Doviđenja gospođica!

   

Medgyes László felszerelésmenedzser ezúttal elsősorban arról számolt be, hogy a horvátok könnyed legyőzésén kívül mire jutott ideje szombaton a női válogatottnak. A dánok újabb győzelmével immár matematikailag is eldőlt, hogy második helyen végzünk ebben a selejtezőcsoportban, tehát nem jutunk tovább.

“Szombaton is a szokásos időrend szerint kezdődött a program, hiszen csak az utolsó játéknapon fogunk esti mérkőzést játszani a házigazdákkal. Azt már korábban eldöntötte az edzői stáb, hogy a délelőtti 30 perces átmozgató edzést lemondja, s helyette egy könnyű sétával egybekötött városnézést iktat a napirendbe. Így aztán reggeli után metróra szálltunk, s meg sem álltunk a főtérig, ahonnan egy könnyed sétával eljutottunk a kikötőbe. Itt megnéztük Cristóbal Colón (Kolumbusz Kristóf) emlékművét, aki 1492. május 12-én Santa Maria parancsnokaként a Nina és Pinta kíséretében indult emlékezetes útjára.

Erről az eseményről majd fél évszázadot követően a szép emlékű Neoton Família is megemlékezett. A kikötőből visszafelé vezető úton az érdeklődők megtekinthették a város piacát, amely méltán híres elképzelhetetlen gyümölcs, tengeri herkentyű és húsáru kínálatáról.

A felsorolhatatlan mennyiségű különféle gyümölcsöt nem csak ?egyszerűen? árulják, hanem néha már-már művészien elrendezett kollekciókban állítják a leendő vásárlók elé. Természetesen sok helyen vásárolhatunk különféle gyümölcs-mixeket, és italokat. A piac központi részét a tenger gyümölcsei foglalják el, majd ezt követően találkozhatunk a szárazföld gyümölcsivel, s végül, de nem utolsó sorban a húsárukkal. A tömeg szombat lévén feltűnően nagy volt, de sehol sem lehetett látni tolongó, lökdösődő embereket. Úgy néz ki, így is lehet vásárolni.

Miután visszaérkeztünk a szállásra, ebéd és egy rövid kis pihenő következett. A pihenő után már indult is a csapat a mai mérkőzésre, ahol ellenfelünk az a Horvátország volt, akikkel az utóbbi időben már többször megmérkőztünk, s szerencsére Ausztrália óta mindig sikerrel vettük ezt az akadályt. Itt azt is meg kell jegyeznem, hogy ellenük soha nem sikerült könnyed mérkőzést játszani, de erről azt hiszem majd az edzői értékelés nyújt részletesebb elemzést. Az öltözőnk ajtaját Ungár Rebeka által készített hímzés emlékezteti a csapattagokat az U18-as vb után született költemény egy sorára: “Álmunk, célunk, életünk.”

A mérkőzést követően visszatértünk a szállodába, majd vacsorát követően az érdeklődők egy fakultatív programon vehettek részt, melynek keretében megnéztük ? igaz, hogy a kései időpontra tekintettel csak kívülről ? a Sagrada Famíliát, majd egy közös fagyizás után ismét metróra szállva visszamentünk a szállásunkra.

Vasárnap esti mérkőzést játszunk, így több idő marad a fakultatív programokra, de ezekről sajnos most még nem írhatok, mert egy része meglepetés lesz a játékosoknak.

Végezetül csak annyit, hogy a dán csapat ma magabiztosan 6-0 arányban győzedelmeskedett a házigazdák felett. Ez az eredmény azért azt is jelzi, hogy nem szabad a spanyol csapatot könnyű prédának tekinteni még akkor sem, ha két osztállyal alacsonyabban mérkőznek a világbajnoki sorozatban.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum