Crosby edzője a magyar válogatottnál

   

A Pittsburgh Penguins magyar származású erőnléti edzője Magyarországon vállalt munkát.

Mike Kadar október 16-án érkezik hazánkba, és két hétig itt dolgozik, így a honi jégkorong is profitál az NHL-lockoutból. Kadarnak komoly szerepe volt abban, hogy Sidney Crosby a sérülkései után vissza tudott térni a jégre, de Jevgenyij Malkin is többször megemlékezett áldásos tevékenységéről.

A magyar származású Mike Kadar 2007 óta dolgozik a Pittsburghnél, nemrég írta alá újabb hosszú távú szerződését. Régóta szeretett volna Magyarországra jönni, és tervezi, hogy az állampolgárságot is megszerzi.

“Kadar találkozik a magyar edzőkkel, továbbképzést tart, meglátogatja az utánpótlás-válogatottak edzését, illetve az EBEL-ben szereplő Sapa Fehérvár AV19 csapatának fizikai felkészítésében is szerepet vállal ? áll az MJSZ közleményében. ? Így közvetve a magyar válogatott több tagjának is segíti felkészülését a november 9-11-i budapesti olimpiai selejtező tornára, amelyen a csapat célja természetesen a továbbjutás.

Mike Kadar jelenlegi állomáshelyét megelőzően négy szezonon keresztül dolgozott – szintén erőnléti edzőként – a Los Angeles Kings csapatánál. 2005 júliusában a kanadai válogatott mellett működött közre egy szárazedzés-sorozat kidolgozásában, amelyről dvd is készült – ezt a programot ma Kanada-szerte használják az utánpótlás-válogatottak mellett, az U18-as csapattól kezdve az U22-es női válogatottig.

Nem csak ezért ismerős terep azonban számára a válogatottak légköre: a 2007-ben divízió I-es világbajnokságon aranyérmet szerző szlovén válogatott mellett (Anze Kopitar hívószavát elfogadva) erőnléti edzőként tevékenykedett. Legnagyobb sikere a Pittsburgh 2009-es Stanley Kupa-győzelme, amelyet követően ő is gazdagabb lett egy bajnoki gyűrűvel.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum