Három sor maradt mindkét erdélyi csapatban

   

A forduló legpikánsabb összecsapása a Brassó–HSC Csíkszereda mérkőzés lesz. A két klub magas hőfokon vívja csatáit a pályán kívül, remélhetőleg a feszültségből csak annyi kerül át a jégre, amennyi egy jó iramú, élvezetes és színvonalas mérkőzéshez szükséges. Telt ház várható, a meccset Magyarországon és Romániában is közvetíti a Digi Sport.

A HSC Csíkszereda érkezik kedvezőbb előjelekkel, hiszen legutóbbi két meccsét emlékezetes előzmények után megnyerte. Ezzel szemben a Brassó legutóbbi három meccsén összesen három pontot tudott szerezni. Mivel ez a mérkőzés egyben román bajnoki is, ezért a két kapuban nem állhatnak légiós kapusok.

A két csapat kapcsolata igen szövevényes. Kezdve onnan, hogy Petres Tivadar szándéka ellenére hónapok óta nem tud átigazolni a HSC-től a Brassóba, mert a csíkszeredaiak álláspontja szerint érvényes szerződés köti hozzájuk, folytatva a sort azzal, hogy a Brassó megóvta a HSC mérkőzéseit, mivel néhány játékos jogosulatlanul szerepelt a szeredaiaknál. Ebből kifolyólag előbb 8 játékos játékjogát felfüggesztette a Mol Liga versenybírósága, majd három meccs végeredményét 5-0-val az ellenfélnek igazolta, ami ha jogerőre emekedik, a HSC négy pontjába kerül. Mindeközben 4 játékost visszaigazolt a HSC az ISK-tól, a Brassó szerint szabálytalanul, ennek ellenére ők újra játszhatnak  a Mol Ligában. Petres viszont továbbra sem.

“Mit is mondhatnék, ami nem hangzik unalmasan?! – mondta blogunknak Greg Lindqvist, a Brassó svéd mestere. – Jelenleg még mindig jobban hasonlítunk egy kórházi osztályra, mint egy jégkorongcsapatra. Nagyon nehéz dolgunk lesz, igazi rangadó vár csapatomra. Továbbra is sérült, illetve nem játszhat Bonar, Dávid, Petres, Basilidesz, Bálint, Antal és Veress. Annak is nagyon fogok örülni, ha a hét sérültem mellett három sorral fel tudunk majd állni. Ebből adódóan a sorokról sem tudok egyelőre mit mondani, a péntek délelőtti edzés után derül ki, kire hol számíthatok. Bízunk a hazai pálya erejében, a szezonban eddig egy hazai meccsünkön sem hagytuk el vesztesen a pályát 60 perc után.”

Fotó: Kiss János (HSC Csíkszereda)

“Duplán fontos lesz a pénteki rangadó, mert román bajnokinak is számít – mondta blogunknak Antal Előd, a HSC másodedzője. – Itt csak egy oda-vissza forduló után márciusban játsszuk az elődöntőket, ahol el szeretnénk kerülni a Steauát. Sok törleszteni valónk van a Brassóval szemben, mi a pályán szeretünk revánsot venni. A csapattal sokat foglalkoztunk, leginkább mentálisan. Kevesen maradtunk a sérülések és eltiltások után, éppen meglesz a három sorunk, de aki lesz, az maximálisan fog teljesíteni.

Három pontért megyünk Brassóba. A sorokban is alapos változtatásokat kellett végrehajtani, az első sorban Góga hátvédpárja Szőcs Szabolcs lesz, a második sorunk változatlan: Kósa, Molnár Szabolcs, Bíró, Tranca és Becze, míg a harmadik sor csatártriója Molnár Zsombor, Molnár Zsolt és Moldován Ervin lesz. Azt még nem döntöttük el, hogy mögöttük használjuk-e a Bálint, Péter hátvédsort vagy csak két hátvédpárt használunk rotálva a játékosokat.”

Brassó–HSC Csíkszereda 2-4

   

Először nem szerzett pontot hazai pályán a Brassó idén, és ez éppen a nagy rivális HSC Csíkszereda ellen történt.Enyhítette Lindqvist edző gondjait, hogy hosszú idő után játékra jelentkezett Rawlyk, de mivel a meccs egyben román bajnoki is volt, le kellett mondania Polc kapus szolgálatairól, és az évek óta tartalékkapus-szerepkört betöltő Fülöpre kellett bíznia a kaput. A másik oldalon hasonló okokból kimaradt az ugyancsak megkérdőjelezhetetlen Kozuch, helyette Ruczuj éllt a kapuba. Jó brassói kezdést követően Mihály Ede hűtötte le a hazai szurkolók kedélyét a 12. percben, amikor vezetést szerzett a vendégeknek.

Sokáig nem is változott az eredmény, több, mint félóra kellett a következő gólhoz, amelyet Becze Tihamér szerzett, Tranca átadásából. Ezt követően felpörögtek az események az utolsó 10 percre. Virág Csanád szépített, Hurtaj újra kétgólosra növelte az előnyt, Hietamaki révén újra felzárkózott a Brassó, de a kapus lehozatal megbosszulta magát, Becze Tihamér messziről talált az üres kapuba az utolsó előtti másodpercben, bebiztosítva ezzel a csíki győzelmet.

Fotó: ASC Corona Fenestela Brassó

Greg Lindqvist, ASC Corona Fenestela Brassó: Nagyon fáradt volt a csapatom ma, kiütközött az, hogy nagyon sok mérkőzést kellett kevés játékossal lejátszanunk. Úgy tűnik, a játékosaim még mindig nem hiszik el, hogy a HSC legyőzhető. Ezen még dolgoznunk kell. A második és a harmadik harmadot kontrolláltuk, sok helyzetünk volt, de nem sikerült a magunk javára fordítani a meccset, bár azt éreztem, reális esélyünk van a győzelemre. Nincs időnk búsulni, készülnünk kell, mert hétfőn a Dab.Docler jön Brassóba és győzni szeretnénk ellenük.

Timo Lahtinen, HSC Csíkszereda: Nem volt látványos mérkőzés. Úgy érzem, megérdemelten nyertünk, de sajnos újabb játékosunk sérült meg. Ma a kapitányunkat, Góga Attilát vesztettük el, aki az egyik legfontosabb láncszem a csapatban. A vasárnapi, Dab.Docler elleni meccsünkre alig maradt védőnk.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 800 néző. Játékvezetők: Lascar, Marius, Toparceanu, Trandafir.
Fülöp Rajmond: 92,3% (Cergő)
K
Ruczuj: 93,9% (Fülöp Róbert)
Wehrs, Rawlyk, Virág, Zsók, Péter R.
1
Szőcs, Góga, Novák, Hurtaj, Mihály
Nagy Cs., Hietamaki, Fodor, Borsos, Imecs
2
Kósa, Molnár Sz., Bíró O., Tranca, Becze
Laczkó, János, Mihailescu, Péter Zs., Lőrincz
3
Péter L., Bálint A., Molnár Zsolt, Moldován, Molnár Zsombor
Mastaleriu, Molnár A.
4
Lindqvist Greg
E
Lahtinen Timo, Nagy Béla
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 11:48 SCC Mihály Hurtaj
0-2 44:21 SCC Becze Tranca
1-2 52:59 BRA PP Virág Rawlyk
1-3 54:07 SCC Hurtaj Novák
2-3 54:37 BRA Hietamaki
2-4 59:59 SCC EN Becze Tranca
33 Kapura lövések száma 40
16 Kiállításpercek 8
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum