Titokban tárgyaltak az NHL-ről

   

A játékosok szerint 22 csapat játszana, 8 viszont megakadályozza a megegyezést.

Pénteken Torontóban, a szakszervezet székhelyén találkozott egymással Gary Bettman, Bill Daly az NHL, illetve Donald Fehr és Steve Fehr az NHLPA részéről. Délelőtt és délután is tárgyaltak, a hétvégén telefonon folytatják. A megbeszélésekről semmilyen egyéb információt nem közöltek a felek, a hivatalos tárgyalások újrakezdésének időpontja továbbra sem ismert, talán a jövő héten ismét asztalhoz ülnek.

Közben megszólalnak azok a játékosok is, akik nem terveznek Európába költözni. Crosby, bár a Penguinsnél nem ő a szakszervezeti megbízott, gyakran feltűnt a tárgyalásokon és sajtótájékoztatókon. “Mást nem tehetsz, csak ülsz és vársz és reméled, hogy valakinek támad valami fantasztikus ötlete, vagy hogy nagyon pozitív irányba fordulnak a tárgyalások. Ha visszagondolok azokra a New York-i megbeszélésekre, akkor tényleg úgy éreztük, hogy egy igazán előremutató ajánlatot tettünk le az asztalra. Biztosan volt még rajta bütykölni való, de alapvetően az a javaslat mindenkin segített volna.

De az, amit látok és olvasok, hogy a liga újabb javaslatokat vár tőlünk, nem vezet sehova. Játékosként mást nem tehetsz, mint hogy igyekszel jól értesült maradni és készen állni arra, hogy bármikor elkezdődhet a szezon. Egyre több játékos megy el Európába, akár azért, mert nem túl optimisták a megegyezés esélyét illetően, akár azért, mert egyszerűen belefáradtak a várakozásba. Ez mindenkinél egyéni döntés függvénye, mész vagy maradsz, egyik döntés sem jobb a másiknál.”

Dan Boyle, a San José védője arról beszélt, hogy a tulajdonosok is megosztottak, egy kisebbség akadályozza a megegyezést. “Egyszerűen semmi értelmét nem látom annak, hogy nyolc csapat meg tudja határozni 22 másik sorsát. Mi, játékosok 30 tulajdonosnak teszünk javaslatokat, de néha úgy érezzük, hogy ők sem egységesek. A csapatok egy köre befolyásolja a többit.”

Boyle ezzel arra utalt, hogy az NHL-ben 8 csapat vétója elég ahhoz, hogy elvessék a játékosok bármely javaslatát. Hozzátette, hogy a játékosok továbbra is készek áldozatot hozni és a tárgyalásokat folytatni, de a tulajdonosok egy szűk köre és Gary Bettman nem engedi, hogy megegyezés szülessen. “Nem hiszem, hogy az elkövetkező pár hónapban bármi is történni fog. Tudom, hogy ez nagyon pesszimistán hangzik a részemről, és nagyon remélem, hogy tévedek. De ez a nyolc ember… miközben 22 másik csapat legszívesebben azonnal játszana. Ez zavar ebben az egészben a legjobban.”

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum