Richards-alapítvány az unokaöcs emlékére

   

Az NHL játékosok nagyobb része kénytelen elfoglalni magát valamivel a lockout alatt. Van aki baseballmeccsre jár, és van olyan is, aki jótékonykodik. Utóbbiak közé tartozik Brad Richards, a New York Rangers centere. A Richards által nemrég alapított Wines of the World alapítvány bemutatkozására a New York-i Hotel Chantelle-ben került sor október elején. Az alapítvány nem titkolt célja az olyan gyermekeknek való segítségnyújtás, akik súlyos krónikus betegségben szenvednek, továbbá kiemelten kezelik a rákos gyermekek ügyét, és azokét, akik különböző balesetekben életveszélyes sérüléseket szereztek.

Ezenkívül a gyerekkórházak és a gyereksportolók is élvezhetik az alapítvány támogatását. Végül, de nem utolsósorban természetesen az alapítvány nem feledkezik meg a gyermekek családjáról sem, akiket támogatnak a nehéz időkben. Az alapítvány leginkább Richards szülővárosában, a Prince Edward Islanden, korábbi csapatának városában, Dallasban és jelenlegi lakhelyén, New Yorkban jótékonykodik.

De honnan ered az alapítvány neve, a Borok világa? Richards nagy borrajongó hírében áll, egy bórkóstolón pattant ki a fejéből az ötlet. Hogy mit jelent a Wines of the World Richardsnak, röviden összefoglalta: “Mindent! Az egész szervezet azért indult, hogy tisztelegni és emlékezni tudjunk az unokaöcsém előtt, aki hét és fél évesen agydaganatban hunyt el. Tenni akartam valami jót, valami pozitívat New Yorkban, meg akartam mutatni, hogy milyen ember vagyok a pályán kívül.

Szerencsésnek vallhatom magam, hogy gyerekként megvoltak a lehetőségeim, és ebből szeretnék most valamit visszaadni azoknak a fiataloknak, akiknek nem volt olyan esélyük, mint nekem. Valami jót, valami értelmeset akartam tenni itt New Yorkban, mint a Rangers játékosa.”

Bár a lockout miatt a Rangers játékosai a világban szétszórva voltak, Richards a megnyitó előtt remélte, hogy csapattársai nem hagyják cserben, és a jó ügy mellé állnak. Nem csalódott, játékostársai ott voltak a megnyitón. De ez nem véletlen, mert a New York Rangers az egyik legtöbbet jótékonykodó csapat, és nem csak az NHL-ben, hanem egész Észak-Amerikában. Aki támogatni szeretné az alapítványt, az látogasson el a brichards19.com oldalra.

Az Alpítvány megnyítóján a Rangers játékosai balról jobbra: Marc Staal, Carl Hagelin, Henrik Lundqvist, Derek Stepan, Taylor Pyatt, Brad Richards, Ryan Callahan, Dan Girardi, Ryan McDonagh és Brian Boyle.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum