Még nem tisztázódott a 8 HSC-játékos ügye

   

A HSC Csíkszereda-játékosok felfüggesztésének ügyét a Brassó óvása indította el, mint az a Székelyhon írásából kiderül. Érdekesség, hogy az óvást formai hiányosságok miatt nem tárgyalta a liga, de az eset kapcsán utánanézett az ügynek, ekkor derült ki az a hiányosság, ami a felfüggesztéshez vezetett. Ugyancsak felfüggesztették Petres Tivadar játékjogát, aki a HSC-től igazolna Brassóba, de ebben a csapatok nem tudnak megállapodni. Petres emiatt ez évben még nem játszott Mol Liga-meccset.

Cseke Szilárd, a HSC Csíkszereda igazgatója a szekelyhon.ro-nak elmondta, hogy a nyolc játékos játékengedélyét az ISK-nak átadták, de csak a román bajnokságra vonatkozóan. A két klub közötti “szerződésben az áll, hogy a szóban forgó nyolc játékos a román bajnokságban az ISK, a Mol Ligában a HSC színeit képviseli”.

Tánczos Barna, az RJSZ elnöke szerint a nyolc játékos játszhat a Mol Ligában, a jelenlegi felfüggesztésnek nincs jogi alapja.

Ebben a helyzetben Kerey Pétertől, a Mol Liga elnökétől kértünk az üggyel kapcsolatos tájékoztatást: “Először is szeretném leszögezni, hogy szó nincs eltiltásról, ebben az esetben a játékosok játékjogát függesztettük fel. A felfüggesztés célja nem a büntetés, hanem az, hogy mihamarabb tiszta helyzetet teremtsünk. Ha a dolgok megnyugtatóan tisztázódnak, akár már pénteken pályára léphetnek az érintettek, egyetlen mérkőzés kihagyása nélkül.

A többi felvetéssel kapcsolatban nem tudok mást mondani, mint amit Juhász Péter kollégám elmondott már az interjúban. Nekünk minden játékos esetében egyformán kell alkalmaznunk a szabályainkat. Ha Petres esetében kikérjük az RJSZ hozzájárulását, akkor észre kell vennünk, hogy az érintett nyolc játékosnak sincs ilyen szövetségi hozzájárulása a kezünkben. Ha viszont a nyolc játékos esetében erre a hozzájárulásra nincs szükség, akkor Petres esetében sem lehet ehhez kötni a Mol Liga-játékengedély kiadását.

Keddi levelünkben, amelyben közöltük a játékosok játékjogának a felfüggesztését, jeleztük az RJSZ-nek, hogy sürgős választ várunk tőlük arra, hogy álláspontjuk szerint a nyolc játékos jogosult-e az ISK HSC igazolt sportolójaként a HSC színeiben pályára lépni Mol Liga-mérkőzésen, vagy sem. Másképpen: létezik-e ilyen értelmű RJSZ-hozzájárulás, vagy sem. Egy nap eltelt a HSC következő mérkőzése előttig, és erre a kérdésre eddig nem kaptunk választ, így továbblépni sem áll módunkban.”

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum