Roczanov nagyot lépett

   

De egy még nagyobb lépés hátravan a CHL-szerződésig. Roczanov Dezső az FTC-ben kezdte a szezont, de másfél hete a tengerentúlra utazott, és a Tulsa Oilersnél próbál szerencsét. Eltelt az első hét, a 23 éves csatár számolt be a fejleményekről.

“Az első héten túl vagyok, hétfőn kezdődött a main camp. Ahol 30-an leszünk, és 19 játékos kap szerződést a végén. Két edzőmeccsünk lesz, szombaton és vasárnap, és utána következik a kerethirdetés. Addig edzések jönnek, reggel jeges, délután kondi.

Az első héten mindennap reggel kétórás jeges edzéssel kezdtünk, és a legtöbbször voltunk konditeremben is délután. Voltunk vagy 30-an ebben a turnusban, közülünk választott az edző a következő hétre néhány játékost. Az első héten főleg nem túl távoli college-ekből és főiskolákról érkeztek játékosok, de most már jöttek kanadai és orosz játékosok is.

Annak ellenére, hogy a CHL csak a negyedik legmagasabb szintű liga, nagyon profi itt minden. Vasárnap teljes körű orvosi kivizsgálással kezdődött a program, elkészültek a fényképek, és egy csapatvacsorával hangoltunk a másnap kezdődő még keményebb munkára. A stábtagok minden apróságra odafigyelnek, és tényleg csak a hokival kell foglalkoznunk.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Csak egymás között játszottunk, az edző folyamatosan figyelte és elemezte a játékosokat. Az is nagyon profi volt, hogy a végén egyesével hívott be mindenkit, és elmondta, hogy ki miben jó és miben kell fejlődnie. Nekem nagyon érdekes volt, hogy milyen őszintén beszélt. Igazából azt mondta, hogy sokkal rosszabbra számított tőlem, mert magyar vagyok, és a magyar jégkorongról még nem sokat hallott. Aztán hozzátette, hogy nagyon elégedett a játékommal, kiemelte a gyorsaságomat. De jelezte, meg kell szoknom ezt a légkört, ezt a játékstílust, ami a CHL-ben megy.

Az edző érzékeltette velem, hogy lát esélyt a szerződtetésemre. Persze ez nem jelent semmit, tudom, hogy jövő vasárnap lehet eldönteni, hogy megfeleltem-e a követelményeknek. Igazából csak nagyjából tudom behatárolni, hogy mik az esélyeim, mert sok srácot nem láttam még játszani a csapatból. Az biztos, hogy jó erőben vagyok.

Tudom, hogy Kóger Dániel is ebben a ligában kezdte a tengerentúlon. Sokat beszélek Danival, sokat segít nekem, ő már tapasztalt hozzám képest.

Innen is folyamatosan figyelem a Ferencváros eredményeit, nagy gratulációmat küldöm a fiúknak a vasárnapi és a hétfői teljesítményért.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum