Sundh kómába esett

   

A svéd élvonal rangadója félbeszakadt. 16 percig élesztették a játékost, de csak a kórházban tért magához.A Lulea-HV71 meccs 3. harmadában 1-1-es állásnál látszólag nem kritikus szituációt követően Oscar Sundh, a vendégek válogatott szélsője egy szabályos ütközés után szerencsétlenül verte be fejét a palánkba, majd onnan úgy esett a jégre, hogy újabb súlyos ütés érte. Először úgy tűnt, mintha magánál lenne, de amikor rángatózni kezdett, látszott, komoly a baj. Pillanatokkal később mozdulatlanná vált. 16 percig élesztették a jégen, injekciókat, oxigént kapott, de csak a kórházban tért magához.

A mérkőzés félbeszakadt, az események hatása alatt csapata nem vállalta a folytatást, és a játékvezető elfogadta ezt. A közönség tapssal jutalmazta a bölcs döntést.

A svéd játékos a kórházban magához tért, az alaposan vizsgálatok még elemzésre várnak, de úgy tűnik, semmilyen komolyabb szervi elváltozás nem történt, nem sérült kritikusan, nincsenek törései, a nyaka sem károsodott. Nagyon erős agyrázkódást szenvedett, az orvosok szerint annak hatására lépett fel a kómás állapot, hogy nagyon rövid időn belül két hatalmas erejű ütés érte a fejét.

Biztató az is, hogy ahogy magához tért Sundh, tudta a nevét és az adatait. Kivizsgálásra természetesen a kórházban marad, a végleges diagnózis még várat magára.

Sundh balesete videón:

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum