0,1 másodperccel a vége előtt egyenlítettek

   

Briere, Giroux és a Stanley Kupa Berlinben. Cortez helyszíni szubjektívje.

Ismét elég korán közelítettem meg a berlini Arénát, de nem elég korán sajnos. Így lemaradtam a Stanley Kupával közös fotózkodásról, csak a bajnoki serlegekről sikerült képet készítenem. A Hamburg Freezers vendégeskedett az Eisbaren Berlin otthonában. Tudni kell a berlini csapatról, hogy az utóbbi 8 bajnokságból 6-ot megnyert. Viszonylag sok vendégszurkoló is érkezett a mérkőzésre, talán köszönhetően annak, hogy viszonylag közel van egymáshoz a két város. A kezdésre egy teljes szektort megtöltöttek, ami úgy 200 embert jelentett. Hangjukat a mérkőzés alatt nemigen lehetett hallani, mert a berlini arénában uralkodó félelmetes szurkolás elnyomta őket.

Az utóbbi két idegenbeli mérkőzésről sikerült 6 ponttal hazatérniük a jegesmedvéknek. Nürnbergből egy utolsó másodpercekig kiélezett küzdelem végén sikerült elhozni mind a 3 pontot. Egy kicsit arról a mérkőzésről is írok. Az első harmad 1-1-es döntetlenje után a berlini csapat ismét csak egy öltözőben ragadt csapat képét festette, így 4-2-re vezetett a második etap vége előtt 1 perccel a nürnbergi gárda, majd gyorsan, 1 perc alatt egalizálta az eredményt a vendégcsapat. Így 4-4-es eredménnyel vághattak neki a harmadik harmadnak. Ahol is a macik megszerezték a vezetést, és úgy nézett ki, hogy sikerül kivédekezni az utolsó perceket is, de a Nürnberg nem adta fel, és 1:41-gyel a vége előtt egyenlített. Ekkorra úgy nézett ki, hogy döntetlen, majd hosszabbítás következik, de Mads Christensen nem így gondolta, és a vége előtt 36 másodperccel beütötte a győzelmet jelentő gólt. Majd a Nürnberg megpróbált még egyenlíteni, kapusát is lehozta, de az egyenlítés nem sikerült. Így sikerült a 3 pontot bezsebelni.

A berlini mérkőzés kezdete előtt a szokásos ceremónia következett, majd a tavalyi bajnokság győztesének adták át a bajnoki gyűrűket. Egyesével szólították a játékosokat a pódiumhoz, ahol is megkapták az emléktárgyat a játékosok. A mérkőzés úgy kezdődött, ahogy az ünnepeltekhez méltó. Már a második percben megszerezte a vezetést a hazai csapat Matt Foy révén. Továbbra is támadásban maradtak a jegesmedvék, és uralták a játékot, nagyjából a harmad feléig, amikor is a Hamburg magasabb fokozatra kapcsolt, és a 15. percben egyenlített.

A második harmadban egyenlő erők küzdelme zajlott, a 32. percben egy ártatlannak tűnő akció végén egy potyaízű góllal megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Ezt a 36. percben sikerült egalizálni, egy tökéletes kiugratással Laurin Braun révén. Majd nem sokkal később egy Rob Zeppről lecsorgó korong talált utat a kapuba. Ezzel ismét a hamburgi csapatnál volt az előny. A harmad végére még maradt egy bunyó Matt Foy és Mathieu Roy között, ami után mindketten mehettek a büntetőpadra 2 percre.

A harmadik harmad elején ismét emberelőnybe került a vendégcsapat, ami óriási nyomást eredményezett a hazai kapura, de a hazai csapat kivédekezte az emberhátrányt. A mérkőzés utolsó 5 percében a berliniek nyomtak,  és az utolsó 3 percet szinte végig 6 a 4 ellen játszották volna, egy kiállítás és a kapus lehozatal miatt, de egy buta szabálytalanság miatt, 5 a 4 let belőle.

Az utolsó percben szinte már mindenki elkönyvelte a vereséget, amikor is Frank Hödler gondolt egyet, és a jobb szélen megiramodva, majd a kapu elé korcsolyázva, 0,1 másodperccel a vége előtt belőtte az egyenlítő gólt. Ami után felrobbant a csarnok, és a már a kijárat felé tartó hazai szurkolók is visszafordultak. A hosszabbításban mindkét kapu veszélyben forgott, de gól nem született, így jöhettek a büntetők, ahol is a hazai csapat két sikeres kísérletével szemben az ellenfél csak egyszer tudott a hálóba találni, így büntetőkkel nyertek a Jegesmedvék.

Múlt héten megérkezett a két frissen igazolt NHL-es játékos Berlinbe. Daniel Briere és Claude Giroux a Philadelphia Flyersből érkeztek. Óriási iramban kezdődött a mérkőzés a Köln ellen. Szembetűnő volt, hogy ha a két NHL-esnél volt a korong, akkor a kölni csapat szinte mindenki csak nyomozta az eseményeket. Látszott, a hazai játékosok nemigen készültek fel a két NHL-es adta passzokra, ezért néha sikerült elpuskázni egy-egy ígéretes helyzetet. A 6. percben Briere és Giroux hozta kihagyhatatlan helyzetbe Mark Katicot, aki köszönte szépen, megszerezte  a gólt. A vendégek egyenlítettek, így 1-1-gyel zárult ez a harmad.

Elég sokáig kellett várni a következő találatra,  mivel nagyjából erőhoki ment mind a két oldalon, de nem nagyon forogtak a kapuk veszélyben. A 17. percben megszerezte a vezetést a kölni csapat, majd 40 másodperccel később jött az egyenlítés hazai részről. Szinte lemásolták az első harmadbeli gólváltást, csak itt azzal a különbséggel, hogy a Köln szerezte meg most a vezetést, majd szintén 1 perc múlva jött is az egyenlítés berlini részről, Claude Giroux révén. Így megszerezte Giroux mindjárt az első meccsén az első gólját.  Kezdett parázs lenni a hangulat a pályán, ennek következtében elég sok kiállítást kiosztottak a bírók, inkább kölni részről.

Majd ismét egy gólváltás után 4-4-et mutatott az eredményjelző, amikor is már csak 8 perc volt vissza a mérkőzésből.  Ekkor két hazai védelmi hibát kihasználva sikerült felzárkóznia a hazai csapatnak. A gólpasszt ismét a két NHL-es adta. Az utolsó percekben kapus lehozatallal  próbálkozott a hazai csapat, de most nem sikerült megismételni a Hamburg elleni döntetlent. Így vereséggel ért véget a mérkőzés a macik számára. Claude Giroux 1+2-vel, Daniel Briére 0+3-al zárta a mérkőzést. Óriási segítség lesz mindkettőjük tudása a berliniek számára. Hisz a hatszoros bajnok nem úgy kezdte a szezont, ahogy egy bajnokhoz illik, ezért ráfért a csapatra az erősítés. Update: A két NHL-es két DEL-meccsen 13 pontot szorgoskodott össze.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum