Papp Szabolcs 6 meccsre eltiltva

   

Ütővel sújtott Meretei Márkó fejére. A mérkőzésen megúszta a végleges kiállítást, de a fegyelmi bizottság november 4-ig eltiltotta.

“A Mol Liga fegyelmi bizottsága (fb) megvizsgálta a 2012. október 5-i UTE?HSC Csíkszereda Mol Liga-mérkőzés 3. harmadában történt esetet, a rendelkezésre álló videófelvételt, a mérkőzés jegyzőkönyvét, valamint a felvett sérülés regisztert, és a következő határozatot hozta:

A HSC Csíkszereda 33-as játékosának, Papp Szabolcsnak a játékjogát felfüggeszti csapatának következő 6 (hat) mérkőzéséről.

Indoklás:

A videófelvételen egyértelműen látható, hogy eleinte a két 33-as számú játékos küzd a korongért, majd az UTE 33-as játékos botja felcsúszik fejmagasságba, amit szemmel láthatóan megtorol a bottal fejre ütéssel a HSC 33-as játékosa. Akciója egyértelműen az ellenfél játékosa ellen irányult és nem a korong megszerzését célozta, teljes erővel történt, tekintet nélkül arra, hogy ez súlyos sérülést okozhat. Az akció nyomán az UTE 33-as játékosa megsérült, nem tudta folytatni a játékot.

Az eset súlyosságára és sérülésveszélyes voltára tekintettel hoztuk a fenti ítéletet. A Mol Liga fegyelmi szabályzata értelmében ez az akció 0?16 mérkőzéses eltiltást tesz lehetővé.”

A fegyelmi határozat értelmében Papp Szabolcs pénteken kihagyja a Brassó elleni rangadót és vasárnap is hiányzik majd a DAB-meccsen. Ezt követően két Miskolc- és egy-egy DAB- és Fradi-meccsen nem áll a HSC Csíkszereda rendelkezésére. Legközelebb november 4-én játszhat a Mol Ligában, akkor az Érsekújvár érkezik Erdélybe.

Érdekes, hogy a vétkes a mérkőzésen még kétperces büntetést sem kapott az esetet követően, nyilvánvalóan a négy játékvezető nem látta a váratlan és gyors mozdulatot. Az fb ugyanakkor figyelembe vette az IIHF irányelveit, amelyek néhány éve első helyen emelik ki, hogy a játékosok fejre, nyakra irányuló támadásait meg kell akadályozni. Aki ezen szabály ellen vét, súlyos büntetést érdemel.

Meretei Márkót az ütés fültövön érte, arcán dudorok, zúzódások keletkeztek, sérülése 8 napon túl gyógyul. Súlyos agyrázkódást szenvedett, első körben egyhetes teljes pihenőt írt elő számára az orvos, még az edzés sem engedélyezett számára. Nem tudni, mikor léphet jégre legközelebb.

Az esetről készült felvételt is megmutatjuk, valamint kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére az eltiltás mértékével kapcsolatban.

Mi a véleménye Papp Szabolcs büntetéséről?

  • Kevés (57%, 50 szavazat)
  • Megfelelő mértékű (32%, 28 szavazat)
  • Sok (11%, 10 szavazat)

Összes szavazat: 88

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum