M. Uhnák
6-3 41:19 NZÁ PP Sucharda Ruzicka Dobry
7-3 49:12 NZÁ Stefanka O. Tarnóczy Németh V.
7-4 57:27 FTC Kiss Saliji Lencsés
38 Kapura lövések száma 37
14 Kiállításpercek 8
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum