Kihasználni és megtörni a Hala Tivoli átkát

   

Mind a négy hazai mérkőzését elvesztette az Olimpija Ljubljana az EBEL-szezonban. Jan Mursak és DeVirgilio azonban jelentős erősítésnek számít, és csakugyan, a szlovénok az utóbbi időben eredményesebbek, mint az elején voltak. Az Olimpija szlovén NHL-ese még nem lőtt gólt az eddigi négy meccsén, de 10 gólpassza és +9-es plusz-mínusz mutatója jelzi, nagyon komollyá vált vele a ljubljanaiak első sora. A Fehérvárnak az előző szezon negyeddöntője után van miért törlesztenie a szlovén fővárosban. Mert bár az alapszakaszban mindháromszor Sofronék nyertek Ljubljanában, ezt a rájátszásban visszakaptuk, éppen ennyiszer győztek Pancéék a playoffban ellenünk.

“Dolgoztunk keményen az egész héten, folytattuk a már az előző időszakban megkezdett munkát ? mondta Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője a Jégkorongblognak. ? Hála istennek mindennel tudtunk foglalkozni alaposan, mert egészében nézve működött a játékunk Salzburgban. De természetesen Ljubljanában legalább annyit kell nyújtanunk a pontszerzéshez, mint legutóbb, és ez nem lesz könnyű.

Fontos, hogy ugyanolyan hatékony maradjon a védekezésünk és a támadásunk is, mindkettő a kiváló letámadásunkból indult ki az előző mérkőzésen. Most is hasonlóra törekszünk. És legalább ilyen hatékonysággal kell a helyzeteinket is kihasználnunk.

A sorokban kisebb változás lesz, mivel Tyler Metcalfe megsérült, elképzelhető, hogy még vasárnap sem játszhat. Így eggyel több fiatal kerül a csapatba. Hajós Roland minden bizonnyal előrelép a harmadik sorba, Kovács és Sikorcin mellé. A 13. csatár pedig Németh Attila lesz.

Sille Tamás térde folyamatosan javul, de csak akkor kezdheti el a teljes terheléses edzéseket, ha 100%-osan gyógyult a sérült testrésze. Egy korai visszatérés nagyon sokba kerülhetne, ezért még csak külön edz, és most már az is elképzelhető, hogy még jövő héten sem térhet vissza a csapatba. A kapuskérdés csak a mérkőzés előtt dől el ezúttal.”

Ocskay Gábor szakosztály-igazgató a viharos hetek után némileg nyugodtabb néhány napon lehet túl, csapata eredményes időszakon van túl. “Szerencsére a legutóbbi 3 mérkőzésen 5 pontot szerzett a csapat, ez jó dolog, ami örömre ad okot. A salzburgi győzelem komoly fegyvertény, főleg hogy ha az előző meccs 0-6-os utolsó harmada jut az eszünkbe.

Az eredmények ellenére játékban sokkal többet várok a csapattól, úgy érzem, ennél jelentősen több van a csapatban. Fontos győzelmet arattunk pénteken hazai pályán az Innsbruck ellen, de nem játszottunk jól. A salzburgi meccset élőben nem láttam. Szóval megyünk tovább, várom az egyre jobb teljesítményeket.”

Olimpija Ljubjana

19:15

Sapa Fehérvár AV19

EBEL. Ljubjana, 2012. október 12. Játékvezetők: Podlesnik, Smetana, Dreier, Smeibidlo.
Kuhn (Boh) K Munro (Bálizs)
Coulombe, Thomas, Mursak, McBride, D’Alvise 1 Horváth, Tokaji, Sofron, Vas M., Ladányi
Ratchuk, Grahut, DeVergilio, Music, Z. Pance 2 Hetényi P., Pratt, Banham, Johansson, Mihály Á.
Dervaric, Cvetek, Ankerst, Hocevar, Freeman 3 Pozsgai, Durco, Kovács Cs., Sikorcin, Hajós
Groznik, Erman, E. Pance, Verlic, Ropret 4 Orbán, Magosi, Bailey, Benk, Németh A.
Bojan Zajc E Kevin Primeau

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum