Kontinentális kupázók Miskolcon

   

A Mol Liga pénteki játéknapján a HSC Csíkszereda Miskolcra látogat. A találkozónak több érdekessége is lesz. Egyrészt a két csapat közvetlen rivális a tabellán, a Miskolc harmadik 25 ponttal, tőle egy ponttal marad el a Csíkszereda, igaz, két meccsel kevesebbet játszott. A Miskolcnak tehát a harmadik hely megerősítéséhez kulcsfontosságú lenne a győzelem. Viszont a HSC-nek is életbevágó elkezdeni a felzárkózást, hiszen egyelőre ők játszották a legkevesebbet meccset, csak ezért negyedikek. Vesztett pontok tekintetében viszont a másodikok a DAB mögött. A mérkőzés másik érdekessége, hogy múlt hétvégén mindkét csapat Kontinentális Kupán szerepelt, és mindketten elmaradtak a várakozásoktól. Itt lesz tehát az alkalom, hogy szurkolóikat némileg megvigasztalják.

Tim Kehler (Miskolc, vezetőedző): “Nagyon fontos mérkőzést játszunk pénteken a Csíkszeredával. Eddig kétszer találkozott a két csapat, egyszer mi nyertünk, egyszer ők. Mindkét meccsen az idegenbeli csapat nyert, ezt a trendet szeretnénk most megfordítani. Reméljük, hogy a Kontinentális Kupán tapasztalt szintet és sebességet tudjuk hozni. Sajnos mind a korongjáratás sebessége, mind a játék intenzitása magasabb szintű volt a múlt heti tornán, mint amihez a Mol Ligában szokva vagyunk. A sorokban lesz egy kis változtatás, de nem jelentős, mindenki egészséges.”

Antal Előd (HSC Csíkszereda, edző): “Hosszú utunk volt hétfőn Németországból haza, hiszen a repülőjáratunkat törölték, így 14 órát kellett várakoznunk. De nagyon fontos tapasztalatokkal gazdagodtunk, reméljük, ennek következtében a játékunk fel fog gyorsulni, bár ez nyilván ugyanígy igaz a Miskolcra is. Úgyhogy nagyon jó mérkőzésre van kilátás. Sérültjeink továbbra is vannak, főleg a hátvédsorunk gyengült ennek következtében, nem számíthatunk Nagy István, Flinta és Góga játékára sem. Emellett influenzajárvány is felütötte a fejét a csapaton belül, a csütörtök esti induláskor derül ki véglegesen, hogy kikre számíthatunk az újabb magyarországi túránk alkalmával. De csapatunk többször bizonyította már, hogy nehéz helyzetben is képes kiugró teljesítményt nyújtani, úgyhogy ebben bízva nyerni megyünk Magyarországra.”

Miskolc–HSC Csíkszereda 14-1

   

Úgy tűnik, megtanulta a finnországi leckét a Miskolc, túlzás nélkül megsemmisítő vereséget mért a HSC Csíkszeredára. A Miskolc még nem lőtt, a Csíkszereda pedig még sosem kapott ennyit a Mol Ligában.Szép számú közönség, 1200 néző előtt remekül kezdtek a hazaiak, Czuba révén két perc elteltével vezetést szereztek. Szirányi növelte az előnyt a harmad felénél kettős előnyből, erre Tranca révén válaszolt a HSC. A harmad utolsó perce azonban rettenetesen sikerült a csíkiaknak. Tim Kehler emberelőnyben is bátran játszatta fiataljait, közülük Miskolczi értékesítette Saluga passzát. A gólszerző jutalomból bent maradt, és egy másodperccel a szünet előtt ismét betalált, ezúttal két fiatal játékostársa, Ritó és Gőz passzából. 15 másodpercen belül két gólt lőtt.

A második harmad elején a megtáltosodott Czuba megszerezte második gólját, majd Nagy Gergő, Sijka, Fodor és újra Nagy révén már nyolcgólos lett az előny a második szünetre. Fodor góljánál ráadásul az ugyancsak sokat bírált Atkinson volt a gólpasszos.

A Miskolc nem állt le, és a harmadik harmadban újra megsorozta a teljesen szétesett Csíkszeredát. A tettesek: Fodor, Czuba, Láda, Gőz és újra Láda. A szezon legnagyobb arányú győzelme született meg Miskolcon, a csíkszeredai csapat emberemlékezet óta nem szaladt bele ekkora pofonba.

Fotó: Jezoviczki Máté (Miskolci Jegesmedvék)

Tim Kehler, Miskolci Jegesmedvék: “Ez egy olyan mérkőzés volt, amikor minden sikerült, minden befelé pattant. Amikor 2-0-nál, egy rossz csere miatt gólt kaptunk, ezt hittem nagyon kemény meccsünk lesz. Ám Miskolczi Márk egy csere alatt két gólt ért el, és ezzel átbillent minden. Örülök, hogy Czuba három gólt lőtt, mert már nagyon nagy volt rajta a nyomás, remélem, most már hozza azt, amit szerintem tud. Örülök, hogy a fiúk nem álltak le egy pillanatra sem, ám nem értékeljük túl ezt a győzelmet, hiszen ezért is csak három pontot kapunk. Igaz, nagyon örömteli három pontot.”

Timo Lahtinen, HSC Csíkszereda: “Hétfő óta szinte folyamatosan úton vagyunk, Németországból Csíkszeredába, majd onnan Miskolcra. Emiatt a játékosokban semmi energia nem maradt, és ennek ez a csúfos vereség lett a vége. Ez most egy nagyon veszélyes helyzet, valamit tennünk kell, hogy vasárnap és hétfőn helyt tudjunk állni.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1200 néző. Játékvezetők: Haszonits, Varjú, Nagy, Sipos.
Budai K.: 96,6% (Gyenes)
K
Kozuch: 75,0% (Ruczuj: 75,8%)
Láda, Hegyi, Saluga, Nagy Gergő, Fodor
1
Adorján, Molnár Sz., Novák, Hurtaj, Mihály
Atkinson, Szirányi, Nagy K., Czuba, Dubek
2
Kósa, Péter, Molnár Zsolt, Tranca, Becze
Gőz, Orosz, Szilágyi, Popovics, Sijka
3
Bors, Szőcs, Moldován, Bíró O.
Budai R., Rafaj, Miskolczi, Wéber, Ritó
4
Bíró T., Bálint
Kehler Tim
E
Lahtinen Timo, Nagy Béla
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:05 MIS Czuba Nagy K.
2-0 10:16 MIS PP2 Szirányi Atkinson Nagy Gergő
2-1 14:41 SCC Tranca Molnár Zsolt
3-1 19:45 MIS PP Miskolczi Saluga
4-1 19:59 MIS Miskolczi Gőz Ritó
5-1 21:53 MIS Czuba Szirányi Dubek
6-1 23:31 MIS Nagy Gergő Fodor Saluga
7-1 26:30 MIS Sijka Popovics
8-1 28:53 MIS PP Fodor Atkinson Szirányi
9-1 36:47 MIS Nagy Gergő Fodor Saluga
10-1 44:18 MIS Fodor Nagy Gergő
11-1 49:18 MIS PP Czuba Saluga Hegyi
12-1 53:24 MIS Láda Popovics Sijka
13-1 55:54 MIS Gőz Nagy Gergő Fodor
14-1 56:55 MIS Láda Saluga Hegyi
57 Kapura lövések száma 29
4 Kiállításpercek 12
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum