Crosby miért nem?

   

Crosby valószínűleg nem is fog átkelni az óceánon, az ok pedig roppant egyszerű. Egyre több játékos szerződik Európába, köztük a liga elitje, úgymint Ovecskin, Malkin, vagy Chara. Egy ember azonban nem mozdul, ez pedig Sidney Crosby. Igen, jól tippelt mindenki, természetesen a pénz miatt, de van még valami. Ám nem arról van szó, hogy a játékost nem tudná akármelyik oligarcha megfizetni, a gond Crosby biztosításával és egészségével van. A Pingvinek csapatkapitánya jelenleg egy 12 éves 104 milliós kontraktussal bír odahaza, aminek a havi biztosítása 400 000 dollárra rúg. És utóbbinál már mindenki elkezd gondolkodni.

Azzal mindenki tisztában van, hogy Crosby az NHL arca, és valószínűleg a KHL-ben is hasonló szerep jutna neki. (Most tekintsünk el a többi ligától, mert máshol aligha tudnák megfizetni.) Szóval óriási a reklámértéke, a csarnokba mágnesként húzná be az embereket. Ám bármelyik ligát is vesszük, ez csak addig igaz, míg vissza nem gondolunk Crosby súlyos agyrázkódására. Egy KHL-ben szerzett újabb sérülés akár a karrierje végét is jelenthetné. Lássuk be ? attól függetlenül, hogy ki kinek szurkol ?, hogy senki sem szeretné Crosbyt a Lindros, LaFontaine, Deadmarsh, Beukeboom, Svoboda, Richter  kezdősorban látni. (Az említett úriemberek mind-mind agyrázkódás
után voltak kénytelenek visszavonulni.)

Ezek után nem meglepő, hogy sem a játékos, sem a csapata, sem pedig Európa nem erőlteti  a főpingvin átkelését az óceánon. Hiába a barátok, hiába Malkin hívó szava és hiába a jó meccsek, ideát senki sem meri bevállalni ezt a rizikót, mert ha beüt a krach, akkor veszít a játékos, a csapat, a liga és a szurkolók. Egyszóval mindenki. És ez nem éri meg.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum