Örökrangadón szerezné meg első győzelmét az UTE

   

A szezon második örökrangadója következik vasárnap este, ezúttal Újpesten. A még mindig nyeretlen hazaiak szerint elérkezett az idő az első győzelemhez. Az idény első derbijét Pesterzsébeten játszották a felek, és emlékezetes csatában büntetőkkel nyert a Ferencváros. Az Újpest egyre masszívabb csapat, de eddig még mindig hiányzott belőle az a plusz, ami a meccsnyeréshez kellett. A héten egy rutinos játékossal erősítettek, az átigazolás pikantériája, hogy az a Linus Schellin öltözött lilába, aki a ferencvárosi szurkolók egyik kedvencévé vált Magyarországon töltött évei alatt. A Ferencváros is egyre több zavart okoz az ellenfeleknek, és az egyre inkább összeálló csapat többször is megmutatta már, hogy akár többgólos hátrányból is képes felállni. Érdekes mérkőzésre van tehát kilátás, amelyet remélhetőleg a szurkolók is nagyon várnak már.

„Nagyon készülünk erre a meccsre – mondta Ancsin János, az UTE edzője –, már mindenképpen három pontot szeretnénk szerezni. Nagyon fel vagyunk tüzelve, és erősödtünk is. Bár Meretei és Ódry még mindig sérült, de Reiter Richárd felépült, valamint Schellin is játszani fog. Hazai pályán, a Fradi ellen szeretnénk megszerezni első idei győzelmünket.”

“Egyre jobban játszottunk az utolsó mérkőzéseinken– kezdte értékelését Dobos Tamás,  a Ferencváros vezetőedzője –, remélem, marad a tendencia, és vasárnap is javulunk tovább. Úgy érzem, kezd beérni az elvégzett munka, és a játékosok is nyitottabbak lettek a közös munkában. Rengeteget erősödött az UTE, szoros mérkőzéseket játszik, többször is hajszál választotta el a győzelemtől, így nagyon oda kell figyelnünk az első perctől az utolsóig. Nagy valószínűséggel az Érsekújvár elleni csapattal állunk ki, a sérültjeink lassan javulnak, nem lesznek bevethető állapotban vasárnap este.”

UTE–Ferencváros 0-4

   

Nagyon sokáig szoros volt az eredmény az örökrangadón, de a jó utolsó harmad biztos ferencvárosi győzelmet hozott. Sokan voltak kíváncsiak a mérkőzésre, amelyre a hazai tábor külön is készült. Gól nélküli és viszonylag kiegyenlített első harmadot követően rosszul kezdődött a második játékrész a lilák számára, ugyanis 25 másodperccel a kezdés után Pilcsik talált a kapuba. Ebben a harmadban inkább az újpestiek játszottak fölényben, de képtelenek voltak gólt lőni, így ferencvárosi vezetéssel mentek a második pihenőre a csapatok. A harmadik harmad 5. percében újabb Pilcsik-gól következett. A kétgólos előny sokáig megmaradt, a végjáték pedig a vendégek szája íze szerint sikerült. Előbb a sokáig Újpesten játszó Borbás, majd Saliji szerzett újabb gólokat.

fotó: Mudra László

Ancsin János, UTE: “Érzésem szerint végig mezőnyfölényben voltunk. Nem tudtunk túljárni a kapusuk eszén. Nulla lőtt góllal nem lehet meccset nyerni, ráadásul úgy gondolom ma a tűz is hiányzott a csapatból. Az is lehet, hogy ha reggelig játsszuk ezt a meccset, akkor sem lőttünk volna egyet sem. Ezen továbbra is javítanunk kell.”

Dobos Tamás, Ferencváros-ESMTK: “Fegyelmezett játékot akartam a játékosaimtól, tudtam, ha ez sikerül, akkor jó esélyünk van a meccsen. És sikerült. A sarkalatos pontja a meccsnek szerintem a kiállításhullám volt nálunk. Nagyon jól védekeztünk ekkor, és úgy gondolom, ez meg is törte az UTE lendületét. Nagyon erős csapat lett az Újpest, így örülök, hogy sikerült legyőzni őket. Az is pozitív, hogy sikerült hatástalanítanunk a hazaiak gyors kontráit, amik a múltkori meccsen fejtörést okoztak. Elégedett vagyok a mai játékunkkal. Pénteken mi fogadjuk az ősi ellenfelet, ugyanilyen nehéz mérkőzésre számítok. A csapat nevében is köszönjük a szurkolóinknak a buzdítást.”

Erste Liga, Megyeri út, 750 néző. Játékvezetők: Halassy, Haszonits, Soós, Vas.
Pleszkán: 86,2% (Hajek)
K
Meravy: 100% (Szőke)
Zalavári, Sommer, Kovács, Szirányi, Pál Zoltán
1
Győri, Revák, Gergely Csaba, Dancsfalvi, Pilcsik
Vecaj, Dorner, Jankovics, Dömötör, Szajbert
2
Lencsés, Géczi, Borbás, Kiss, Saliji
Bereczki, Maklári, Reiter, Németh P., Farkas
3
Hoffmann, Bontovics, Németh Á., Hegyi Á. Z., Horváth D.
Virág, Pichler, Schellin
4
Hrajnoha, Léránt, Hegyi D., Fodor Zoltán
Fekti Bálint, Ancsin János
E
Dobos Tamás, Horváth Csaba
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 20:25 FTC Pilcsik Hrajnoha Dancsfalvi
0-2 44:11 FTC Pilcsik Dancsfalvi Hrajnoha
0-3 56:33 FTC Borbás Saliji Lencsés
0-4 58:33 FTC Saliji Kiss
33 Kapura lövések száma 29
2 Kiállításpercek 12
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum