GSAncsin megmondta

   

Manapság divat szembesíteni – elsősorban politikusokat – korábbi kijelentéseikkel. Mi az UTE edzőjével tettük ezt meg.

Az ilyen elemzések lényege, hogy az illető általában rosszul jön ki ezekből az összevetésekből. Most, hogy a bajnokság egynegyedénél tartunk, elővettem vezetőedzőnk, Ancsin János meccsek utáni nyilatkozatait. Nem az értékelésekre voltam elsősorban kíváncsi, hanem azt néztem meg, hogy milyen tanulságokat vont le a látottakból a jövőre nézve. Mit mondjak, gyakran félelmetesen bejöttek meglátásai.

Akkor nézzük a részleteket, alkalmanként beidézve az ellenfél edzőjét is.

2012.08.30 Edzőmeccs: HK Levice–Újpest 6:5 (büntetőlövésekkel)

A küzdőszellem, a csapategység olyan, amiért évek olyan dolgozunk.” Az első nyilatkozat, és nagyon sokkal biztatott. Eddig nem csalódtam, tényleg ezeket az erényeket látni a csapaton.

2012.09.04 Edzőmeccs: HK LeviceUTE 6:7 (büntetőlövésekkel)

„A két meccs alapján elmondható, hogy további időre, egy hónapra lesz szükség, míg a csapat igazán összeáll.” Tehát október elejétől lesz jó a csapat. Ancsin a jövőbe látott, szeptember 29-től jöttek a jó meccsek, a pontszerzések. „A védekezésen azonban van még mit javítani.” Sajnos, ez szintén nagyon bejött. Bár általánosságban is igaz, a gyengébbek sok gólt kapnak, tehát jobban kell védekezni.

Innen már Mol Liga:

2012.09.07 ASC Corona BrasovUTE 4:2  (0:1, 2:0, 2:1)

Sokat dolgoztak a fiatalok a felkészülés alatt és erős a csapategység: ebben van az erőnk.” A csapategység tényleg a legfőbb erényünk. A sok munka lassan meghozza az eredményét. „Csíkszereda ellen ugyanígy szeretnénk játszani.” Ez nagyjából sikerült is:

2012.09.09 HSC CsíkszeredaÚjpesti TE  5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

„…fiatal csapatunkban mindenkinek száz százalékot kell teljesítenie, ha eredményesek akarunk lenni.” Ez is örök igazság, de ránk különösen érvényes. De mit mondott a hazai edző? Timo Lahtinen (HSC):Az UTE egy jó csapat, fiatalok, jól korcsolyáznak, nem lesz könnyű dolga senkinek ellenük.” Az ellenfél edzője a hoki egyik őshazájából jött, a szakma professzora. Elhiszem, amit mondott.

2012.09.14 UTEDab.Docler 3:7 (1:1, 0:6, 2:0)

„Ez a mérkőzés négy perc alatt ment el, a második harmad első négy percében”. Ez is fontos mondat, ilyet azóta is többször láttunk. „Továbbra is tesszük a dolgunkat, és reméljük, mindenki látja, hogy ez a csapat, bár fiatalabb, mégis jobb, mint az elmúlt évek Újpestje.” Látjuk. És nem csak mi, az ellenfél trénere is látta: Szilassy Zoltán, Dab.Docler: „Tavaly óta erősödött egyébként az Újpest, biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben okoznak még fejtörést.” Remélem, ő is jó jósnak bizonyul.

2012.09.16 Miskolci JJSEUTE  5:0  (1:0, 1:0, 3:0)

„A harmadik harmad elején szerettünk volna pontot rabolni, ezért kockáztattunk, és sajnos nem jött be, akkor kaptuk a gólokat”. A lövésarány harmadonként 12:4, 14:5, 16:13. „Úgy gondolom, hogy az idén jó csapatunk lesz.” Ancsin nem csak reméli, ez a kijelentés annál több. Most, 3 pont megszerzése (és 6 másik elvesztése) után én is így gondolom, és így is látom.Persze, ez a jó csapat az elmúlt két évhez viszonyít. Tim Kehler (vezetőedző, Miskolc): „Az Újpest kapusa remekül védett”. Pleszkán volt soron, de idén mindkét kapusunk remekül teljesít. Ebben feltétlenül előreléptünk.

2012.09.17 Ice Tigers Nové ZámkyUTE  7:1  (0:0, 6:1, 1:0)

„Nagyon jó első harmadot játszottunk, viszont a második harmadainkkal nagy baj van…” Ilyen volt korábban, és sajnos később is előfordult. A rövidzárakról le kell szokni! (Milyen könnyű ezt leírni…) Robert Spisák, HC Nové Zámky: „Az utolsó 20 percre feljött az Újpest, sokkal nehezebben kerültünk helyzetbe.” Hát igen, bár ők akkorra már megnyerték a meccset.

2012.09.23 UTEHC Nové Zámky  1:4  (0:1, 1:2, 0:1)

„..amíg a támadójátékunkon és a helyzetkihasználásunkon nem javítunk, addig nem csak, hogy a kitűzött célt nem érjük el, de a csapat, a játékosok sem lépnek előre.” A csatárok most sem fényeskedtek. Ancsin már tudta, milyen lesz a következő meccs?

2012.09.24 UTEDab.Docler  0:4 (0:0, 0:2, 0:2)

 „Ők 20 kilóval nehezebbek, erősebbek, mint mi, és bedaráltak minket.” Ezzel egyelőre nincs mit kezdeni. Egy fiúból 23-24 éves korára lesz erős férfi, akkorra gyűlnek össze az izmok és a kilók. Ez a természet rendje. A fiatal Újpest rendre fizikai fölényben lévő ellenfelek ellen áll ki egy ilyen erőt kívánó sportban. Nagyon komoly hátrány. A következő két mondat nagyon durva, már-már csatáraink tehetségét kérdőjelezi meg. „Úgy néz ki, legnagyobb bajunk a góllövéssel van. És ez azért nagy probléma, mert úgy gondolom, ezt nem lehet megtanítani.” Az ellenoldal edzője nagyon szépeket mondott rólunk. Hinnünk kell neki, a meccs alapján nem szorult rá arra, hogy feldicsérje ellenfelét. Szilassy Zoltán (Dab.Docler): „Az UTE csapata egyébként nagyon becsületesen dolgozik, rendesen végigkorizzák a meccset, csak még fiatalok. Sokat kell még tanulniuk, remélem, kitart a türelmük és a lelkesedésük. Úgy gondolom, van fantázia a csapatban.”

2012.09.28 Ferencváros-ESMTKUTE  6:5 bü. (1:2, 1:1, 3:2, 0:0, 1:0)

Ancsin kemény bírálata hatott, nagyon beindultak a csatárok! Eddig hét meccsen hét gólt lőttünk, most rögtön ötöt! Hárompontos győzelmet hagytunk Pesterzsébeten.” Tekintsünk csak vissza s szeptember 4-ikén elmondottakhoz! Pár nap és letelik az ígért egy hónap. Igen, van csapatunk!  Mindhárom játékrészben vezettünk két góllal, mégsem sikerült győzni.„Ennek a fiatal csapatnak még meg kell tanulnia megnyerni is a meccseket!” Ancsin nagyon a közeljövőbe látott. Még mindig nem tanultuk meg ezt a leckét! „Az ötödik gólunk viszont megmutatta, hogy azért van ebben a csapatban erő és ráció.”  

2012.10.02 UTEMiskolci JJSE  2:3 hu. (0:1, 1:0, 1:1, 0:1)

“Ezen a meccsen jobbak voltunk, mint a Miskolc, kidobtunk a zsebünkből két pontot…” Sokáig emlékezni fogunk erre a meccsre. 59:59-nél egyenlítettek, valódi drámát láttunk. „Úgy látom, hogy végre felvettük a nagy csapatok ritmusát. Nagyon sokat dolgozunk a játékosokkal fejben, hogy egy-egy harmad jó játék után ne jöjjenek a rövidzárlatok, amikor két perc alatt 3-4 gólt kaptunk.” A ritmus megvan, mostantól valóban bátrabban, tartással, önbizalommal léptünk jégre. De a rövidzárlatok – azok továbbra is fenyegetnek. Tim Kehler, Miskolci Jegesmedvék: „Tiszteletreméltóan játszottak az újpestiek ma, hajtottak, és remekül védekeztek emberhátrányban.” Dicséretet kaptunk, rászolgáltunk. Ez sem udvariassági gesztus volt.

2012.02.05 UTEHSC Csíkszereda  0:3  (0:0, 0:3, 0:0)

„..nem elég egy-két meccsre koncentrálni. Nekünk tízből tízszer a maximumot kell hozni, mindig 100, vagy inkább 120 százalékot kell teljesítenünk, ha nyerni akarunk!” Két jó meccs után egy erősebb ellenfél ellen kicsit összezavarodtunk, visszatért a csúnya második harmad. De az ellenfél is értékel minket:  Timo Lahtinen, HSC Csíkszereda: „Veszélyes csapat az Újpest, úgyhogy tényleg örülök, hogy immáron másodjára is sikerült nyerni ellenük.”

2012.02.07 UTEASC Corona Brasov  1:2 bü. (1:0, 0:0, 0:1, 0:0, 0:1)

„Ez a harmadik vagy negyedik olyan meccsünk, ami nyerhető lett volna. Egyre jobb a védekezésünk, egyre jobban építjük fel a támadásainkat – csak hát ugyanúgy nem megy a góllövés.” A korábbiakból visszaidézhetjük a kevés lőtt gólt, valamint még mindig nem tanultunk meg győzni. Túlságosan elszoktunk a sikertől. Ancsin szerint is „nagyon megérdemelnénk már a győzelmet” Mi, szurkolók is megérdemelnénk. Nagyon szeretnénk ünnepelni! A Brassó edzője is látja a fejlődést. Kimondottan jólesett, amit mondott. Greg Lindqvist, ASC Corona Brassó: „Az Újpest idén tízezer százalékkal jobb, erősebb csapat, mint tavaly. Tavaly nem okoztak senkinek túl sok nehézséget, idén viszont keményen meg kell szenvedni velük.”

2012.10.09. Miskolci JegesmedvékUTE   5:3  (3:0, 2:1, 0:2)

„Foghatnánk az elmúlt idők megterhelő sorozatmérkőzéseire, de tény, hogy tíz perc alatt három gólt kaptunk…” Ugye a rövidzárlatok. „…talán a szerencsének és a küzdeni akarásunknak köszönhetően (…) a mérkőzés végére felkapaszkodtunk, és megpróbáltunk mindent megtenni az egy pontért.

Most itt tartunk. Van egy lelkes, harcos csapatunk, amelyik egyre jobban összeáll, de vannak elátkozott periódusaink, és még mindig nem tanultunk meg győzni. Ancsin János szavait az eddigi történet hitelesíti. Az első győzelem neki is, a csapat tagjainak is és nekünk, Újpest szurkolóknak is nagyon hiányzik!

Hozzászólások (10)

 1. budapestijeti
    #1
  budapestijeti,   

  Holnap Érsekújvár elesik! :)

 2. eszel
    #2
  eszel59,   

  @budapestijeti: Megesik,hogy a százlábú is elesik - de úgy érzem nem ma és nem Újpesten.

 3. eszel
    #3
  eszel59,   

  Még emlékszem,hogy mi is hasonló utat jártunk be.Először Provident csapat voltunk( sokszor csak egy kicsi hiányzott...)aztán jött pár győzelem-köztük néhány bravúrnak mondható-később már senki nem mehetett(vagy jöhetett) biztosra ellenünk,s mostanra elértük,hogy ...vagyunk, amilyenek vagyunk.
  Sok sikert az Újpestnek - főleg a "többiek"ellen!

 4. Da-weed
    #4
  Da-weed,   

  Nekem is ez tűnt fel, hogy (még) hiányzik az "Úttestből" a 60 perces koncentráció. Persze lehet, hogy ehhez köze van annak is, hogy fizikálisan (még) nem értek fel a liga erősebb csapataihoz és elfáradnak a meccsek végére. De az irány jó, pontok is csöppennek már. Nem szabad feladni, itt ez lehet a kulcs. Schellint meg "püföljétek", hogy lőjön gólokat! =D A "Fagyiban" is ment neki.

 5. uteapu
    #5
  uteapu,   

  Nincs is semmi baj Jani nyilatkozataival. A baj máshol van.

 6. kissbarni
    #6
  kissbarni,   

  @uteapu: Szerintem sokunkat érdekeli, hogy mire gondolsz. Tényleg kiváncsi vagyok.
  Egyébként Ancsin János tényleg van olyan szakember (még ha kicsit elfogult is
  :-)), hogy mérvadó lehet az ítélete.

 7. eszel
    #7
  eszel59,   

  @uteapu: "Oszkár tudja,de nem mondja."
  "Uteapu" tudja,de miért nem mondja?

 8. eszel
    #8
  eszel59,   

  @uteapu: Közben rájöttem,hol a baj:"odaát".(???)

 9. celebesz
    #9
  celebesz,   

  @kissbarni: Kicsit elfogult :) Inkább nagyon!!!
  De azok a szurkolók is, akik az elmúlt két évben kinn maradtak a Megyerin. Nem is lehet másként: ahogy a csapat beleállt minden pofonba, a legnagyobb zakókba, mégis meccsről-meccsre egyre javult és küzdött-dolgozott lelkesen, azt szerintem csak tisztelni lehet. Nagyon jó érzés mérkőzést nyerni (szoktunk is nosztalgiázni eleget a lelátón!), de nekem a legjobb mégiscsak az, hogy itt mindenkit csak szeretni lehet. A tegnapi győzelem után meg pláne biztos, hogy megérte kiböjtölni!

 10. Badger
    #10
  Badger,   

  Szimpatikus csapat vagytok! Nálunk is volt azóta pár nehéz meccs (6:4) csak hát nem tudjátok tartani a formátokat (10:0). Tetszik az UTE játéka. Néztem a TV-ben a FTC-UTE meccset, ahol büntetőkkel nyert az UTE, egy nagyon pörgős, élvezhető hoki láttam. Csak így tovább.

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 22., szombat
EBYSL 13:10 OHCHKB 6-1VÉGE
EBJL 14:30 RBSAVS 1-6VÉGE
KK 14:30 MISGAL 5-1VÉGE
EBJL 16:00 KACVAS 8-2VÉGE
EBJL 16:00 MARMAC 3-6VÉGE
EWHL 16:00 KMHSAE 3-2 HVÉGE
EBJL 16:10 VSVETO 6-2VÉGE
EBYSL 16:10 VASZNO 5-4VÉGE
EBJL 16:25 OHCUTE 1-4VÉGE
EBEL 17:30 AVSHCB 2-4VÉGE
EBJL 18:00 VICDMJ 5-2VÉGE
EBYSL 18:00 RBSAVS 5-4 HVÉGE
KK 18:00 TYCJES 1-2 HVÉGE
EBYSL 18:15 TRKMAC 3-2VÉGE
MOL 18:30 DABMAC 6-5VÉGE
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
NHL 01:30 MTLPHI 
  • SPÍLER TV
U18 18:40 AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
EBJL 19:00 MACDMJ 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk