Visszavágna hazai vereségéért a Dab.Docler

   

Nem lesz egyszerű egyik csapatnak sem a vasárnap esti HSC Csíkszereda-Dab.Docler mérkőzés. A HSC Csíkszereda erősen megfogyatkozott az utóbbi időben, és nem segített rajtuk az sem, hogy továbbra sem lehetséges az átjárás a farmcsapat és a nagycsapat között. Így sérülések, eltiltások miatt alig maradt hadra fogható játékosa Timo Lahtinennek, így éppen hogy ki tud állni a csapat a kötelező minimális látszámmal. Egészen más nehezíti a dunaújvárosiak életét, akik péntek este még rangadót játszottak a Miskolccal, szombat reggel indultak útra, valamikor késő este érkeznek meg Csíkba, és vasárnap már rangadót játszanak. A Dab.Docler hibátlan mérlegén két folt esett a szezonban, az egyik éppen a HSC Csíkszeredától hazai pályán elszenvedett vereség. Van tehát oka Stephan Lundh csapatának is arra, hogy komolyan vegye a mérkőzést.

“Elég régóta dolgozom a jégkorongban, de még nem esett meg velem az a hihetetlen helyzet, hogy szinte nem maradt játékosom – mondta Timo Lahtinen, a HSC Csíkszereda finn mestere. – A lehető legerősebb ellenfél érkezik hozzánk, miközben összesen két egészséges védőjátékosom maradt, és alig háromsornyi csatárom. Velük kell jó eredményt elérnünk a Dab.Docler ellen. Nagyon fontos lesz, hogy jól osszuk be az erőnket, és mindenki kivegye a részét a védőmunkából, hogy a kevés védőnk időnként levegőhöz juthasson. Ezek mellett nagyon fegyelmezetteknek kell lennünk, nem kockáztathatunk újabb kieső játékosokat. Annyit ígérhetek, hogy nem adjuk olcsón a bőrünket.”

“Nagyon oda kell figyelnünk vasárnap, hiszen egyik legnagyobb ellenfelünkhöz látogatunk – mondta Szilassy Zoltán, a Dab.Docler másodedzője. – Szeretnénk visszavágni a HSC-nek a hazai pályán elszenvedett vereségünkért. Nem lesz ez egyszerű, mert a csíkiak több pontot vesztettek eddig, mint szerették volna, így minden pontra szükségük van. Két helyen változik a keretünk a legutóbbi mérkőzéshez képest, Tőkési és Strenk otthon marad, mindketten az utánpótlás-csapataink mellett edzősködnek, és ott van feladatuk a hétvégén. Így hét védővel utazunk, Strenk helyén pedig Szabados fog játszani. Papp Csaba már elkezdte a jeges edzéseket, de mérkőzést még nem játszhat, így ő is otthon maradt.”

HSC Csíkszereda–Dab.Docler 4-3

   

Rendkívül bután játszott a listavezető, így nem is lehetett más a vége, mint újabb vereség a tartalékos HSC Csíkszeredától. Már a negyedik percben megszerezte a vezetést a HSC, ekkor Molnár Zsolt lépett ki, és a korong némi szerencsével bár, de Sevela kapujába jutott. A 14. percben kettős emberelőnyhöz jutott a hazai csapat, és még mielőtt az első kisbüntetés lejárt volna, Novak kotort be egy lecsorgó korongot közvetlen közelről. A harmad vége előtt Szappanos szépített előnyben, így egyetlen gólos előnnyel mentek pihenni a csapatok. A második harmad elsősorban a sok felesleges kiállításról és a fegyelmi büntetésekről maradhat emlékezetes. Előbb Peterdi kapott 10 percet, aztán Vaszjunyin küzdött ki magának előbb 10, majd 20 perces fegyelmit. Gól is született, nem meglepő módon a fegyelmezettebb és összeszedettebb HSC érte el ezt. Az utolsó20 percben összeszedettebben játszott a Dab.Docler, és sikerült is kiegyenlítenie, de a büntetőkkel végül a HSC nyert, a 65 perc történései alapján megérdemelten.

Timo Lahtinen, HSC Csíkszereda: “Ma a MOL Liga talán legjobb csapatával találkoztunk és ennek megfelelően készültünk a meccsre. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, ma két hátvéddel játszottunk és két csatár segített nekik. A szükség mindenkiből kihozta a maximumot, jól védekeztünk és a helyzeteinket jól hasznosítottuk. Ma mindenki pontosan azt csinálta a jégen, amit kértem tőle. Úgy érzem megérdemelten nyertünk és megint meg tudtuk mutatni, hogy habár kevesen vagyunk de számolni kell velünk a végén.”

Stephan Lundh, Dab.Docler: “Sajnos ma elhullajtottunk két pontot Szeredában, mert gyakorlatilag csak a harmadik harmadban játszottuk azt, amit mi tudunk, akár tempóban, akár agresszivitásban akár minden más tekintetben. Mindig elmondjuk, hogy hatvan percet kell játszani, ma negyven is elég lett volna, de a húsz az nem volt elég, csak egy ponthoz. Úgy gondolom nagyon jó teljesítmény volt a harmadik harmadban három egyről felállni, nincsen semmi probléma, ma sajnos itt hagytunk két pontot ezt megpróbáljuk kompenzálni holnap Brassóban. Most már nem foglalkozunk a mai meccsel csak holnapra koncentrálunk.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 950 néző. Játékvezetők: Gergely, Lascar, Redai, Butucel.
Kozuch: 93,5% (Ruczuj)
K
Sevela: 81,0% (Kiss T.)
Szőcs, Molnár Sz., Novák, Hurtaj Lubomir, Mihály
1
Kiss D., Lindgren, Szappanos, Galanisz, Pavuk
Kósa, Péter, Bíró O., Tranca, Becze
2
Hüffner, Chvatal, Azari, Vaszjunyin, Peterdi
Molnár Zsombor, Bálint, Molnár Zsolt, Moldován
3
Nagy R., Erdélyi P., Somogyi, Gröschl, Kiss Á.
4
Mestyán, Szabados, Papp V., Virág
Lahtinen Timo, Antal Előd
E
Lundh Stephan, Szilassy Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:09 SCC Molnár Zsolt Molnár Zsombor
2-0 14:54 SCC PP2 Novák Molnár Sz. Hurtaj Lubomir
2-1 18:36 DAB PP Galanisz Kiss D. Lindgren
3-1 37:37 SCC Molnár Zsombor Szőcs Moldován
3-2 45:42 DAB Gröschl Szappanos Hüffner
3-3 52:53 DAB Galanisz Pavuk
4-3 65:00 SCC GWS Molnár Zsolt
21 Kapura lövések száma 46
12 Kiállításpercek 60
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum