Egy csapat voltak, most egymással játszanak

   

Először látogat Érsekújvárra a Ferencváros az aktuális szezonban. Az elmúlt két mérkőzésen mindkét csapat 3-3 pontot szerzett ugyanazon ellenfelek ellen. Hazai pályán az Érsekújvár rendes játékidőben legyőzte a Brassót, idegenben simán kikapott a Dunaújvárostól. A ferencvárosiak egy pontot hoztak el a Dab.Docler otthonából, majd hazai környezetben büntetőkkel nyertek a Brassó ellen. A zöld-fehérek mindkétszer háromgólos hátrányból álltak fel. Ennek alapján szakértő legyen a talpán, aki képes megjósolni a néhány éve még közös csapattal induló két klub pénteki összecsapásának kimenetelét.

“Rendben van a csapat a holnapi mérkőzés előtt – írta előzetesében Sucharda Ferenc érsekújvári klubelnök –, nincs sérültünk. Készülődünk a Fradi ellen az első hazai mérkőzésünkre. Remélhetően a csapat Dunaújvárosban hagyta a rossz formáját, és újra saját játékunkat fogjuk mutatni a jégen. El kell felejteni gyorsan a keddi mérkőzést. Ha összeáll a csapat, akkor minden ellenfél ellen van mit keresnünk. Úgy néz ki, a Ferencváros jobban játszik idegenben, mint otthon, hiszen győzött Csíkszeredában és pontot szerzett Dunaújvárosban. Ezért vigyáznunk kell, mert az összes mérkőzés fontos és nehéz. Reméljük, hogy ellenfelünket pont nélkül engedjük pénteken haza.”

“Jó játékot várok Érsekújváron – mondta blogunknak Dobos Tamás, a Ferencváros-ESMTK edzője –, remélem, folytatjuk az utóbbi időben mutatott tendenciát, és fel tudunk nőni a feladathoz. Nehéz lesz, mert minden csapat megszenved Érsekújváron, de bízom abban, hogy meg tudjuk őket szorongatni. Nem tervezek nagy változásokat a sorok összetételében a Brassó elleni meccshez képest. Új sérültjeink nincsenek, Hrajnoha elkezdte a munkát, az esti edzésen kiderül, tudja-e vállalni a játékot. Mellette egyedül Berta sérült még. Új cseh kapusunknak is volt egy kisebb ízületi sérülése, ami miatt a Brassó ellen nem ő védett, de úgy tűnik, rendbe jött, úgyhogy ő kezd a kapuban.”

HC Nové Zámky–Ferencváros 3-2

   

Szoros mérkőzést játszott a Ferencváros-ESMTK Érsekújváron, de nem sikerült pontot szereznie. A jobb második harmadbeli játék a hazaiak javára döntött. Az első harmad kiegyenlített játékot hozott, amelyben Ruzicka vezető góljára Gergely Csaba válaszolt. A második harmad elején emberelőnyből növelte az előnyt a szlovákiai csapat, Joanidis volt a gólszerző. Tíz perccel később Stefánka növelte az előnyt. Fordulás után sokáig nem esett újabb gól, de az 53.perc végén ez is összejött, Németh Ádám révén a vendégcsapat volt eredményes, ezzel felcsillant a pontszerzés reménye. Újabb gól azonban nem esett, hiába hívta le Dobos Tamás edző Meravy kapust is a befejezés előtt. Végül egyetlen góllal az Érsekújvár bizonyult jobbnak.

fotó: HC Nové Zámky

Robert Spisák, HC Nové Zámky: Hullámvölgyben van most a csapatom. Ma görcsösen játszottunk, például kihagytunk három óriási helyzetet is. De a csapatom harcolt, küzdött a győzelemért. Köszönöm a játékosoknak. Nem szabad ennél mélyebbre kerülnünk, meg kell találnunk a javulás útját. Köszönöm közönségünk támogatását.

Dobos Tamás, Ferencváros-ESMTK: Nagyon érdekes mérkőzés volt, jó színvonallal. Sajnos mi egy kicsit többször hibáztunk, és a másik oldalon több nagy helyzetet is kihagytunk. Összességében meg vagyok elégedve a csapatom teljesítményével a második helyezett otthonában.

Erste Liga, Érsekújvár, 399 néző. Játékvezetők: Sós, Varjú, Gangel, Székely.
Beno: 92,6% (Zima)
K
Meravy: 90,9% (Szőke)
Baron, Árvay, Uhnák, Stefanka M., Caladi
1
Győri, Revák, Gergely, Dancsfalvi, Pilcsik
Sucharda, Joanidis, Ruzicka, Dobry, Barcak
2
Lencsés, Géczi, Borbás, Kiss, Saliji
Lehocky, Hrudík, Varga, Stefanka O., Goga
3
Hoffmann, Bontovics, Németh Á., Hegyi Á. Z., Horváth
Král, Kukla, Klobucnik, Púchovsky, Tarnóczy
4
Hrajnoha, Léránt, Hegyi D., Fodor Z.
Spisak Robert, Miroslav Stefanka
E
Dobos Tamás, Horváth Csaba
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:02 NZÁ Ruzicka Joanidis
1-1 18:22 FTC PP Gergely Saliji Dancsfalvi
2-1 21:12 NZÁ PP Joanidis Barcak Ruzicka
3-1 31:10 NZÁ Stefanka M.
3-2 52:42 FTC Németh Á. Hegyi Á. Z.
33 Kapura lövések száma 27
10 Kiállításpercek 8
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum