Nehéz lesz a kötelező győzelem

   

Hétfőn másodszor látogat az UTE Érsekújvárra. Az első meccsen biztos győzelmet aratott a HC Nové Zámky.Az eddigi két újpesti összecsapáson is a felvidéki csapat nyert, bár közel sem olyan biztosan. Legutóbb a mérkőzés végéig szoros volt az állás, a meccs feléig pedig a döntetlent is tartani tudta az UTE. Az Érsekújvár szeretné megőrizni a második helyet a táblázaton, és ehhez mindenképp nyernie kell az UTE ellen, hiszen a kevesebb mérkőzést játszott HSC be tudja fogni Robert Spisák csapatát.

fotó: HC Nové Zámky

A kötelező győzelem nem lesz egyszerű feladat, hiszen az UTE idén minden ellenfelét megizzasztja. Lassan a feledés homályába merülnek a rosszemlékű kétszámjegyű vereségek. A HC Nové Zámkyt eddig jórészt elkerülték a sérülések, Spisák mester rendszeresen négy teljes sorral tud játszani, így lesz ez hétfőn este is. Újpesten jelenleg két maródi van, Ódry felépülésére még mindig várni kell, a Patriotból visszatért Fekti Ádám pedig bemutatkozó mérkőzésén vállsérülést szenvedett, így előreláthatólag két hetet ki kell hagyjon.

HC Nové Zámky–UTE 2-3

   

Visszavonhatatlanul megérkezett az UTE is a ligába, a lila-fehér csapat idegenben szenzációs győzelmet aratott a második helyen álló HC Nové Zámky ellen. Pedig nagyon rosszul kezdődött a mérkőzés újpesti szempontból, hoszen másfél perc elteltével Ruzicka megszerezte a vezetést az érsekújváriaknak, a negyedik perc első másodpercében pedig Stefánka révén már kétgólos volt az előny. Nem sokan gondolták volna ekkor, hogy több örömre érsekújvári oldalon már nem is lesz ok. A nyolcadik percben Zalavári révén került közelebb az Újpest a házigazdákhoz. Többször már nem sikerült betalálni az első húsz percben, nem úgy a másodikban. A 33. percben Dömötör, a 37. percben pedig Kovács Viktor volt eredményes, így a második szünetre nem kis meglepetésre fordított tehát az UTE. Az utolsó húsz percre egy-egy kiállítás maradt csak mindkét oldalon, de hiába hozta le Benot Robert Spisák, hat az öt ellen sem sikerült az egyenlítés. Az UTE megszerezte tehát első rendes játékidős győzelmét, méghozzá óriási meglepetésre az eddig magabiztos teljesítménnyel második Érsekújvár otthonában.

fotó: HC Nové Zámky

Robert Spisák, HC Nové Zámky: Nagyon gyorsan megszereztük a vezetést, aztán ugyanolyan gyorsan növeltük is az előnyünket. Nyomás alatt tartottuk az újpestieket, de képtelenek voltunk újabb gólokat lőni. Gratulálok az ellenfelünknek!

Ancsin János, UTE: Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Szívünket-lelkünket beleadtuk a meccsbe, és ez nagyon fontos volt. Szeretném megköszönni a játékosainknak a mai mérkőzést!

Erste Liga, Érsekújvár, 334 néző. Játékvezetők: Halassy, Gábor, Moravec, Daniel.
Beno: 88,0% (Zima)
K
Pleszkán: 95,0% (Hajek)
Hrudík, Král, Uhnák, Stefanka M., Caladi
1
Zalavári, Maklári, Kovács, Szirányi, Pál
Sucharda, Joanidis, Ruzicka, Dobry, Varga
2
Vecaj, Sommer, Virág, Pichler, Farkas
Lehocky, Árvay, Goga, Stefanka O., Púchovsky
3
Bereczki, Dorner, Meretei, Dömötör, Németh P.
Kukla, Németh V., Spisák, Klobucnik, Tarnóczy
4
Nagy, Garbacz, Bata, Reiter, Jankovics
Spisak Robert, Miroslav Stefanka
E
Fekti Bálint
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:23 NZÁ Ruzicka Joanidis Varga
2-0 03:01 NZÁ Stefanka M. Caladi Hrudík
2-1 07:30 UTE Zalavári
2-2 32:23 UTE Dömötör Jankovics Garbacz
2-3 37:24 UTE Kovács Bereczki Pál
40 Kapura lövések száma 25
10 Kiállításpercek 10
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum