Csehesedik a magyarokra szabott kanadai szisztéma

   

Az erőnlét jó, a közönség fantasztikus, a védekezésen változtatni kell, a támadásokon pedig csiszolni. Egyszerűsítés és hatékonyságnövelés szükséges, ezek Jan Neliba benyomásai az első meccs után.

“Fantasztikusak voltak a szurkolók, örülök, hogy ilyen inspiráló közegben dolgozhatok” ? mondta Jan Neliba, a Sapa Fehérvár AV19 cseh vezetőedzője bemutatkozó mérkőzése után a csapat hivatalos honlapján. Majd hozzátette: “A Klagenfurt egy nagyon erős csapat, az elején többet is korcsolyáztak, de a csapat tartását jelzi, hogy tartottuk velük a lépést és sikerült a végén egyenlíteni. Nagyon büszke vagyok a fiúkra. Ugyanakkor a védekező játékunkon változtatnunk kell. A hátvédjeinknek előre és hátrafelé is magabiztosabban kell játszaniuk. A támadásainkon is lesz még mit csiszolni. Szeretném, ha sokkal egyszerűbben játszanánk és jóval többet lőnénk kapura.”

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

“Változatos mérkőzést láttunk ? kezdte a Jégkorongblognak adott értékelését Énekes Lajos edző. ? Voltak jó és kevésbé jó időszakok. Ez betudható annak, hogy folyamatosan új dolgokat próbáltunk ki a játékunkban. Akadozott a gépezet helyenként, voltak, akik vevők voltak az új történetre, és voltak olyanok, akiknek egyelőre még nem ment a játék. Idővel ők is belejönnek majd.”

Arra voltunk kíváncsiak, mik a legfontosabb változások az új szisztémában. “Jan Neliba az eddigiektől eltérő helyezkedést vár el a korongkihozataloknál. A védekezésnél hátrébb kezdjük meg az intenzív munkát, tehát az első védőzóna a középső harmadban lesz, ennek viszont jóval aktívabbnak kéne lennie, mint a Klagenfurt ellen volt. Ebből is adódtak problémák. A támadásoknál is sokat kell még finomítanunk az eddigi kanadai szisztémához képest, pénteken több volt az improvizáció a játékunkban, mint azt a jövőben szeretnénk. Ezek az elemek a nagyon bevált cseh játékrendszerből jönnek, vannak olyan részek, amelyeket mindenképpen át akar vetetni a Fehérvárral is a cseh edzőnk.

Pozitívum, hogy fizikailag végig bírtuk a meccset, sőt a harmadik harmadban mi voltunk jobb állapotban. A középső húsz perc gyengébbre sikerült, ekkor szerencsénk is volt, hogy nem ment el a mérkőzés, mert ez is benne volt. De felálltunk a padlóról, találtunk egy gólt, és utána nagyot küzdve egyenlítettünk. Végre a büntetőlövéseknél is szerencsénk volt. Vasárnap nem játszunk, ez most nem is akkora baj, kedden Zágrábba utazunk, addig finomítanunk kell több dolgon is.”

Vas Márton már a mérkőzés előtt is lovaglóizom-húzódással bajlódott, de mindenképpen játszani akart. A meccsen azonban egy rossz mozdulat után nem tudta folytatni a játékot, mert zavarta a mozgásban. Kezelésre szorul, valószínűleg a keddi meccset ki is kell hagynia. “Marci kiszállása után Tyler Metcalfe ment fel az első sorba. Nem könnyű Ladányi és Sofron között centert játszani, főleg nem menet közben beállni közéjük. Ez a megoldás nem tűnt tökéletesnek. Ezen is gondolkodunk keddig, mert jó első sorral akarunk Zágrábban játszani.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum