Az elsőt fogadja a második a Mol Ligában

   

A Dab.Docler Érsekújvárra látogat pénteken. A ligaújonc hazaiak eddig egyedül a címvédőt nem tudták legyőzni. Minden energiájukkal azon vannak, hogy ezúttal ez is sikerüljön. Eddig háromszor találkozott egymással a két csapat, a két dunaújvárosi összecsapáson egy mérsékelt (3-1) és egy fölényes (6-0) dunaújvárosi siker született. Az első összecsapáson Érsekújváron azonban a DAB csak nagy nehézségek árán tudott győzni. Egy újabb rendes játékidőben született vendégsiker esetén a Dunaújváros előnye 10 pontra nőne üldözőjével szemben.

Sucharda Ferenc, Érsekújvár, elnök: A Dunaújváros az egyetlen csapat a ligában, amely ellen még nem sikerült nyernünk. Robert Spisák edző már nagyon akarna győzni egyszer ellenük is, meglátjuk, milyen taktikát talál ki. Utoljára nagyon nem ment ellenük, de azóta a Miskolc ellen már mutattunk biztató jeleket és azt is láttuk, hogy a DAB is legyőzhető. Sérültünk nincs, a csapat egyben van. Két kérdőjel van, Árvay és Goga. Mivel a Nyitrában sok most a sérült, így lehet, hogy kettejükre a nagy csapatban lesz szükség az extraligában, és nem engedik el őket. Ezzel együtt reméljük, hogy végre sikerül megtörni az átkot, amely az első hazai meccsünkön sújtott minket. De nagyon erős csapatról van szó, úgyhogy annyit fogunk játszani, amennyit a DAB enged.

Szilassy Zoltán, Dab.Docler, edző: Bár hat pontért mentünk Erdélybe, úgy gondolom, a végül megszerzett négy pont sem rossz teljesítmény. Kedden reggel érkeztünk haza, szerdán már edzettünk, hiszen pénteken következik az Érsekújvár, amely csapat otthonában legutóbb igen szoros meccsen tudtunk csak nyerni. Nem számítok másra most sem. Ha tesszük a dolgunkat, nem lesz semmi probléma. Tudni kell, hogy önmagunk legnagyobb ellenfelei mi vagyunk, ha magunkat sikerül legyőzni, akkor nagy valószínűséggel az ellenfelünket is sikerül. A keretben annyi változás várható, hogy Vaszjunyint megműtik, ő tehát nem játszik pénteken, helyére Virág Tamás kerül. A negyedik sor csatárairól pedig csak péntek délelőtt döntünk.

HC Nové Zámky–Dab.Docler 2-5

   

Továbbra sem megy az érsekújváriaknak a DAB ellen, negyedszer is legyőzte a ligaújoncot a címvédő. A mérkőzésen már a 14. másodpercben megszerezte a vezetést a dunaújvárosi csapat Peterdi révén, majd tíz perccel később Azari is betalált. Ekkor Robert Spisak időt kért, hogy rendet tegyen az érsekújvári fejekben. Ezek után már nem esett gól az első harmadban, a másodikban is csak egy gyors gólváltás történt az elején Szappanos, illetve Král révén. Öt perccel a vége előtt Caladi góljával felzárkózott egy gólra a Nové Zámky, de Galanisz visszaállította a kétgólos differenciát, Azari pedig második góljával beállította az 5-2-es végeredményt.

Robert Spisák, HC Nové Zámky: Túlzottan tiszteltük az ellenfelet a meccs elején, és így hamar elmentek több góllal. 3-0 után visszajöttünk a meccsbe, és érthetően kitámadtunk. Ez megbosszulta magát. Mindent megtettünk, ez volt a dunaújvárosi négy meccsünk közül a legjobb eddig.

Stephan Lundh, Dab.Docler: Ezen a meccsen sikerült a legjobban a startunk a szezonban. Nagyon jó első harmadot produkáltunk, és a második harmadban is jól és keményen játszottunk. Ha egy csapat 5-2-re nyer Érsekújváron, az mindig nagyon jó eredmény, így én is elégedett vagyok.

Erste Liga, Érsekújvár, 358 néző. Játékvezetők: Kovács, Halassy, Sčensný, Moravec.
Zima: 86,5% (Beno)
K
Sevela: 93,5% (Kiss T.)
Baron, Král, Ruzicka, Stefanka M., Caladi
1
Kiss D., Lindgren, Szappanos, Galanisz, Pavuk
Sucharda, Joanidis, Uhnák, Dobry, Barcak
2
Hüffner, Chvatal, Azari, Virág, Peterdi
Lehocky, Hrudík, Varga, Stefanka O., Goga
3
Nagy, Erdélyi P., Somogyi, Gröschl, Kiss Á.
Németh, Kukla, Klobucnik, Tarnóczy, Púchovsky
4
Tőkési, Mestyán, Szabados, Papp V., Strenk
Spisak Robert, Miroslav Stefanka
E
Lundh Stephan, Szilassy Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:14 DAB Peterdi Virág Hüffner
0-2 10:31 DAB Azari Chvatal Peterdi
0-3 22:53 DAB PP Szappanos Somogyi Galanisz
1-3 23:26 NZÁ Král Caladi Stefanka M.
2-3 55:06 NZÁ Caladi Stefanka M. Baron
2-4 56:21 DAB Galanisz Peterdi Szappanos
2-5 59:43 DAB Azari Peterdi Hüffner
31 Kapura lövések száma 37
16 Kiállításpercek 16
Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum