Továbbra sincs játékjoguk a HSC-seknek

   

Egy feltétele van annak, hogy a HSC Csíkszereda 8 felfüggesztett játékjogú játékosa a Mol Ligában játsszon, mégpedig az, hogy a Román Jégkorong Szövetség (RJSZ) nyilatkozzon arról, hogy ők a HSC Csíkszereda színeiben játszhatnak a Mol Ligában.

A Mol Liga kedden felfüggesztette a Mol Ligában játszó HSC Csíkszereda 8 játékosának ? Kósa Endre, Bíró Ottó Attila, Péter Levente, Bálint Attila, Gecse Hugó, Farkas Tamás, Salló Alpár és Pataki Nándor István ? játékengedélyét, mert a felmerült információk alapján az átigazolásukkal kapcsolatos lényeges kérdéseket kell tisztázni. Ugyanez a helyzet Petres Tivadar játékengedélyével, aki a HSC-től a Brassóba igazolna, utóbbi nevezné a ligába, de ehhez a csíkiak nem járulnak hozzá. Ezen 9 jégkorongozó jelenleg nem játszhat a Mol Ligában.

“A felfüggesztés célja nem a büntetés, hanem az, hogy mihamarabb tiszta helyzetet teremtsünk. Ha a dolgok megnyugtatóan tisztázódnak, akár már pénteken pályára léphetnek az érintettek, egyetlen mérkőzés kihagyása nélkül.” Mindezt Kerey Péter, a Mol Liga elnöke mondta blogunknak szerda este.

Csütörtökön a liga elnöke ismételten az RJSZ állásfoglalását kérte arról, hogy a 8 HSC-játékos és Petres Tivadar jogosult-e a Mol Ligában játszani. Erre az RJSZ cikkünk megjelenése pillanatáig nem küldte meg válaszát.

“Folyamatosan várunk a román szövetség álláspontjára, ami még nem érkezett meg ? mondta blogunknak péntek délelőtt Kerey Péter. ? Amíg ezt nem kapjuk meg, a felfüggesztés hatályban marad. Az RJSZ a Mol Liga társrendezője, véleményét és függetlenségét maximálisan tiszteletben tartjuk, a romániai átigazolási ügyekbe nem kívánunk beavatkozni. Éppen ezért fordultunk hozzájuk ebben az ügyben. Abban a pillanatban, hogy megérkezik a jóváhagyásuk, a játékosok jégre léphetnek.”

Tánczos Barna, a Román Jégkorong Szövetség elnöke napokkal ezelőtt az erdélyi sajtóban egyértelműsítette álláspontját: “Nekem az a véleményem, hogy az eltiltott nyolc játékos játszhat Mol Liga-mérkőzést a HSC színeiben.” Amennyiben ezt hivatalos formában is megküldi az MJSZ-hez, vagy a Mol Liga elnökének, a HSC-játékosok már az UTE ellen jégre léphetnek péntek este.

A HSC Csíkszereda edzője, Antal Előd blogunkat arról tájékoztatta, hogy az érintett játékosok is elutaztak a csapattal Budapestre, abban a reményben, hogy jégre léphetnek. Amennyiben mégsem érkezik meg az RJSZ pozitív válasza, akkor is képesek kiállni a mérkőzésre. A Mol Liga versenykiírása szerint ehhez legalább 13 mezőnyjátékos és 2 kapus kell. A HSC szűken, de teljesíteni tudja a feltételeket, tehát a tv-s meccs nem marad el akkor sem, ha a legrosszabb forgatókönyv szerint haladnak a dolgok.

A HSC Csíkszereda felállása a felfüggesztettek nélkül:

Kozuch (Ruczuj)
Góga, Papp, Mihály E., Hurtaj, Novak
Molnár Sz., Bors, Tranca, Molnár Zsolt, Becze
Molnár Zsombor, Szőcs, Moldován

Fotó: Kiss János (HSC Csíkszereda)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum