A bemutatkozások estje Fehérváron

   

A magyar EBEL-csapat idehaza 12 meccse folyamatosan pontot szerez a Klagenfurttal szemben, utoljára 2007-ben nyertek a vendégek 60 perc alatt.Jan Neliba, a Sapa Fehérvár AV19 cseh vezetőedzője az egyik oldalon, Tyler Myers hátvéd és Sam Gagner csatár a másikon. Ők először küzdenek aktuális csapatuk sikeréért. A KAC nem győzni jár Fehérvárra, legutóbb 2007 novemberében nyertek itt a rendes játékidőben, a legutóbbi 12 meccs mindegyikén szerzett pontot a Fehérvár, ebből 10-et meg is nyert, ráadásul 8-szor pont sem jutott a klagenfurtiaknak.

Ne fukarkodjunk a jelzőkkel, két NHL-klasszis játékos lép jégre pénteken az Ifj. Ocskay Gábor-jégcsarnokban a KAC színeiben, az NHL-lockoutnak köszönhetően. Tyler Myers méretei és pontjai miatt is tiszteletet parancsoló, Sam Gagner pedig egyenesen varázsló. Az a játékos, aki egy NHL-meccsen 8 pontot képes termelni, nem igényel további jelzőket. Márpedig Gagner februárban a Chicago Blackhawkst 4+4-gyel terhelte meg. Mindketten junior-világbajnokok és jártak már A csoportos vb-n a felnőtt kanadai válogatott tagjaiként is. A Klagenfurtnak azért vannak problémái is, Siklenka, Herburger és Hager hosszú időre kidőlt sérülés miatt.

“Csodák nem történnek ilyen hamar ? értékelte az utóbbi napok eseményeit Énekes Lajos, aki továbbra is a Fehérvár vezetőedzőjének a munkáját segíti a kispadnál. ? Abból kell gazdálkodnunk, amink van és amit tudunk. Ehhez kell hozzátenni azt a keveset, amit a héten sikerült magunkévá tenni az új edzőtől. Bár ez egyelőre tényleg kevés, hiszen Jan Neliba két jeges edzést tartott összesen.

A cseh edző is tudja, óvatosan kell bánni a gyors változtatásokkal, ezért a Klagenfurt-meccsre elsőre nem sok módosítás várható. A tréningek más jellegűek, mint Kevin Primeau irányítása alatt voltak, más dolgokon van a hangsúly. Nem rontottunk ajtóstul a házba, de az látható, hogy a jövőben mind a védő, mind a támadójátékunkban módosulások lesznek.

Az is látszik, hogy máris többet foglalkozunk az ellenfél játékával mérkőzés előtt, mint eddig, ez az utóbbi időben nem volt hangsúlyos. De lehet, csak azért van, mert az új edző még nem ismeri a ligát.

Jan Neliba az eddig a csapatnál töltött idő alapján szigorú, nem túl bőbeszédű edző, és utóbbi érezhetően nem csak annak köszönhető, hogy nem beszél jól angolul.”

A Klagenfurt ellen visszatér a csapatba az előző két meccset sérülés miatt kihagyó Tyler Metcalfe, aki visszaáll a harmadik sorba. Sille Tamás ezen a héten még mindig nem játszhat. Bár már a többiekkel edz, de a mozgások után érzi még a térdét. A sorok változatlanok, a kapuban minden bizonnyal Bálizs Bence kezd.

Mindenképpen bízhatunk a liga második legjobb teljesítményt nyújtó kapusában, Bálizs Bencében (93,6% eddig) és a liga második legkiemelkedőbb emberelőny-kihasználásában, igaz, utóbbiban a KAC követ minket, miként a hátrányos védekezésben is jobbak vagyunk, kicsivel.

Ez az élmény sajnos ismét nem látható a Sportklub Tv-n, ahol ehelyett az Ajax Tv 11. része megy felvételről, majd a Mizu című műsor.

Sapa Fehérvár AV19

19:15

Klagenfurter AC

EBEL. Székesfehérvár, 2012. október 19. Játékvezetők: Jelinek, Kamsek, Hofer, Lesniak.
Bálizs (Munro) K Chiodo (Swette)
Horváth, Hetényi P., Sofron, Vas M., Ladányi 1 Hundertpfund, Schumnig, Lammers, Koch, Lundmark
Durco, Pratt, Banham, Johansson, Mihály Á. 2  Reichel, Myers, Gagner, Spurgeon, Scofield
Pozsgai, Tokaji, Kovács Cs., Sikorcin, Metcalfe 3  Ratz, Furey, S. Geier, Schuller, M. Geier
Orbán, Magosi, Bailey, Benk, Hajós 4  Holzer, Kirisits, Harand, Pirmann, Schellander
Jan Neliba E  Christian Weber

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum